İmparator net konuştu;

6 Aralık 2012

'Birlikteliği sağlamak zorundayız' Teknik Direktör Oğuz Çetin geldiği günden beri ilk defa basın mensupları ile bir araya gelirken, tüm merak...

'Birlikteliği sağlamak zorundayız'

Teknik Direktör Oğuz Çetin geldiği günden beri ilk defa basın mensupları ile bir araya gelirken, tüm merak edilenlere içtenlikle cevap verdi. Teknik Direktör Oğuz Çetin, Ankaragüçü maçında kaybedilen iki puandan tutun, takım içindeki tüm olumlu ve olumsuzluklara kadar açıklamalar getirdi. Geçmiş maçlar da kaybedilen puanları da değerlendiren Çetin, devre arasında yapılacak takviyeye de oyuncuların göstereceği performansa göre karar vereceklerini ifade etti.

Kırmızı beyazın yeni teknik direktörü İmparator Oğuz Çetin, dün ilk defa basın mensuplarının sorularını cevapladı. Sorulara samimi cevaplar veren İmparator, verdiği cevapları bu şekilde değerlendirilmesini ve özellikle futbolcularla ilgili söylediklerinin başka yerlere çekilmemesini istedi.

'Hepimizin ortak bir hedefi var'

Öncelikle durum tespiti yapmamız lazım. Bir yerde başarıyı yakalayabilmek için bütünlük içine girmemiz lazım. Bu bütünlük sadece teknik kadro, oyuncu yönetim bütünlüğüyle bir yere varmak çok zor. Böylesine bir şehirde bize büyük görev düşüyor. Bizim şehirde basının desteğine çok ihtiyacımız var. Basında çıkan her şey sonuç itibariyle şehir, taraftarı da yönlendiriyor. Dolayısıyla basınla bizim çok iyi bir bütünlük içerisinde olmamız lazım. Dolayısıyla hepimizin ortak bir hedefi var.

'Bir bütünlüğe ihtiyaç var'

Uzun yıllardır Süper Lige çıkamamış olan Bolusporumuzu Süper Lige çıkartmak istiyoruz. Bunun yanında taraftara büyük görevler düşüyor. Onların vereceği destek, onların ortaya koyacağı coşku takım için olumlu yansıyacak. Dolayısıyla benim en büyük amacım saha başarıyla birlikte taraftar desteğini bekliyoruz. Sadece bir gurubun emeği ile olmuyor. Futbolda her şey bir bütünlük arz ettiği zaman takım inanıyor, hocası ve yönetimi inanıyor. Bu havayı yakalamak için tabi başta saha da alacağımız başarılı neticeler önemli. 34 maç bitmeden hiçbir şey bitmez. Bu lig de 3 maç arka arkaya kazandığınız zaman hedefin içerisindesiniz. Benim tek amacım var. Önümüzde ki 3 maçı kazanmak istiyoruz.

'İlk altının içinde olmaya çalışacağız'

Bizim şunu görmemiz lazım. Bu uzun bir maraton. Ve bu uzun maratonda kaybedilecek hiçbir şey yok. Çok çabuk yine yukarıdakileri yakalama şansımız var. O yüzden günlük düşünüp, günlük hareket edip, günün içinde boğulmamız lazım. Hep birlikte şu 3 maçın üstesinden gelmeliyiz. Arada puan farkı bile olsa, ikinci yarı itibariyle bunu kapama şansı çok yüksek. Bunun en güzel örneği Adanademirspor. Ligin dibindeyken 5 maç arka arkaya kazandı. Bir kaybetti bir kazandı derken bu gün 23 puanla ligin üst sıralarında. Bizi bekleyen en büyük zorluk şu anda puan cetvelinde 10'uncu sırada olmamız. Bizim en büyük amacımız devre arasına girene kadar ilk altı içerisinde bulunan takımlara yaklaşmak. Puan farkını minimuma indirmek. Gönül istiyor ki biz üç maçımızı kazanalım ve onların alacakları neticeler doğrultusunda da yarışın içerisinde miyiz, dibinde miyiz, yada biraz uzağında mıyız onu görmek. Ama ben yine söylüyorum ikinci yarı itibariyle çok daha farklı olacak. Bu gün altımızdan 6 puan geride olmak bize hiç bir şey kaybettirecek değil. Onu bilmemiz lazım.

