Kahraman’dan sistem açıklaması “Kadro dinamiği zengin bir takımız”

22 Ekim 2024

(HABER: BURHAN YEŞİLTAŞ)- Boluspor, ligin 9.haftasında kendi sahasında Çorum FK’yı 2-0 mağlup ederek haftayı 3 puanla kapattı. Maçın ardından Boluspor...

(HABER: BURHAN YEŞİLTAŞ)- Boluspor, ligin 9.haftasında kendi sahasında Çorum FK’yı 2-0 mağlup ederek haftayı 3 puanla kapattı. Maçın ardından Boluspor teknik direktörü Ufuk Kahraman, sistem değişikliği konusunda sorulan soruya açıklık getirdi.

Aldığı galibiyetle tehlikeli bölgenin dışına çıkan Boluspor’da teknik direktör Ufuk Kahraman, ligin 8.haftasında oynanan Erzurumspor maçının ikinci yarısında takım dizilişinde 4-3-3’e dönerek bu karşılaşmada ilk denemesini yapmıştı. Milli takım arasında ise bu sistemi oyuncularına empoze eden Kahraman, Çorum FK maçında yeni taktiğin meyvesini almayı bildi.

“4-3-3’e çok uygun bir kadromuz var”

Boluspor teknik direktörü Ufuk Kahraman, ellerinde 4-3-3 taktiğine çok uygun bir kadro olduğunun altını çizerek; “Geçen sene diziliş anlamında 5-4-1 ve 5-3-2 oynayan bir Bolu takımı play-off oynadı. Sezon başı başlarken de bu başarının devamı için aynı sistemde belki de transferler yapıldı. O başarının getirdiği şey devam ettirilmek istendi. Bazen olmuyor veya aldığınız oyuncu rotasyonunda bu çok iyi değerlendirilmiyor veya skora yansımıyor. Kadro mühendisliğine baktığınız zaman aslında 4-3-3’e çok uygun bir kadromuz var. Özellikle 7-11’de çok fazla oyuncumuz var. 8’lerde bu ligin iyi oyuncuları var. Daniel, Jefferson bunları destekleyen Estrela var, İshak var. Kadro dinamiği zengin bir takımız. Bunu doğru kullanmak lazım” dedi.

“4-3-3 sistemi ile kazandık. Başka bir maçta çıkar 5-4-1 ile de kazanırız”

Sistem geçişlerini yavaş yapmalarını gerektiğini sözlerine ekleyerek; “Geçişi yavaş yapmak gerekiyordu. Zamana yaymak gerekiyordu. Bunu yaparken de skor yapmak gerekiyor. Özellikle Manisa maçı arkasına Erzurum maçı ikinci yarı 4-3-3’e döndük. Bununla birlikte milli takım arası olması bize çok iyi geldi. Takımda buna çok iyi cevap verdi. İlerleyen zamanda yine 5-4-1, 5-3-2 oynayabiliriz. Yeter ki oyuncular verilen görevi doğru yaptığı sürece dizilişin çok bir önemi yok aslında. 4-3-3 sistemi ile kazandık. Başka bir maçta çıkar 5-4-1 ile de kazanırız. Bundan sonra her türlü görevleri yükleyerek başarılı olacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.  

141 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.027554988861084