İLK YARININ ARDINDAN

20 Aralık 2010

Sezona Giresunspor Mağlubiyeti ile başlayan Boluspor, Deplasmanda Kartalspor u 3 ' 0 net bir skorla mağlup ederek 2010 -2011 futbol...

Sezona Giresunspor Mağlubiyeti ile başlayan Boluspor, Deplasmanda Kartalspor u 3 ' 0 net bir skorla mağlup ederek 2010 -2011 futbol sezonunun ilk yarısını 26 puanla 5.ci sırada tamamladı. 

 

Boluspor ilk yarıyı üzerimizde tamlayan takımlardan Denizlispor ve Orduspor a içerde mağlup olurken Rizespora karşı deplasmanda kaybetti. Bu dört takımdan sadece Samsunspor' u cezası nedeni ile Yozgat'da oynanan maçta yenmeyi başardık. 

 

İlkyarının Ençok gol atan takımı olurken, ençok gol yiyen takım 23 gol yiyen Güngören Belediyespor olurken ondan sonra 20 gol yiyen 4 takımdan birisi olduk. İlk yarıda zaman zaman isimler değişse de Yaser, Fabiano, Ferhat ve Burak tan oluşan 4 hücum özelliği fazla olan oyuncu ile oynadık bunun sonucu olarak ta çok gol atıp çok gol yedik. Ülkemizde ve Dünyada bu sistemle futbol oynayan takımların hepsi çok gol atıp çok gol yemişlerdi. Yani yediğinden 1 fazlasını atacaksın.

 

Oynadığım 16 maçtan izleyebildiklerimde sezona damgasını vuran hakemlerdi.

 

İçeride İki puan Kaybettiğimiz Diyarbakırspor Maçından Mürvet SEZER in yönetimi skadandala yakındı Direk Maçın sonucuna etik etti.

 

 Yine içeride oynadığımız Denizlispor müsabakasını yöneten Fifa Kokartlı Birlikte maç yönettiğim Bülent YILDIRIM çok kötü bir performans gösterdi.

 

Deplasmanda oynadığımız ve galibiyeti koruyamadığımız Erciyes maçının hakemi Hakan ÖZKAN maçın sonucuna etki edecek hatalar yaptı.

 

İçeride Kaybettiğimiz Orduspor müsabakasında Kamil ABİTOĞLU neticeye tesir etmedi ve oldukça başarılı bir maç yönetti. Ancak ABİTOĞLU nun daha önceki maçlarda da izlediğimiz 12 kural (Fauller Fena hareketler) yorumundaki eksiklikleri bu maçta da devam etti. Futbolu bilen ancak kural bilgisi ve yorumlaması zayıf bir hakem her an kural hatası yapabilir.

 

İçeride Giziantep B.B Spor u mağlup ettiğimiz maçın hakemi Deniz ÇOBAN dı bence kötü maç yönetti ve hiç güven vermedi.

 

Deplasmanda Kaybettiğimiz Rizespor maçında düdük çalan İzmir'in çok kollanan hakemi Hakan CEYLEN yanlış sarı karttan sonra ikinci sarıdan Burak AKDİŞ i oyun dışı bıraktı.  Bu hakemin alt liğlerde biraz daha deneyim kazanması lazım. Ancak Rizespor bu maçı hakkı ile kazandı.

 

İçeride Oynadığımız Akhisar Belediyespor maçının Trabzonlu hakemi Barış ŞİMŞEK Boluspor un 1 penaltısını değerlendirmezken. Akhisarın da Gol olma ihtimali çok yüksek bir atağını anlaşılmaz bir şekilde kesti ve başarısız bir maç yönetti.

 

Altay Maçının hakemi sevgili dostum Fethi Serkan KOÇAK ve yardımcısı kardeşim Oğuz TERZİ idi Serkan KOÇOK ın Atlaya verdiği penaltı penaltı değildi ve Atlayın attığı ofsayt gerekçesi ile iptal edilen golde ofsayt yoktu.

 

Mersin İdman Yurdunu mucizevî bir şekilde mağlup ettiğimiz maçta Volkan BAYARSLAN ağır hava ve saha şartlarında çok kötü maç yönetmedi ama bana çok ahım şahım bir hakem gibide gelmedi.

 

Yukarıda isimlerinden bahsettiğim hakem kardeşlerimin birçoğunun yetenekli ve düzgün insanlar olduğunu biliyorum. Ancak Bank Asya 1 liği gibi önemli bir liğde görev yapan hakemlerin bu kadar çok sonuca etki edecek hatayı yapmış olmaları düşündürücü. Bana göre Merkez Hakem Kurulu çok başarısız hakemlere gerekli güveni veremiyor.  Kendi koltukları uğruna Kulüp başkanlarından Medyadan ve daha birçok kimseden korkuyorlar ve hakemleri savunamıyorlar, Aziz YILDIRIM gibi Başkanlar canları sıkıldıkça hakem odası basıyor ancak Oğuz SARVAN ve ekibinden hiç tepki yok. Bu nedenle hakem kendini güvende hissetmiyor ve yönettiği maçlara bu durum olumsuz yansıyor. Kulüp Başkanlarının istemediği bir hakemin bu Merkez hakem kurulu döneminde hakemlik hayatı sona erebiliyor. Sesi çok çıkan Kulüp başkanlarının tepkisini çekmemek için Maddi Manevi çok kazancı olan hakemler eyyamcılık yapıyorlar.

 

Türk hakemliğinin geleceği Büyük tehlike altındadır. Bu gün Süpür Liğ ve Bankaysa liğinde Maç yöneten hakemlerin Büyük çoğunlu Bülent YAVUZ Merkez Hakem Kurulu döneminde bu kadroya alınmış hakemlerdir. Arada Ufuk ÖZERTEN Merkez hakem Kurulunda Türk hakemliği sıkıntılı bir dönem geçirmiş ancak Uzun Sürmemiş ve Mustafa ÇULCU MHK sı göreve gelmiştir. Sayın Mustafa ÇULCU bu gün görev yapmakta olan birçok genç hakeme görev vermiş onların arkasında durmuş ve Türk Hakemliğine kazandırmıştır.

 

Bu dönem Yıldızı parlayan Cüneyt ÇAKIR ı da bu MHK göreve geldiklerinde çok tutmamışlar ancak engelleyememişlerdir. Sayın ÇAKIR ın başarısı Merkez hakem Kuruluna rağmen elde edilen bireysel bir başarıdır.

 

Boluspor un kamp dönemi ni iyi değerlendirip ikinci yarı daha başarılı olması dileği ile hoşcakalın.

1885 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.76678895950317