( KALİTE DEGİL ANLAYIŞ )

8 Ekim 2013

Geçen hafta Buca mağlubiyetinin ardından ligin herkes tarafından en kaliteli takımlarından biri olarak kabul edilen bir takımla karşılaştık. Kadrosunun hepsi bu ligi...

Geçen hafta Buca mağlubiyetinin ardından ligin herkes tarafından en kaliteli takımlarından biri olarak kabul edilen bir takımla karşılaştık. Kadrosunun hepsi bu ligi iyi bilen, bu ligde nasıl oynanacağını bilen oyunculardan kurulu bir Ankaraspor'a karşı mücadele ettik.

Kalecileri İsmail geçen sezon Denizlispor, Stoper Lokman Antalyaspor formasını altında doğru dürüst oynamamış 1990 doğumlu stoper Abdullah, orta saha Emrullah geçen yıl 1461 Trabzonspor formasını PTT Birinci Ligde giymiş , orta sahalarındaki Galip, Buğsaş'da oynamış sağ bek Burak, Almanya'da alt liglerde oynamış geri kalan oyuncular ise Göksu, Hanni, Serdar Eylik ,Erciyes'den hocanın öğrencileri Dilaver ise küme düşen Göztepe'de inişli çıkışlı bir sezon geçirmiş bir Ankaraspor kadrosu karşımıza çıktı diye biliriz ve Osman Özköylü faktörü burada önemli bir etken. O da nedir ligin anatomisini çok iyi bilen, ligin şifresini çözmüş. Bu anlayışa uygun, kendi anlayışına uygun, kendisinin ne istediğini bilen oyuncuların olması onun için bir artı diyebiliriz.

Belki bizim takıma baktığımızda sadece Hanni gibi bir oyuncu kadromuzda yok diye biliriz.

Maça gelecek olursak; Ali hoca 4.4.2 başlayarak Alp'i yabancıolmadığı bir yere çekerek Abdulkadir-Fatih ikilisine dönmüş, Dimitrov'un sakatlığı böyle bir oluşuma yöneltmiş göründü. 2. bölgenin önünde rakibi karşılayan takımımız, arkadaki defansla mesafeyi 50-60 metre arasında tutarak ısrarla pas yapmayı deneyen bir takıma karşı bloklarını iyi tutmaya çalışsa da ilk 15-20 dakika o pas trafiğini, oyunun yönünü çabuk değiştiren bu takıma karşı başarılı oldu diyemeyiz .

Bu arada çabuk çıktığımız bir pozisyonda Alp'in ortasında Emre'nin şutu, dönen topta Abdulkadir'in arkasından Fatih'in araya girerek Alp'e kazandırdığı topla ve onun şutu ile öne geçtik.

Yediğimiz gole de bakacak olursak Sercan ,Dilaver ile oyalama yaparken arkadan gelen Bilal Aziz ortayı yaparak ilk yardıma gitmesi gereken Abdulkadir orada yok. Stoperlerin ikisi de ceza alanı içerisinde yok. Arkasından gelen frikik golü ilk yarıyı 2-1 mağlup kapamamızı sağladı.

İkinci yarıda Hocamız takımımızı tamamen orta sahaya çıkararak, oynatmaya yönelik hamlesi 2 bekin çıkışları Emre, Alp, Orhun merkeze ve çizgiye bireysel hamleler, şutlarla Boluspor ortaya bir oyun koyarken Osman Özköylü'nün ise Tisdel'i oyuna alarak arkaya kaçma çabası, bunu da becerememesi ve skoru koruma isteği ile 3 defansifli orta saha anlayışa geçti. Hocanın skoru koruma isteği dediğimiz gibi skoru aleyhimize sonuçlandırdı.

Bu sonuç zor fikstürde bizi çok sıkıntıya sokacak belli. Artık ligde yerimizin 1 ile 10'la 19 arası mı olduğunu belirleyecek bir Urfa maçına gidiyoruz. Urfa maçı tekrardan bizim lige dönüş maçımız olsun. Ankara maçının 2'inci yarısındaki oyunumuz bizi umutlandırmıştır.

Urfa'da takımımız başarılar…

 

1827 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.062999963760376