'Ankaragücü maçına çok üzüldüm'

Benim en çok üzüldüğüm konu, Ankaragücü'ne kendi sahamızda iki puan kaybetmiş olmak. Bunun telafi var ancak böyle bir puan kaybına da hiç gerek yoktu. Maç sonrası da söyledim. Bu ligde eğer maç için de konsantrasyonunuz düşerse, duran bir top geriye düşmemize neden olur. Buda bizim tekrar öne geçmemizi zorlaştırıyor. Biz öne geçebilseydik, maç çok farklı bitecekti. Bu konuda çok üzüntülüyüm.

'Gol atamayacakları pozisyonda gol attılar'

Bunun psikolojik sonuçları var. Bunu aşmanın en önemli yolu içerde kazanman gerekiyor. Takımda o özgüveni tekrar oluşturmaktan geçiyor. Ancak bu takım niye içerde bu kadar puan kaybetti diye baktığımızda teknik, taktik açısından Ankaragücü bunun önemli örneklerinden bir tanesi. Maçlarda konsantre kayıplarına hiç yer yok. Ankaragücü maçı, rakibin bize gol atmasının hiç mümkün olmadığı bir maç da, rakibin duran topta gösterdiğimiz bir zaaf bizim yenik duruma düşmemize neden oldu. Belki geçen diğer maçlarda daha farklı sebepler vardı. Bu sebepleri en aza indirdik.

'Rakipler Boluspor oyununu iyi değerlendirmişler'

Takım genel olarak geniş alanlarda oynuyor. Takım bütünlüğü bozuluyor. Bu hem iç saha için geçerli hem de deplasmanlarda oynan maçlar için geçerli. Biz Ankaragücü maçında o bütünlüğümüzü tutmaya çalıştık ve büyük oranda da başardık. Golü de duran toptan yedik. Yani oyun içerisinde gelişen bir ataktan yemedik. Deplasmanda ise takım bütünlüğünü oluşturmak daha kolay. Takım bütünlüğü içerisinde oynayıp, savunmanı güzel yapıp, hücum opsiyonlarına girebilirsin. Genel anlamda takımıza baktığımızda oyun içerisinde çok geniş alanlar bıraktığımız, bir bütünlük içerisinde oynamadığımızı görüyoruz. Rakipler de bunları bu güne kadar değerlendirdiler. Teknik-taktik açıdan bunu aşmaya çalışıyoruz.

'Kaleci ve direkleri aşamadık'

Ankara gücü özel bir maç. Ankaragücü takımı genç oyunculardan kurulu. Rakibe alan bırakmayan, topun olduğu bölgede en az 10 kişi olan zorlu bir rakip. Kanatlarda verdikleri alanları kullanmak istedik. Bizim en büyük kozumuz o olacak. Top hakimiyeti, pas uyumu bütünlük içerisinde oynamak. Özellikle rakibe göre de maç da uygulamalar yapmak. Ankaragücü maçında en büyük kozumuz kanatlardı. Aslında başarılı da olduk ancak kanatlardan gol noktalarına topları istediğimiz etkinlikte taşıyamadık. Taşıdığımız anlarda hep gol pozisyonu bulduk. Ancak, kaleci ve direkleri aşamadık.

