Kulbilge'den Dobra Açıklamalar !

8 Kasım 2012

Boluspor'un Kaptanı Serdar Kulbilge, Bolusporluyuz.com ve Bolu Takip Gazetesine çok önemli açıklamalarda bulundu. Sitemiz editörleri tarafından sorulan sorulara içtenlikle cevap veren Kulbilge...

Boluspor'un Kaptanı Serdar Kulbilge, Bolusporluyuz.com ve Bolu Takip Gazetesine çok önemli açıklamalarda bulundu. Sitemiz editörleri tarafından sorulan sorulara içtenlikle cevap veren Kulbilge çarpıcı cevaplar verdi. Fahri Gündüz ve Emre Namdar'ın kaleminde özel röportajı sizlerle paylaşıyoruz.

Tecrübeli file bekçisi Serdar Kulbilge, 'Sezon başında Süper Lige'e çıkmak için sezon başında hedeflerimiz vardı. Bu hedeflerimiz doğrultusunda ilerlemeye çaba gösteriyoruz. Takım olarak çok iyi bir durumda olduğumuz söylenemez. Bunu bizim takım arkadaşlarımızda biliyorlar. Ben bu takımın iyi olup daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum'' dedi.

Tecrübeli eldiven Serdar Kulbilge, 'Boluspor'a geldiğimde adeta Futbola sıfırdan başladım. Maç eksikliklerimiz, idman eksikliklerimizi vardı. Onları tamamlamaya çalışıyoruz. Zaman zaman maçlarda iyi performans gösteriyoruz, zaman zaman hatalar yapıyoruz. Bunlar Futbol'un içinde olan şeylerdir. Gün geçtikçe kendi maç performansıma baktığım zaman daha iyi olmaya doğru gidiyorum. Amacım eski günlerime dönmektir'' dedi.

'Geliş sebebim Boluspor'dur''

Boluspor'a gelme sebebini değerlendiren Kulbilge, 'Benim Boluspor'a gelişim tercih etme sebebim tamamıyla Boluspor'dur. Fakat dışarıdan gelen çatlak sesler benim kulağıma kadar gelmiş durumdadır. Yok Serdar Kulbilge Boluspor'a maç eksiğini kapatmak için geldi tamamlasın dönecek gibi öyle düşünceleri olanlar yanılıyorlar. Aklımdan hiç öyle bir şey geçmemiştir. Ben buraya başarılı olmak için geldim. Benim gibi buraya gelen bir sürü arkadaşımız vardır. Hepsi başarılı olmak arzusundadır. Onun hedefleri doğrultusunda çalışıyoruz. Buraya gelmemde katkısı olan Boluspor Başkanı Abdullah Abat ve Dursun Abi'dir. Benim onlara vermiş olduğum bir söz vardı. Bu çerçeve içerisinde transferimizi gerçekleştirdik' dedi.

'Boluspor'a geldiğimde adeta futbola sıfırdan başladım''

Bir futbolcunun kariyerini noktalayana kadar hedeflerinin bitmeyeceğini belirten Kulbilge, 'Bir futbolcunun kariyerini noktalayana kadar hiçbir zaman hedefleri bitmez. Benimde bitmeyecektir. Burada başarılı olabilmek için çalışıyoruz. Zaman zaman herkesin hatası olduğu gibi bizlerinde hataları oluyor. Geri dönüp baktığım zaman yaklaşık 1.5 sene futbol oynamadım. Bir kaleci için gerçekten çok zor bir durumdur. Futbol oynamadığım dönemde ilgili hiçbir şey hatırlamak istemiyorum. Çünkü bunlar artık benim için bitmiştir. Yargıda gereken kararları zaten vermiştir. Ben artık önüme bakıyorum. Boluspor'a geldiğimde adeta Futbola sıfırdan başladım. Maç eksikliklerimiz, idman eksikliklerimizi vardı. Onları tamamlamaya çalışıyoruz. Zaman zaman maçlarda iyi performans gösteriyoruz, zaman zaman hatalar yapıyoruz. Bunlar Futbol'un içinde olan şeylerdir. Gün geçtikçe kendi maç performansıma baktığım zaman daha iyi olmaya doğru gidiyorum. Amacım eski günlerime dönmektir. Onun içinde elimizde gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz' dedi.

'Takımın daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum''

Daha önce çok büyük camialarda Futbol oynadığını belirten Kulbilge,'Daha önce çok büyük camialarda Futbol oynadım. Boluspor'da bunlardan bir tanesidir. Baktığımız zaman Boluspor'da kendinden söz ettiren köklü bir camiadır. Senelerden bu zaman Bank Asya'da oynayan bir takımdır. Takım olarak yukarı bir sıçrama olmadı. Onu da başarmak için sezon başında hedeflerimiz vardı. Bu hedeflerimiz doğrultusunda ilerlemeye çaba gösteriyoruz. Takım olarak çok iyi bir durumda olduğumuz söylenemez. Bunu bizim takım arkadaşlarımızda biliyorlar. Ben bu takımın iyi olup daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum' dedi.

