Koşukavak’ın hedefi net: başarmak zorundayım

8 Eylül 2023

Boluspor deneyimli teknik adam Yalçın Koşukavak ile 1 yıllık sözleşme imzaladı. Kırmızı beyazlıların yeni teknik direktörü Koşukavak, imza töreninin ardından...

Boluspor deneyimli teknik adam Yalçın Koşukavak ile 1 yıllık sözleşme imzaladı. Kırmızı beyazlıların yeni teknik direktörü Koşukavak, imza töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Koşukavak; “Boluspor'dan bir oyuncu talep edersem bu kadar hassas cümleler söyleyen bir adamın Boluspor Kulüp Başkanı'nı tek başına buraları yönetmeye talip olmuş birine ya 300 bin Euro’ya oyuncu al diyebilir misin sen? Eğer ben bunu diyorsam burada oynuyorum demektir” dedi.

HABER: BURHAN YEŞİLTAŞ

Boluspor teknik direktörü Yalçın Koşukavak, oyun içinde başka profilde oyuncuya ihtiyaç duyduklarını işareti ederek; “Şu anki takımda daha önceden çalıştığım Çağlar Şahin Akbaba var Bursaspor. Bir de Kayserispor'da kısa bir süre İsmail Çipe var. Başka çalıştığım oyuncu yok. Ama güzel bir şey görmüşsün. Oyunculara buradan da teşekkür edeyim. Ben bir gün antrenmanla Keçiören maçına çıktım. İstediklerimin %80’ine yakınını sahada yerleşim anlamında, topa sahip olma anlamında topu rakip taşıma anlamında çok iyi. İlk bir antrenmana göre iyi işler yaptıklarını düşünüyorum. Evet bana saygı duyuyorlar. Fikirlerime saygı duyuyorlar ve yapmak için bir samimiyetleri var. Zaten bu bir takımla bir antrenörün alfabenin ilk harfi. Eğer burayı doğru okuyabilirsek yürüyor iş. Şu an itibariyle böyle bir durum var. Çok söylediğim direktiflere uyum gösteriyorlar. Gayretliler. Ama tabii ki şunu ıskalamamak lazım. Burada bir teknik direktörü var. Burada bir başkan var. Diğer takımlarda da bir teknik direktör, bir başkan, 25 futbolcu var. Bu bir rekabet işi. Bir de zaman zaman oyunun içinde başka profilde oyunculara ihtiyaç duyuyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Ofansif anlamında üçüncü bölgede biraz daha renkli oyuncuya ihtiyaç duyuyoruz”

Koşukavak, Boluspor transfer komitesi sorumlusu Mahmut Çimender’in kendisine sürekli yardımcı olduğunu ve en iyi oyuncuyu bulmak için gece geç saatlere kadar çalıştıklarını ifade ederek; “ Benden önceki antrenör arkadaş kendi kafasında böyle plan yapmış saygı duymak lazım. Bir plan yapmış. Kadro 4-4-2’ye göre planlanmış. Esnek olmayan ofansif anlamında üçüncü bölgede biraz daha renkli oyuncuya ihtiyaç duyduğumuzda bunu Keçiören maçında çok hissettik. Benden önceki iki maçta da bence hissetmiş takım Urfa ve Adana'da. Böyle problemimiz var. Yani kadro biraz eşletmemiz gerekiyor anlamda. O yüzden ama çok zor bir durumdayız. Sağ olsun Mahmut başkan ve diğer yönetici arkadaşlar beni yalnız bırakmıyor. Sesimden de belli. Gece çok geç saatlere kadar uyumadan oyuncu izliyorum. Ya oyuncuyu buluyorum var. Boluspor'a ben böyle bir oyuncu talep edersem bu kadar hassas cümleler söyleyen bir adamın Boluspor Kulüp Başkanı'nı tek başına buraları yönetmeye talip olmuş birine ya 300 bin Euro’ya oyuncu al diyebilir misin sen? Eğer ben bunu diyorsam burada oynuyorum demektir. Ya burada gerçek ya orada talep ederken oynuyorum. Ya burada ya orada oynuyordum. O yüzden çok böyle talepkar olamıyorum” dedi.

“Kariyerimde ben hiç rahat kulüpte çalışmadım”

Koşukavak, kariyeri boyunca hiç rahat bir takımda çalışmadığının altını çizerek; “Ama bir yandan da en azından devre arasındaki devre arasında da zor olacak. Bir kulüp haziran ayını kaçırıyorsa aslında bir sene önce geliyor yapılanma ama Türkiye şartlarına bakarsak eğer Mayıs’ta lig bittiğinde, Haziran sizin her şeyiniz. Haziran’da takımınızın %80-%90’ını inşa etmeniz gerekiyor ki Temmuz’da takım içinde iyi yaşayıp Ağustos’ta rahat edin. Ama burada bir şey şu anda yok. Bunları şikayet için söylemiyorum. Eğer bakarsanız kariyerimde ben hiç rahat kulüpte çalışmadım. Bana hiç kolay iş gelmedi. Kolay iş gelecek. Çok böyle kariyerli bir futbolculuğum da olmadığı için. Bize veriyorlar. Başarın başarın diyorlar. Ayakta kalın ve yaşayın diyor sistem. O yüzden de Boluspor'da da diğer kulüplerde zor şartlarda Kayseri'de Bursa'da, İstanbulspor'da, Denizlispor'da oyun mevcut koşullarda başarılı olduysam burada da başarılı olacağım diye düşünüyorum ve umut ediyorum. Bir işi bir kere mi yapmak kolay? İkinci defa mı yapmak kolay? İkinci defa yapıldığı daha kolay. O yüzden başarmak zorundayım yani. Benim koşullarım şartlarım bu” şeklinde konuştu.

763 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.099457025527954