'Sakin ve güvenli oynamamız lazım'

Cafer'in antrenmansız 12 günlük bir süreci vardı. Cafer'i top tekniği, pas uyumunu iyi uygulaması, rakibi oyundan düşürebilmesi, topları olumlu gol noktalarına taşıyabilmesi nedeniyle fiziksel yetersizliğine rağmen oyuna aldım. Daha sonra gol noktalarında etkili olabilecek diğer isimleri tercih ettik. Ancak bu ligdeki en önemli konulardan bir tanesi de sakin, güvenli pas oyunu oynamak, ama çabuk oynayabilmek. Telaşlı ve kontrolsüz oynamamak. İşte biz bu sakinliği ve çabukluğu dengelemeye başladık. İlerleyen haftalarda da daha da oturacaktır.

'Zaman zaman göz ardı ettiğim olacaktır'

Farklı karakterler. Vedat oyunun içinde, koşan, takımın içinde olan çok önemli bir oyuncu. Emre Kılınç'ın ise önü açık, çok çok iyi noktalara gelebilecek yeteneklere sahip bir oyuncu. Bu oyuncular ve daha başka gençler olursa bunları öne çıkaracağız. Ancak bu kısa dönemde özellikle devre arasında kazanılan süreç de zaman zaman göz ardı ettiğim olacaktır. Ama devre arasından sonra bu oyuncularından fazlasıyla yararlanacağız.

'Rekabet ortamını sağlayacağız'

Genel olarak kadro yapılanmasında bazı mevkiler, öne doğru oynayacak, ofansif oynayacak kaliteli ayaklarımız fazla. Buda takımın onbirini oluştururken, bazı oyuncuların dışarda kalmasına sebep oluyor. Oyuncularımızın geçen dönem motivasyonlarının düştüğünü biliyoruz. Yapılanma sürecinde bu küçük sıkıntıları aşacağız. Kendi aralarında bu rekabeti arttırıp, en iyi durumda olan, en iyi şekilde faydalanabileceğimiz, en etkili olabilecek, saha da bize etkisini gösterebilecek, neticeye gidebilecek oyuncularımızı öne çıkaracağız.

'Stadyumun dolacağına inanıyorum'

Taraftar saha başarısı ister, o şekilde başarılı olmak ister. Şehir o şekilde havaya girer. Bizim tarafımızdan baktığınız zaman da; taraftar doldurur stadı. Bir coşku yaratsın ki bizim motivasyonumuz yükseltsin deriz. İki taraflı bir şey. İki noktada buluşmak lazım. Biz üç maçı arka arkaya kazanalım, o stadyumun dolacağına, o taraftarın coşku içerisinde olacağını düşünüyorum. Geçiş döneminde, bizim de onlara çok ihtiyacımız var. Dolayısıyla karşılıklı anlayış çerçevesinde bu gün ki şartlar altında, eğer altı puan gerideysek altıncı sıradaki takımdan bizim onlara ihtiyacımız var. Bu şu aşamada çok önemli. Bizim yapacaklarımız onlar için önemli olsa da bu gün bizim taraftara, taraftarın vereceği desteğe, coşkuya motivasyona takımımızın gerçekten ihtiyacı var. Ama sonuç itibariyle tamamen karşılıklı bir durum. Umudum Buca maçından istediğimizi alırız ve şehrimize 3 puanla döneriz. Bu da şehre yansır ve statta o atmosfer oluşur.

'Bazı oyuncular Boluspor'un havasına girememiş'

Şimdi en büyük sıkıntı ben buradaki bütün düşüncelerimi açık yüreklilikle söylüyorum. Her hangi bir kimsenin alınacağı bir şey de yok bunda. Benden önceki dönemde kadro yapısı itibariyle mevkilerde fazlaca kaliteli oyuncular olduğu için, bazı oyuncular istedikleri oynama devamlılığını yakalayamamışlar. O havaya girememişler. Bu onların fiziksel durumunu da direk olarak etkilemiş. O dirilikte, o formda oynayan oyuncularımızda var. Bunlardan biri de Cihan. Cihan lig görmüş, futbol kalitesi üst seviyede bir futbolcu. Bu takımda ondan faydalanmayacağız da kimden faydalanacağız? Tabi ki ondan da faydalanacağız. Ama diyorum ya geçiş süresinde hem fiziksel olarak hem de psikolojik olarak biraz daha yükselmesi, maç ritmini yakalaması gerekiyor. O bildiğimiz ve düşündüğümüz Cihan'ın saha da ki etkinliğini görmemiz lazım. Bu hemen bu günden yarına olmuyor.

