Haydi Hayırlısı

22 Ağustos 2012

Spor Toto Süper Lig'den sonraki en üstteki profesyonel lig olan PTT 1.Lig, 25 Ağustos Cumartesi günkü 3 maçla başlayacak.   Türkiye Futbol...

Spor Toto Süper Lig'den sonraki en üstteki profesyonel lig olan PTT 1.Lig, 25 Ağustos Cumartesi günkü 3 maçla başlayacak.

 

Türkiye Futbol Federasyonu, 25 Ağustos'ta başlayacak PTT 1.Lig ile ilgili önemli yenilik ve değişiklikleri hayata geçirdi. TFF Yönetim Kurulu'nun kararı doğrultusunda ligde yer alan 18 takımın da otel, yemek gibi deplasman giderleri karşılanarak, kulüpler önemli bir mali yükümlülükten kurtulacak.

 

Ayrıca Puma ile yapılan top anlaşması çerçevesinde PTT 1.Lig'de yer alan kulüp başına belli sayıda Puma marka maç ve antreman topu gönderildi.

Yeni sezon öncesinde yapılan bir başka değişiklik de yabancı futbolcuya yönelik yaş sınırında oldu. Bu ligde geçtiğimiz yıllarda yabancı uyruklu futbolcuların transferinde uygulanan yaş sınırına son verildi. PTT 1. Lig takımları, yaş sınırı olmadan 3 yabancı uyruklu futbolcu ile sözleşme imzalayabilerek, bu futbolcuları müsabakada oynatabilecek.

 

6 yeni takım

Geçen sezon Spor Toto Süper Lig'den düşen Samsunspor, Manisaspor, MKE Ankaragücü ile Spor Toto 2.Lig'den yükselen 1461 Trabzon, Şanlıurfaspor ve Adana Demirspor, yeni sezonda PTT 1.Lig'in yeni takımları olacak.

18 takımın mücadele edeceği PTT 1.Lig, 25 Ağustos 2012'de başlayacak. Ligin ilk devresi 23 Aralık 2012 tarihinde sona erecek. PTT 1.Lig'in ikinci yarısı ise 20 Ocak 2013'te başlayacak ve 34 haftalık maraton 12 Mayıs 2013'te tamamlanacak.

PTT 1.Lig'in 2012-2013 sezonunda; İzmir'den 3 takım (Karşıyaka, Bucaspor ve Göztepe A.Ş.), Adana'dan 2 takım (Adana Demirspor ve Adanaspor A.Ş.), MKE Ankaragücü, Manisaspor, Kütahya'dan TKİ Tavşanlı Linyitspor, Denizlispor, Samsunspor, Boluspor, 1461 Trabzonspor, Çaykur Rizespor A.Ş., Kartalspor, Torku Konyaspor, Kayseri Erciyesspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ve Şanlıurfaspor yer alacak.

Çift devreli lig müsabakaları sonunda PTT 1. Lig'de, 1. ve 2. sıraları alan iki takım Spor Toto Süper Lig'e yükselecek. Sezon sonunda TFF 1. Lig'i 3., 4., 5., ve 6. sırada bitiren takımlar deplasmanlı olarak çift maç eleme usulüyle oynayacak.

Ligi 3. bitiren takım ile 6. bitiren takım, 4. bitiren ekip ile de sezonu 5. tamamlayan kulüp, birbirleriyle çift maç eleme usulü oynayacak. İlk maç 6. takım ile 5. takımın sahalarında oynanacak. Bu müsabakalarda üstünlük sağlayan takımlar tarafsız sahada tek maç eleme usulünde final müsabakası yapacak. PTT 1. Lig'de 16., 17. ve 18. sıraları alan 3 takım Spor Toto 2. Lig'e düşecek.

1674 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.38525795936584