Kazanmakmı ? Kaybetmemekmi?

21 Şubat 2012

Korner köşesi yine bu hafta artıları ve eksileri ile bir karşılaşmayı daha değerlendirdi. Çarpıcı analizleri ile Adanaspor karşısında alınan 1 puan ve...

Korner köşesi yine bu hafta artıları ve eksileri ile bir karşılaşmayı daha değerlendirdi. Çarpıcı analizleri ile Adanaspor karşısında alınan 1 puan ve kaybedilen 2 puanı nasıl yorumladı ve yazısının sonunda haftalar önce iyi giden Boluspor da dişiyle sokulan küflü çivinin çıkarılması için bir kez daha mesajını gönderdi. Anlayana diye işte Korner Köşesi'nin haftalık maç analizi.

Geçen haftaki yenilgimiz hafta içi yapılan açıklamalar takımımızın galibiyet için oynayacağı sinyallerini verilerek çıkılan maçta Özcan hoca tamamen kontra atağa dayalı bir oyun kurgusu ile sahaya çıkan 11'le sahada idik.

Maçta ilk yarı baktığımızda çabuk atağa çıkan bir takım hüviyetinde görünmemize rağmen girdiğimiz pozisyonları hiç biri organize atak görüntüsünde değildi.

Caner'in karşı karşıya kaçırdığı ayrıca Kenan'ın kaleciden gelen topu direk kaleye gönderdiği  şut bir diğer pozisyon ise yine Kenan'ın orta şut karışımlı direkten dönen topu bir diğeri ise Kenan'ın verilmeyen penaltı pozisyonu Boluspor'un net pozisyonları idi.

Adanaspor karşılaşmasında ilk yarı Kenan ile etkili olduğumuz anlar vardı. Bunda da tek faktör Sercan'ın Kenan'a toplu ve topsuz olarak verdiği destek'in yanı sıra Alp'in o bölgedeki yardımları katkı sağladı diyebiliriz.

Levent Eriş İlk yarıda Boluspor'un etkili oyununun ardından iki kanat oyuncusunun etkinliğini kırmak için iki beki İlkem ve İzzet ile oyunu genişleterek orta sahaya kadar çıkartarak Kenan ve Ferhat'ı geri iterek hücum bölgesinde uzak tutmaya çalışmasıydı.

Sercan'ın çıkışlarına Talha ile cevap vermesi üzerine Fevzi ile o bölgeyi kapatması Kenan Özer'e desteği kesmesini bildi.Hakan'ın bölgesine de Mbilla'yı çekerek Kenan, Ferhat'ı yıldızlaştırılmaması ilk yarıdaki etkili olan Boluspor ikinci yarıda hücum bölgesine girmemesine sebep oldu.

Karşılaşma sonunda Levent Eriş'in açıklamasında biz bir iki hamle yaptık dedikleri yazımın üst tarafta yazdıklarım idi.

Özcan Kızıltan hocamız ise doğru bir hamle ile sahada olmayan Omar Wade yi oyundan alarak Aydın'ı oyuna alması idi.

Ama Aydın'ı alması doğru hamlemiydi o tartışılır tabi ki Caner den verim almak için Caner den ne istediğini bilmek gerekir Kenan,Ferhat,Omar ile oynarsan Caner den aralara giren sürpriz oyuncu değil bunları oynatabilecek oyuncu pozisyonuna sokmak gerekir ve yanına Alp'i de biraz daha öne çıkartarak hem Kenan hem de Ferhat ve Omar'ı defansın arkasına buluşturacak hem de gerilere gelmemelerine engel olmak için üçlü orta saha ile yani 4.3.3 ile cevap verebilmekti.

Ayrıca karşılaşmada Onur ile de defansın göbeğini kapatıp en büyük zaafımız olan göbekten Fevzi,daha sonra Okan'la Adana ataklarına önlem alabilirdik.

Şu bir gerçek ki Levent Eriş dersine daha  iyi çalışmış diye biliriz .Bu lig daha çok su kaldırır bu hafta çok önemli bir maça çıkacak olan takımımıza ve hocamıza büyük bir destek daha vermemiz lazım. Göztepe maçından alacağımız bir galibiyet takımımızın nefes alması için çok iyi olacaktır

Ama Amerika'yı tekrardan keşfetmeye kalkmazsak onun için bizden hataları söylemesi tabiki bize yorum düşer. Yapması ve uygulaması Özcan hocamızdan artık iyi giden dişliye soktuğumuz küflü çiviyi çıkarmada.

Hadi hepiniz sağlıcakla kalın haftaya görüşmek üzere .  

 

 

 

 

1695 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.054553031921387