'Taktik-tekniğin dışında psikolojinin de iyi olması lazım'

Futbolda işin psikolojik yönü her şeyin üstünde. Yani biz futbola baktığımız zaman fiziksel, teknik, taktik, psikolojiye bakıyoruz. İstediğiniz kadar fiziksel olarak, teknik-taktik olarak hazır olun işin psikolojik boyutunu göz ardı edemiyoruz. Özellikle oyuncu grubunun bu yönünü öne çıkartmamız gerekiyor. Bizim için asıl olan oynayacağımız 3 maç çok önemli. Onların ortaya koyacağı performans çok önemli. Ona bağlı olarak da programımızı ortaya koyacağız. Ama genel itibariyle tam aralık ayının sonu, yabancıların tatili var. O döneme bakacağız. Şu üç maçımızı bir oynayalım. Devre arasında çok ciddi bir çalışma ortamı olacak. Özellikle ikinci yarının ilk maçı başlarken bütün oyuncularımızın çok fit olacağını, oyun anlayışımızın oturmuş olduğunu hep beraber göreceğiz.

'Futbolcular takviyeyi kendileri belirleyecek'

Takviye bu günün konusu değil. Oyuncularımın ortaya koyacağı performans çok önemli. Her mevkiinin oyuncusunun ortaya koyacağı performans, takviyelerde belirleyeceği olacak. Bu üç maçlık süreç de bu konuda ki hazırlıklarımızı da yapacağız. Elzem gördüğümüz mevkiler olursa o konuda da çalışmalarımıza başlayacağız. Zaten başkan ve yönetimimizle bu konularda fikir alışverişinde bulunacağız.

'Buca'yı ciddiye alıyoruz'

Buca'nın maçlarını takip ediyoruz. Buca'nın baktığınız zaman uzun zamandır hocası başında, bu konularda ciddi çalışan bir takım. Göz ardı edilebilecek bir ekip değil. Çok iyi organize olmuş, birlikte oynamayı becerebilen bir ekip. Koşan bir takım. Bizden daha iyi oldukları konuları var. Ancak takım kalitelerine bireysel anlamda baktığımız zaman bizim de avantajımız yüksek.

'Orta saha oyuncuları çok yoruluyor'

Bizim bu yüzden içerde ve dışarda bütün olmamız lazım. Rakiplere karşı bir üstünlük sağlayabilmemiz için savunma ve hücum hattı arasındaki mesafelerin bu kadar uzun olamaması gerekiyor. Boluspor'un bu güne kadar kaybettiği puanların birinci ve en önemli sebebi bu kopukluk. Forvet oyuncusu ileride, savunma 70 metre geride, kanatlar açılmış, orta sahayı daraltmamış olursak, geniş alanları daraltmadan yakalandığımız da hata yapıyoruz. Bu sayede oyun içerisinde düşüyorsunuz ve koşu mesafeleri çok büyük oluyor. Orta saha oyuncuları özellikle çok yoruluyorlar. Urfa maçını tribünden izledim. Önde olmamıza rağmen, birlikte oynayamadığımız için Vedat ve Barborus'un canı çıktı. Çocukların basmadıkları alan kalmadı. Çünkü çok geniş alan bıraktık. İşte biz bunu çözmeye çalışıyoruz. Eğer birlikte oynamayı becerebilirsek, kaliteli ayaklarımız daha fazla işler yapacaklardır.


2746 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.068634033203125