Hesap-Kitap

13 Kasım 2013

İzmir’de ki maç Karşıyaka takımı içinde bizim içinde aynı hesaplarla çıkılan bir maçtı. Karşılaşmayı alan takım bir nebze olsun nefes alacağı ve...

İzmir’de ki maç Karşıyaka takımı içinde bizim içinde aynı hesaplarla çıkılan bir maçtı. Karşılaşmayı alan takım bir nebze olsun nefes alacağı ve on beş günlük araya da moralle gireceği bir karşılaşmaydı.

Maç kadrosuna baktığımızda Karşıyaka takımı daha pozitif, takımımız ise Alp’i kenara alarak Alican’ı ortaya alan, daha defansif bir görüntü ile maça başladı. Acaba kenarlardan hücuma çıkarız, Alp ve Hakan’la diye düşünürken maçın başlamasıyla Karşıyaka takımı takımımızın savunma pozisyonunu bozmak için dönerek oynamaya çalışan Ars, Ofeudu, Caner, Mustafa Sevgi ile hem dripling yaparak top taşıyan oyuncularla oynayarak takım savunmamızı bozmaya çalıştılar.

Top bize geçtiği zamanda bizi rahat oynatan, belki de bu ligin en yumuşak takımı diye biliriz Karşıyaka takımına. Kenara indiğimiz zaman kademelerde ve hamlelerde geç kalan 2 stoper kendi alanlarını boşaltmak istemedikleri için kenar oyuncularımızı Emre ve Dmitrov’la bire bir oynadılar.

Ama çizgiye gittikleri zamanda (Dimitrov) çizgiye gidemiyor. (Emre 2 kere çizgiye giderek yaptığı ortalarda gol bulduk. Bence sağ bek bu maçta kimin oynayacağı problem olmazdı. Oraya Alp’in dışında başka oyuncumuzu monte edebilirdik diye düşünüyorum. 

Daha defansif oynayabileceğimiz bir takım yukarıda söylediğim gibi bu ligin en dirençsiz takımı görüntüsü verdi diyebiliriz. Yediğimiz ilk penaltı golü pozisyonunda bir oyuncu driplingle o kadar alanı katledebiliyorsa, ceza alanına kadar o bölge oyuncularını pozisyonlarını tekrar hatırlatmak lazım.

Ali hocamızın hesapları takımımızı son maçlara ve devre arasına kadar en az hasarla geçirmek. Ama hocamız şunu unutmamalı; en zor maçlar iddiası olmayan, düşer denilen takımlarla oynamaktır. Buna en iyi örnekte Gaziantep B Belediyenin Orduspor’u yenmesi.( Bu Hafta 0-1)

Bundan sonra oynayacağımız 3 maçta bize en az 7 puan lazım (Manisa, Maraş, İBB) Takımımız bunu yapacak kalitededir. Hatta daha fazlasını da...

Takımımıza Manisaspor maçında başarılar dilerim.

  

1549 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.053615093231201