Her Maça Bu Kadro Olmaz !

15 Ekim 2012

Haftaya tekrar üç puanla başlamak hepimizi mutlu etti. Rizespor maçında olmadığımdan maçı izlemediğimden yorumlamak istemedim ve 15 gün aradan sonra tekrar kaldığımız...

Haftaya tekrar üç puanla başlamak hepimizi mutlu etti. Rizespor maçında olmadığımdan maçı izlemediğimden yorumlamak istemedim ve 15 gün aradan sonra tekrar kaldığımız yerden devam ediyorum.

Üst üste alınan mağlubiyetlerden sonra hafta içi yapılan açıklamalar başkan ve yönetim kurulunun Serhat hocanın arkasında olduklarını belirtmesi bu maç öncesi Serhat hoca ve ekibini rahatlatan ve olması gereken açıklamalardı.

Maç kadrosunu gördüğümüz zaman Serhat hocanın taktiksel anlayışı hemen kendini belli etti.

Hocamız Cihan, Alp, Cafercan, Ali Güzaldal ile bu kez ilk yarı oyunu kontrol altında tutmak istediği teknik kapasiteleri oyun çizgileri belli oyuncuları bir birine yakın oynatarak topun bizde kalmasını hedeflemiş.

Deplasmanda ne kadar top sende kalırsa rakibin iç saha avantajı elinden alınsın. Psikolojik olarakta rakip hocasını ve seyircisini de sıkıntıya sokarsın. Bu pas trafiği ile birbirine yakın oynayan ve çizgileri de özellikle Hakan'la bir oyun yapısı öne çıktı diyebilirim. Bu maçta ilk yarı daha çok olmak üzere defansımızın merkezine yerden ve yüksek den atılan toplar yine büyük bir sıkıntı oldu.

Takım olarak bu sıkıntıyı çözemezsek basit golleri yemeye devam ederiz. Maçta ilk yarıda top bizde ama pozisyon zenginliği Denizlispor'da idi. 2. yarı Serhat hocamızın rakibin biraz daha öne çıkmasını fırsat bilip Agbetu, Abdulaziz gibi kontra atağa uygun oyuncularımızı sonuca gitmek isteyeceğini tahmin ediyordum. Hakan'ın ısrarla topu taşıması Cafercan'ın mükemmel ortası ve Ali Güzaldal'ın olması gerektiği yerde olup klasına yakışır akıl dolu vuruşu golümüzü getirdi.

Maçta ondan sonraki sürecin ilginçliği ise koşmayı çok sevmeyen oyuncularımızın daha çok koşması idi.

Serhat hocanın bu maçtaki en büyük hareketi ise haftalardır kötü olan özellikle fizik olarak dibe vurmuş olan Engin'in oynatılmaması idi. Engin geçen sene Rizespor'dayken yaptığı özellikle Boluspor'a karşı oynadığı futbolu burada da oynaması en büyük dileğimiz.İçimizden biri olan Engin'in kafasını futbola vererek Engin takımımıza büyük güç sağlayacaktır. Biz onun ne kadar iyi bir oyuncu olduğunu da biliyor bir an önce formasını tekrar almasını istiyoruz.

Artık ligin ateşi yükselmeye  başladı. Yaptığımız transferlerden Volkan, Mesut, Cihan, Kingsley gibi oyuncuların daha da çok devreye sokmamız lazım defans da orta sahada sıkıntılarımız belli. Bu hafta sahaya çıkan kadro her maça çıkmaz! Bu Serhat hocanın rakibin analizi sonrası çıkan bir kadro ve oyun anlayışı olarak düşünüyorum ve söylüyorum.

Yönetim olarak da içerde de sizi rahatlatacak ekibimizi oluşturmamız şart. Her zaman sırtınızı sağlam yere dayamak zorundasınız oluşabilecek boşluğu içerde ve dışarıda birilerinin yönlendirmesine müsaade etmemek lazım.

Yönetimlerin en büyük zafiyeti alt birimlerini doğru ve işini iyi yapmayan veya yapamayan güvenilir olmayan kişilerden oluşturdukları zaman çıkar.

Alt yapıda buna A2'de dahil. Eksikler ve sıkıntılar devam etmek de, şikayetler devam etmekte , gördüğümüz yanlışlıklar devam etmekte, bunları çok geniş yazmak için biraz daha da sabırlı olmak gerektiğini ve bir şeylerin düzeleceğini umut ediyor araştırmalarımda devam ediyorum. Zamanı gelince bunları da değerlendirmeye alacağım.

Şimdi son olarak Konya ile karşılaşacağız oyuncularımıza sakatsız ve üç puanla maçı bitirmelerini istiyorum iyi haftalar. 

 

Bolusporluyuz.com  


1922 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.053347826004028