Korner Köşe'nin Elazığ Analizi

5 Mart 2012

Korner köşesi yine bu hafta bir birinden güzel konulara el attı. Kaybedilen Elazığspor karşılaşmasını Bahri Kaya değil Özcan Kızıltan kaybetti demekle nereye...

Korner köşesi yine bu hafta bir birinden güzel konulara el attı. Kaybedilen Elazığspor karşılaşmasını Bahri Kaya değil Özcan Kızıltan kaybetti demekle nereye damga vurdu. Karşılaşmaya iki idmanla çıkıp Elazığ'a giden Bahri Kaya'ya için övgü sözler söyleyen Korner köşesi bakın neler dedi.

 

Her Baba Yiğidin Harcı Değildir

Özcan Kızıltan'ın görevinin bıraktırılmasının dan sonra yapılan çalışmalar sonunda göreve getirilen Bahri Kaya'nın Perşembe anlaşıp antrenmana çıkması  ve 6 eksiği olan takımı Elazığspor maçına çıkarması her baba yigitin harcı değildir.

Hiçbir hoca da bu sorumluluğu almazdı. Elazığspor maçının analizinden önce Özcan Kızıltan'ın bize bıraktığı takımı analiz yapmak bence daha önemli.

1 Cihat Arslan zamanında  en büyük artı olan fizik kalite tempo dibe vurmuştur. Bunu nerden anlıyoruz dersek Sercan bu takımın temposunda ikili mücadelelerde ayakta kalabilen oyuncusu şuanda bitik görüntü, vermekte . Buradan şunu da anlayabiliriz ki bizim takımımız kamp döneminde Antalya da sadece yatmış çalışmamış.

2  Rekabet ortamının yaratılmamasından ötürü bazı oyuncularımız artık kendine sıra gelmeyeceğinden inançları kalmadığı için fiziksel olarak mantalite olarak bitmişler. Fatih Gül'de bunun  bir örneği diyebiliriz.

İşin özü her yönüyle bitik bir Boluspor ortaya bırakılıp gidilmiş.

Elazığspor maçına gelecek olursak  liderle oynanan bir karşılaşma. Bahri Kaya bu ligi iyi tanıyan bir hoca Giresunspor da her maçına hücumsal bir sistemi olan 4.4.2 ile başlayan geriye düşerse daha da risk alarak 4.1.3.2 ye dönen hücum futbolunu benimseyen bir hoca .

Ama sen özellikle içeride saha ve iklim şartlarını iyi kullanan rakiplere devamlı önde basan bir takıma önce  yapman gereken ve rakip Elazığ'ın attığı gollere bakarsak ya yan top yada ortadan defansın arkasına atılan toplara gol bulduğu belli bir takım.

Rakip karşısında şunu yapabilirdik. Önce orta sahada Onur'un yanına Şavaş koyulup arkada da Hakan'la başlamak daha sağlıklı olabilirdi.  Üç haftadır oynamayan ve böyle bir zeminde hazır olamayan Orhan'a sıkıntı yarata bilirdi.

Bu tip takımlara ve içerde 11 maç kazanmış takıma karşı önce oyunu tutmak lazım ya bunu pasla yaparsın ve aynı mücadeleye mücadele ile karşılık verecek oyuncularla başlarsın.

Eksik kadro ile bu maçta hamle şansın da az olduğu için bu maçta öncelikle hedef 1 puan olmalıydı. Golü bulamayan rakip sana ilerleyen dakikalarda daha fazla alan vereceği belli. Bu karşılaşma Bahri Kaya ile  değil Özcan Kızıltan ile ilgili bir skordur .

Artık ilk 6 içinde adayların çoğaldığı bu hafta  bence Kader Haftası'dır. Takımımız için  bence olağan üstümü denir seferberlik mi denir  yapılacaksa bu hafta yapılmalıdır.

Şöyle geriye bakacak olursak sevgili taraftarlar. Bazı başarısızlıklar sadece Başkan,ve yönetim kuruluna yüklenilmemelidir.

Başkan ve yönetim hocada yanılabilir,oyuncuda yanılabilir. Ama  Başarı  tavandan tabana yayılır ,kulüp çalışmalarında vasıflarıyla ve kulübe kattıkları ile başarı olur . Profesyonel takımda oyuncuları iyi idare edebilmek oyuncular arasında bağları kuvvetli tutmak. Basınla diyalogları iyi tutmak ,taraftar derneklerini nabzını iyi tutmak bunlarda her zaman başkan ve yönetim kurulunun işi değildir.

Yani kısacası herkes aldığının hakkını veriyor mu. Hep kafaya değil birazda ayaklara bakmak lazım.

TAKIMIMA İNANCIM HALA DEVAM EDİYOR.  KASIMPAŞA MAÇINDA BAŞARILAR ÇOCUKLAR İYİ TAKIM İYİ MAÇLARLA BELLİ OLUR

HERKESE İYİ KÖŞELER,
HAFTAYA GÖRÜŞMEK  ÜZERE

SAYGILARIMLA   

 


2151 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.071465969085693