“HERKESİN GURUR DUYDUĞU BOLUSPOR’U GERİ DÖNDÜRECEĞİZ…”

11 Aralık 2019

Boluspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, haftalık basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Özköylü, “Hem bizi hem taraftarımızı çok üzen bir maç...

Boluspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, haftalık basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Özköylü, “Hem bizi hem taraftarımızı çok üzen bir maç yaşadık. Benim takımım hiçbir zaman sahada böyle oynamamalı, böyle mücadele etmemeli. Böyle aciz durumda kalmamalı” dedi.

Haber: Ömer Çetinaslan

Boluspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, Boluspor Karaçayır Tesisleri’nde düzenlediği haftalık basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Hatayspor maçını değerlendiren Özköylü, Karagümrük maçında sahada mücadele eden bir Boluspor olacağını söyledi.

“SORUMLULUĞU TAMAMEN ÜZERİME ALIYORUM”

Osman Özköylü, ilk olarak Hatayspor mağlubiyetini değerlendirdi. Özköylü, mağlubiyetin sorumluluğunu üzerine aldığını söyleyerek, “Son hafta gerçekten hem bizleri çok üzen taraftarımızı, camiamızı çok üzen bir maç yaşadık. Biz bu takımın başına geleli, Hatayspor maçıyla birlikte 10 hafta oldu. Hatayspor maçını bir kenara bıraktığımızda kalan 9 haftada en zor anlarımızda bile en sıkıntılı anlarımızda bile bir şeyleri yeni yeni oturtmaya başladığımız birlikte olmaya başladığımız günden oynadığımız her maçta ortaya çıkan şöyle bir gerçek vardı. Mücadele eden, rakibiyle başa baş oynamaya çalışan, kaybettiği maçta bile oyunsal olarak mücadele olarak ortaya bir şeyler çıkaran bir Boluspor takımı vardı. Ama maalesef son Hatayspor maçı bu anlamda bizim için çok büyük hayal kırıklığı oldu. Daha önce oynadığımız o görüntümüzden tamamen uzak, tamamen silik beklentimizin çok çok uzağında oyun ve mücadele vardı. Bu bizi çok üzdü. Hatta üzüntünün üstünü beni açıkçası kızdırdı. Çünkü benim takımım hiçbir zaman sahada böyle oynamamalı, böyle mücadele etmemeli. Böyle aciz durumda kalmamalı. Kaybettiğimiz her maçtan sonra onları tebrik ettik, gurur duyduğumuzu onlara inandığımızı, güvendiğimizi her zaman söyledik. Bu güvenimizden zerre kadar azalma yoktu ama bizim inandığımız bizim güvendiğimiz oyuncuların mutlak suretle kendilerine inanmaları kalitelerini sahaya ortaya koymaları gerekiyor. Biz kötü bir takım değiliz. Kötü oyuncular yok bizde. Bizimde oyuncularımız çok iyi. Baktığınız zaman tek tek hepsi bireysel olarak değerli, kaliteli, karakterli iyi oyuncular. Ama Hatayspor maçında bu görüntü neden böyle oldu. Bunu tabii ki bizler çözeceğiz. Buradaki sorumluluğu tamamen ben üzerime alıyorum. Bununla ilgili yapılması gereken ne varsa çözülmesi gereken sorun neyse bunları biz oturacağız konuşacağız. Maç bitiminden beri bunun değerlendirmesini yapıyoruz” şeklinde konuştu.

“HERKESİN GURUR DUYDUĞU BOLUSPOR’U GERİ DÖNDÜRECEĞİZ…”

Boluspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, bu hafta oynanacak olan Karagümrük maçında, sahada mücadele eden bir Boluspor olacağını vurgulayarak, “İnşallah cumartesi günü oynayacağımız Karagümrük maçıyla beraber herkesin gurur duyduğu izlemekten keyif aldığı sahada mücadele eden, savaşan, sonuç ne olursa olsun o takımı izleyen taraftarını, şehrini mutlu eden bir Boluspor takımını tekrar geri döndüreceğimize ben inanıyorum. Bu konuda oyuncularımıza güveniyorum. İnşallah cumartesi günü bizim için oynamış olduğumuz maçtan dersleri doğru şeyleri çıkararak tekrar kimliğimizi o mücadele eden, maçı son dakikaya kadar kovalayan, kazanmak için sahada direncini ortaya koyan Boluspor takımı ortaya çıkacaktır. Bazen şer gördüğünüz şeyde çok hayırlar vardır. Biz buna böyle bakacağız, böyle yorumlayacağız. Buradan gerekli dersleri çıkaracağız. Belki bundan sonrası için böyle bir maçı yaşamamız gerekiyordu. Belki bazı şeylerin üstünü örtüyorduk. O değerlendirmeye yeterli yapamıyorduk. Hem bizler, hem yönetimimiz belki oyuncularımız için bu çok ciddi anlamda iyi bir gösterge oldu. Ben böyle bakıyorum. Bazen çok canınızı sıkan, üzen, yaralayan durumlarda eğer derslerinizden iyi şeyler çıkarabiliyorsanız, çok büyük kazanımlar elde edebilirsiniz. Bizde bu maça böyle bakıyoruz. İnşallah Karagümrük maçı bizim için çok farklı bir maç olacak. Artık tekrar ayağa kalkmaya ve kazanarak yaşadığımız bu sıkıntılı süreci atlatmamız gereken bir maç olacak. Ben oyuncularıma sonuna kadar inanıyorum, güveniyorum. Onlar gerçek kimlikleriyle, gerçek karakterleriyle sahada o mücadelelerini ortaya koyduğu zaman bizim için güzel günler inşallah yakın olacaktır. Ben bu maça bu şekilde bakıyorum” ifadelerini kullandı.

