Hatalar ve Kökten Değişiklik

28 Mayıs 2012

Korner köşesi ligin bitmesinin ardından sessizliğine son vererek kongre öncesi yazılarına devam etti. Geride kalan sezonun hatalarını kısaca değinirken yeni...

Korner köşesi ligin bitmesinin ardından sessizliğine son vererek kongre öncesi yazılarına devam etti. Geride kalan sezonun hatalarını kısaca değinirken yeni gelecek başkan Abdullah Abat'a da tavsiyelerde bulundu.  

Son yazımın son Paragrafını Başkan Necip Çarıkçı'nın bu takımı 3'ligden düşme seviyesinden Bank Asya ligine kadar çıkardığını süper lig içinde bunu hak ettiğini belirterek aday olmasının normal olduğunu belirterek noktalamıştık.

Ligin bitimiyle beraber aday isimleri kesin olmamak üzerine kamuoyunda birçok isim gündeme gelmişti. Abdullah Abat ismi aday olarak ön plana çıktı.Mehmet İnceayan'ı ön plana çıkarma gayretleri şuan yeterli gözükmemekle beraber süreci beklemek gerek. Başkan Necip Çarıkçı azimli genç bir başkan adayını destekleyeceğini belirterek adaylığını açıklayan Abdullah Abat'ın yanında olacağını ima etmiştir.

Başkan Necip Çarıkçı sezona Cihat Arslan'la başlaması ama kendisinin de belirterek sonuçlar yeterli gözükse de oynanan futboldan memnun olmadığını belirtmesi , belirli arayışlara girmesi, Cihat Arslan ile devrenin bitimine bir maç kala 2 mağlubiyetle ve 5 sırada takımı teslim etmesiyle sonuç olarak iyi görsel olarak beğenmediği, takımın başına Özcan Kızıltan'la dibe vuran Bahri Kaya ile kupada değil ama ligde oynattığı tabiri caizse özellikle iç sahadaki maçlardaki intiha futbol ile hoca istikrarsızlığı ile dip yapmıştır.

Gelelim sezon başı yapılan yanlış yapılanmalara.

Şimdi Necip başkanın hep bahsettiği Boluspor' u sevenlerden toplanan paranın çarçur yapmadığını takımın borcunun artırmak istemediğini belirterek yaptığı tasarruflara.

1- Sezon başı kadro oluşturuyorsun senin ihtiyacın ne?  daha çok santrafor ama sen piyasa düşsün diye 2 ay boyunca  acil bölgelere hazırlık dönemi de oyuncu lazım piyasa düşsün diye 35'lik Veysel , 33 lük Orhan'ı aldın. Maliyetlerini Boluspor'u düşünerek kadroya kattın. Orhan'dan çok az süreli olmak üzere Veysel'den de yararlanamayarak çalıştık. Hazırlık dönemi görmedikleri içinde bizlere fazla katkı yaptıklarını söyleyemeyiz.

2-Devre arası hem de kiralık olarak ben menajerlere para kaptırmam diyerek birde izleterek Omar Wade alındı. Gol yok,  asist yok , maç yok maliyeti bir hayli fazla.

3- Başkanlığın boyunca yanında taşıdığın kişinin maaşı 2 milyara yakın 12 ayda 22 milyar yapar ne iş yapar bilen yok .

Oyuncu izleme komitesi kurdun! maliyetleri kulüp için gider izlenip gelen oyuncuları zaman içinde duyduk. Bu sene de bunlardan alınan olursa katkılarını göreceğiz. Bu arkadaşlarında senede Boluspor'a maç izledikleri için maliyetleri bir hayli fazla katkıları tartışılır.

4- Alt yapıya da getirdiğin koordinatörün maliyeti tartışılır. Boluspor'a ne katkı yapar onu da zaman gösterecek.

5-Bazı yakınındaki neye hizmet ettikleri belli olmayan yöneticilerin gazıyla görev verdiğin geçmişte şans verip görev verip başarısız olan kulübü maddi manevi zarara uğratanlara haydi ona da görev verin diyerek görev verilmesi maaşa bağlanması bence yanlıştı.

6- Hep ağzınızda bal damlayarak sağ da solda genç oyuncularımız var diyerek söylediğin veya sana üstüne basa basa söyleyenlerin olduğu ve seni yönlendirenleri bırak isterseniz kendiniz bir araştırın kaç maç oynamışlar kaç gol atmışlar kaç gol yedirmemişler bunu da bir inceleyin.

Baktığımız zaman kulüpçülük de ve başkanlık da büyük bir tecrübeniz ve birikiminiz var ama hatasızda kul olmaz. Herkes hata yapar sözüne gelirsek içeride yaşanan her şeyi sen bilemezsin ve sana da işlerine gelmedikleri için aktarmazlar. Başkanım sana yanında bulunan ve olumlu hava yaratanların söylediklerini bir araştırsaydın veya herkesi bir şekilde idare ederim muhalefet yaptırmam sözlerini düşünmeseydiniz beklide bugün bunları konuşmuyor olurduk.

Abdullah Abat'a nacizade tavsiyelerimiz olacak

Önce kesinlikle kutlanması gereken imaj başkan seçilirsen eski başkanın devamı olmadığını kamu oyuna ve seyirciye göstermen lazım. Bunun içinde kulüp de mevcut başkan kadrodaki altdan üste kadar koordinatörlük menajerlik, komite,altyapı hocalarını, muhasebe, çaycı, bahçıvan, bekçi, aşçı oradaki bütün birimleri kendi inandığın güvendiğin kişilere teslim etmen şart.

Kulüpte olan biteni sağda solda paylaşabilecekleri uzaklaştırman şart. Kendi A takımını futbolda veya özellikle transfer işlerinden benim sana tavsiyem Osman Gürsoy'dan başkasına güvenme derim. Senin ilk ihtiyacın futbolu bilen futbolcuyu bilen transferi bilen kişilere ihtiyacın var.

Bu kişileri dışarıda da olsa bul derim. Şakşakçıları ve reklam için arkada olanları iyi ayırt et derim.

Bu sadece Abdullah Abat için değil bütün başkan adaylarına tavsiyemdir.

NOT : AKHİSAR ŞAMPİYON OLDUYSA ÖNCE HOCALARINA DİKKAT EDERİM SAHADA DURUŞUNA VE KİŞİLİGİNE DERİM

GÜÇLÜ BOLUSPOR GÜÇLÜ YÖNETİM    


1666 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.056616067886353