Kontra Atak Takımıyız !

4 Eylül 2012

İlk hafta 2  takımda 1’er puan alarak ikinci maçlarına çıktığı karşılaşmada Tavşanlı Linyitspor geçen haftadan farklı olarak çift forvetle dönerek orta sahada...

İlk hafta 2  takımda er puan alarak ikinci maçlarına çıktığı karşılaşmada Tavşanlı Linyitspor geçen haftadan farklı olarak çift forvetle dönerek orta sahada Emrah’ın yerine  Mehmet Besler’le başladı.


Mehmet Besler bildiğimiz orta saha değil sağ kenara yakın oynayıp hücumda Eser  ,Ümit,Oktay topa destek olarak dönüşlerde ise içeride kalıp Özgür ve Ferhat’a yardımcı olmaya çalıştı.

Biz ise Aydın’ın yerine doğru bir kararla  geçen hafta belirttiğimiz gibi Cafercan ile başladık. Serhat hoca geçen hafta olduğu gibi ikili orta saha Alp ve Cihan’la devam etti. Bu yanlışlık da ona pahalıya mal oluyordu.


Serhat hoca geçen hafta televizyon programında dedi ki ! “Biz 6 forvet oynuyoruz.”  Bizce yanlış bir ikili kullanmakta ama şuan elindeki mevcut kadro bu.  Cezalı Barbaros takıma katılması ile bu sıkıntı da ortadan kaybolur diye düşünüyoruz.

Alp belki orada ikinci orta saha olarak kullanılabilir ama Cihan oynasın diye o bölgede düşünülemez . Cihan Tavşanlı da sahanın görünmeyen oyuncusuydu.  2’li orta saha hücuma dönmesine rağmen şut yok, defansın arkasına koşuları pasları yok. !

Zaten savunma yapmada sıkıntı yaşıyoruz yaptığımız tek şey yan pas ! Cihan’a verilecekse ve  paslarla bunu yapacaksak oyuncuyu bu durum kötü göstermekte başka bir şey değil. Bizim takımımız Abdulaziz, Agbetu, Djıehoua ile tamamen bir kontra atak takımı.

Ama 2 orta sahanın yaptığı yan paslarla bu silahı da Cafer’i ikiliye oynatabilirdik. Yazımızın başında belirttiğimiz gibi Mehmet Besler içeride kaldığı için Mesut’un alanı boş kaldığından  bu alanı daha rahat kullanacakken ve bunu yapabilecek Hakan gibi hem para kazanacağa  bileceğimiz oyuncumuzun oynatılmaması ise düşündürücü.

Golü yedikten sonra hem Mesut’u hem Engin’in geç kalması bir pozisyonda Engin’in geç kalmasından dolayı gol yememize sebep oluyordu.

Çünkü rakip 2’li oynadığı için oyuna giren bek oyuncunun tersindeki oyuncu 1  fazla olacak. Stoperlerin kademesinde kalması gerekirken  Engin’in açıkta kalması sakatlanma pahasına kademede kaldı. Ama bunu yapmaması gereken Engin  bu yanlışa da müdahale etmesi gereken Serhat hoca Engin’in hücuma çıkıp dönüşlerde geç kalması takımımızın başına iş açabilir.

Yediğimiz ilk gol Cihan’ın baskı halinde geriye oynaması 2. gol ise bir takımın korner atarken dönüş için önlemleri alması lazım. Bu tabii ki Alp olamaz.

Rakip bizim ayarımızda bir takım değil. Hocaları iki bekini çıkararak defans güvenliğini sağlama almak isteyerek 1 puana razı olması gibi gözükse de 2 bekini yorgunluktan dolayı değişiklik yaptı.

Bizim takımımız deplasman için ön bölgede yeterli gözükse de iç sahada daha değişik formata dönmesi lazım, yoksa durdurulması kolay bir takım hüviyetindeyiz.

Bunları yazarken sakatı ve hazır olmayan oyuncuların yanında cezalı olanları da bu takımın içinde kabul edersek ilk iki haftada kaybetmeden devam etmemiz büyük bir artıdır.

Ama oyuncu tiplemelerine ve karakterleri bu takımın kaybetmeden yoluna devam etmesi gerektiğini göstermektedir.

Takımımıza önümüzdeki haftalarda daha iyi futbol temennimizle başarılar dileriz.


Buda Dip Not !


Son olarak sitemizde geçen  sene  yazdığımız yazılar merak konusu olurken bu sene isim değişikliğine giderek ! haftalık maç değerlendirmelerine devam ediyoruz. Biz kimseyi karalayıp kötüleme düşüncesinde değil iş öğretme gibi bir derdimizde yok !
Ama hala bizim bu yazılarımızın kim tarafından yazıldığı merak konusu olmaya devam ediyor.

Tabii ki Boluspor menfaatlerini koruyacak şekilde ve sahiplenecek durumda yapılan yanlışlıkları da bir TOKAT gibi yüzünüze ! vurmayı da biliriz.
Biz işimizi yapıyoruz sizde işinizi yapın..  O kişiler umarım anlamıştır…..


İYİ HAFTALAR

 

 

 

 

1808 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.073462963104248