“ORTADA POZİSYON YOKKEN GOL YİYORUZ”

Özköylü, Boluspor’un son haftalardaki puan kayıplarının sebebinin bireysel hatalar olduğunu söyledi; “Hiçbir maç kolay değil. Her maçın zorluğu var. Rakip ne olursa olsun, eğer mücadele etmezseniz sahada savaşmazsanız o kavgayı göstermezsiniz rakipten çok daha fazla istemezseniz ve istenilenleri sahada doğru şekilde yapmazsanız maalesef sahada bu tür sorunları, bu tür sonuçları yaşayabiliyorsunuz. Bizde böyle bir maçı geride bıraktık. Şanssızlığımız maalesef son haftalarda hep biraz bu bizi üzen taraf. Bireysel hatalardan çok fazla goller yiyoruz. Ortada pozisyon yokken yaşadığımız, yapmış olduğumuz hatalar bizim gol yememize ve geriye düşmemize ve zaten kırılgan olan içinde bulunduğu durum itibariyle stresli, gergin olan takımımızı daha fazla oyun içinde sıkıntıya sokuyor. Bu bireysel hataları mutlak suretle azaltmamız gerekiyor. Oyuncularımızın burada biraz daha konsantrasyonunu ve motivasyonun yüksek olması gerekiyor. Daha dikkatli olması gerekiyor. Bunları zaten onlarda biliyor. Onlarda çok üzgünler son maç itibariyle. Bunu mutlaka toparlayacağız”

“İKİ MAÇ ÜST ÜSTE AYNI KADROYLA ÇIKAMIYORUZ”

Osman Hoca son olarak, takımda yaşanan sakatlıklardan dolayı takım iskeletinin bir türlü oluşamadığını ifade etti. Özköylü, “Her hafta yaşanan sakatlıklar bizim için çok önemli oyuncuların aramızda olmayışı, bu sakatlık sürecinde takımla birlikte çalışamamaları onların hem fiziksel, mental hemde motivasyon olarak geriye düşmelerine sebep oluyor. Yine bu hafta Mustafa Durak, Umut Gündoğan, Burak Bekaroğlu, Hakan Arslan gibi oyuncularımızın sakatlığı söz konusu. Bunların takım içinde olmayışı, Bilal’in 3 haftalık aranın ardından takıma katılması ama fiziksel olarak ve motivasyon anlamında yeterli seviyede olmayışı bizim oyun kurgumuzu önemli derecede etkiliyor. Maalesef geldiğimizden beri 2 maç üst üste aynı kadroyla çıkamadık. Hatta 2 maç üst üste ne 11 kurabildik ne maç kadrosunu yapabildik. Bunlar bizim için gerçekten çok büyük handikaplar, dezavantajlar. Çünkü bir oyun istikrarı sağlamamız lazım. O oyun istikrarını da belli bir oyuncu iskeletinden 11 oluşturarak yapmamız gerekiyor. Maalesef o 11’i 2 maç üst üste çıkaramadığımız için sürekli her hafta farklı arayışlara girmek zorunda kalıyoruz. Farklı oyuncuları oyuna dahil etmeye çalışıyoruz. Mümkün olduğu kadar onlardan verim almaya çalışıyoruz. Ne uzun süre oynamayan oyuncudan o verimi alamazsınız nede sakatlıktan dönen oyuncuyu hemen koyduğunuz zaman verim alamıyorsunuz. Bunlar bizim için gerçekten bu süreçte en çok zorlandığımız noktalar. Yapacak bir şey yok. Bu süreci bu şekilde geçirmek zorundayız. İnşallah kalan maçlar içerisinde toplayabildiğimiz kadar maksimum puanı toplamaya çalışacağız. Ondan sonra devre arası yapılması gereken neler varsa onun da planlamamızı, çalışmamızı yapacağız. İkinci yarıya daha güçlü daha hazır sakatlık sorunlarından arınmış, oyuncuların daha fazla verim verebildiği eksik olan noktalara gerekli hamlelerin yapıldığı bir noktada daha güçlü bir Boluspor’u oluşturmaya çalışacağız” diye konuştu.

1831 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.093538999557495