KAMUOYUNA

18 Ekim 2011

Sitemiz Bolusporluyuz.com''un da üyesi olduğu Bolu Gazeteciler Cemiyetinin kamu oyu ile paylaşmış olduğu bildiriyi paylaşıyoruz. KAMUOYUNA  2011 Genel Seçimleri öncesi Bolu...

Sitemiz Bolusporluyuz.com''un da üyesi olduğu Bolu Gazeteciler Cemiyetinin kamu oyu ile paylaşmış olduğu bildiriyi paylaşıyoruz.

KAMUOYUNA

 2011 Genel Seçimleri öncesi Bolu Gazetesi İmtiyaz Sahibi Caner Güngör'ün gazete köşesinden AKP İl Başkanlığı'nın seçimlerinde yeterli çalışmayı yapmadığını ve bir milletvekilliğini kaybetmek üzere olduğunu belirten köşe yazısı yazmış, bu yazı sonrası AKP İl Başkanı Ömer Sayın yine bir gazeteci arkadaşımızın yanında Caner Güngör'e hakaret ettiği iddia edilmişti. İl Başkanı Sayın Köroğlu TV'de yayınlanan 'Basın Toplantısı' programında ne yazık ki bu ifadeyi kullandığını kabul etmiştir.  

Bolu Gazeteciler Cemiyeti eski başkanlarından, Cemiyetimizin Onur Kurulu üyesi, her şeyden önemlisi amacı sadece gazetecilik görevinin kendisine verdiği gereklilikleri yerine getiren meslektaşımız Caner Güngör'e yönelik, belden aşağı diye tabir edebileceğimiz ağır ifadeler kullanan AKP İl Başkanı Ömer Sayın'ı kınıyorum.  

Katıldığı Televizyon programında sık sık eleştiriye açık olduğunu belirten bir il başkanının, hemen bunun ardından Bolu kamuoyu önünde kendisine yakıştıramadığımız ve buradan kullanmayı bile kendime zül gördüğüm ifadeleri, meslektaşımıza yönelik kullandığını itiraf etmesi bizleri derinden üzmüştür.

 

15 yıl belediye başkanlığı yapmış ve 1992 yılından bu yana kentimizdeki siyasi hayatın içinde önemli görevlerden bulunan birisinin, her şeyden önemlisi 9,5 yıldır tek başına iktidar olan bir partinin il başkanının kamuoyu önünde daha dikkatli kelimeler seçmesi gerektiğine inanıyoruz. Bir meslektaşımızın hakaret içermeyen bir yazısı nedeniyle, ağır ifadelerle karşılaşması demokrasi anlayışının kişilerde farklı algılandığını ortaya koymaktır. Biz gazetecilerin en önemli görevi halkı objektif bir biçimde bilgilendirmek olduğu gibi, eleştirilerini de belli kıstaslar çerçevesinde yapmaktır.

 

Aslında yaptığımız eleştiriler sonrası karşılaşılan 'bu ucuz ifadeler' ne ilk, ne de son olacaktır. Meslektaşlarım bildikleri doğruları, inandıkları değerleri ne pahasına olursa olsun savunmaya devam edeceklerdir.

 

Bu tür ifadeler kullananlar belki geçmişte ki görev sürelerinde 'kemiklerle' işlerini görmüş olabilirler. O zaman bizde buradan AKP İl Başkanı Sayın Ömer Sayın'a net bir şekilde soralım

Milletvekili seçimleri esnasında kimlerin önüne kemik atmıştır? İsimlerini kamuoyu ile paylaşmalıdır!

 

Bu ifadeler evlerine götürdükleri rızıklarını alın teriyle kazanan biz gazetecileri töhmet altında bırakmıştır. AKP İl Başkanı Sayın Ömer Sayın bilmelidir ki Bolu Gazeteciler Cemiyeti'nin saygın hiçbir üyesi bu ifadeyi hak etmemiştir. Titri ne olursa olsun, hiç kimse de bu ifadeleri Cemiyet üyelerimize karşı kullanabilme gücünü kendisinde göremez. Görmemelidir.

 

AKP İl Başkanı Sayın Ömer Sayın'dan yaşının gerekliliği olan olgunluğu göstererek, başta Caner Güngör olmak üzere bu ifadelere muhatap olmak zorunda kalmış olan Cemiyet üyelerimizden Bolu kamuoyu önünde özür dilemesini bekliyoruz. Bu yapılmadığı taktirde Bolu Gazeteciler Cemiyeti'nin her bir üyesi, canlı olarak yayınlanan 'Basın Toplantısı' programında göstermiş olduğumuz olgun duruşu, bundan sonra AKP İl Başkanı Sayın Ömer Sayın'a karşı göstermeyecektir.

 

Hakan AYDIN

Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı

  

1881 kez okundu.

2 yorum yapılmış
  • Mehmet Ö.
    18 Ekim 2011 • 14:16
    Bu haberin bu sitede ne işi var? Siz günlük müstakil siyasi gazete değilsiniz ki! Brası spor sitesi, burada spordan, yada sporla alakası olanlar dışında haber olmamalı. Hele böyle partizanca haberler hiç olmamalı. Editör : Mehmet bey, bolusporluyuz.com Bolu Gazeteciler Cemiyeti üyesidir. Cemiyetimizin kamuoyu ile paylaşılmasını istediği bildiri yayınlanmıstir. Hiçbir siyasi faaliyet yada sempazitanligimiz bulunmamaktadır. Ayrıca cemiyetimiz tarafindan daha öncede gönderilen açiklamalar yayinlanmistir. Bilgilerinize. Saygılarimizla.
  • Rıfat Özkul
    18 Ekim 2011 • 17:33
    Bence garip bir olay yok. Eğer siteye bağlı olduğu cemiyet bir bildiri gönderdi ise yayınlaması en doğal hakkı. Artı açıklamayı yapan ,kişi ve kurumlar belli. Yazının en başında site neden yayınladığını açıklamış.

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.063198089599609