'Türk Futbolu'nun önemli eksikliği altyapıdır''

Öncelikle Türk Futbolunun önemli eksikliklerinden bir tanesinin altyapı olduğunu belirten Kulbilge, 'Türk futbolunun eksiklikleri vardır. Türk Futbol'unda olduğu gibi her takımda tesisleşme sıkıntısı vardır. Bizimde tesislerimiz yeni yapılıyor. Biz mevcut tesisi altyapı ile birlikte paylaşıyoruz. Tesisin yapım aşamasını zannediyorum ki tamamladılar. Bittiği zaman Boluspor'da ki altyapı oyuncularının da daha rahat ve düzenli şekilde çalışabileceklerine inanıyorum''dedi.

'Kafamı yastığa koyamadığım tek maç Rize maçıdır'

Geriye dönüp baktığım zaman kendi açımdan eve gidip kafamı yastığa koyamadığım tek maç Çaykur Rize Spor maçıydı şeklinde konuşan Kulbilge, 'Geriye dönüp baktığım zaman kendi açımdan eve gidip kafamı yastığa koyamadığım tek maç Çaykur Rize Spor maçıydı. Bana hiç yakışmayan bir gol yedim. Fakat diğer maçlarda da sahaya çıktığı zaman elimde gelen tüm gayreti gösteriyorum. Biz bir takımız sonuçta ben son adamım. Top beni geçtikten sonra zaten gol oluyor. Takımımız iyi mücadele ettiği zaman hepimiz mutlu oluyoruz. Biz sevince de üzüntüye de takım halinde seviniyoruz veya ağlıyoruz. Bireysel olarak baktığımız zaman burada kimse kendini ön plana çıkaramaz. Futbol bir takım oyunudur. Başardığınız zaman takım hep beraber başarıyor. Kaybettiğiniz zamanda takım halinde kaybediyoruz''dedi.

'Ağzımdan çıkanlar hep delikanlıca oldu''

Bolu'ya geldiğinden bu zamana her şeyinin samimi olduğunu belirten Kulbilge, 'Ben Bolu'ya geldiğim ilk günden bu zaman her şeyi çok samimiyetle karşıladım. Ağzımdan çıkanlar hep delikanlıca oldu, içimde kalanları hiçbir zaman köşeye gidip konuşmadım. Herkes bizden bir başarı bekliyor. Baktığınız zaman kadro kalitesi olarak Bank Asya'nın üstünde bir kadro kuruldu. Kolay değil herkes birbirini yeni tanıyor burada. Yeni yeni bir aile ortamı oluştuğunu düşünüyorum. İlk defa İstanbul'da oynanan Play-off maçlarında ki Boluspor'un ateşli taraftarını bu hafta ki maçta gördüm. Gerçekten bu hafta onlarda çok istediler. Bizde çok istedik. Ama olmadı. Kısmet değilmiş. Taraftardan bizi desteklemeye devam etmelerini istiyorum. Bizim sadece iyi günümüzde değil, kötü günümüzde de bizimle o stadı paylaşmalarını istiyorum''dedi.

Herkes ekmeğine saygı gösteriyor

Yaklaşık 4-5 aydır Boluspor'da oğlunu belirten Kulbilge, 'Burada herkes yeni bir arkadaşlık içerisindedir. Kolay değil değişik ülkelerden geliyorlar. Değişik İllerden gelenler vardır. Burada buluştuk. İyi bir ortam vardır. Benim izlenimlerde takımda herhangi bir huzursuzluğun olduğunu düşünmüyorum. Herkes biran önce takımı nasıl üst seviyelere çekebilirim düşüncesi içerisindedir. Herkesin ekmeğine saygı gösterdiğini düşünüyorum' dedi.

'Herkes saygı duymak zorundadır''

Antrenmanları basına 15 dakika izin vermesi Yönetim Kurulunun aldığı bir karar olduğunu belirten Kulbilge,'Yönetim Kurulunun aldığı bir karardır. Bizler karışamayız. Kimse bir şey diyemez. Sonuçta Boluspor Yönetiminin aldığı bir karar vardır. Herkes ona saygı duymak zorundadır. Sonuçta geliyorsunuz antrenmanda 15 dakika resimlerinizi alıp gidiyorsunuz''dedi.

'Zaman her şeyin ilacıdır''

Altyapıdaki Kaleci adaylarının şansını da değerlendiren Kulbilge,'Biraz daha zamana ihtiyaçları var. Çok çalışmaları gerekiyor. Sezon başında Yağızcan ve Kaan geldi. Geçtiğimiz günlerde antrenmana Mert kardeşimizi çıktı. Onlara tek tavsiyem çok çalışmaları gerektiğidir. Tabi çalışmak içinde ortamın iyi olması gerekir. Bizlerde şahane ortamlarda yetişmedik. Azmimizle, hırsımızla buralara geldik. Zaman her şeyin ilacıdır. Onlar yeter ki çok çalışınlar'' dedi.

'Emre Kılınç gerçekten yetenekli bir oyuncu''

Emre Kılınç hakkında da görüşlerini belirten Kulbilge,'Buraya geldiğimde Gençlerbirliği'ne transferi konuşuluyordu. Emre gerçekten yetenekli bir oyuncudur. Kendine şans verildiğinde iyi değerlendiren, idmanlarda gerçekten çok iyi çalışan bir oyuncudur. Dediğim gibi bu işin başı çok çalışmaktır. Çalışma hırsını, arzusunu kaybetmediği sürece daha iyi yerlere geleceğini düşünüyorum''dedi.

'Birlikteliğimizi tüm herkes sezon sonunda görecektir''

Bu hafta İzmir'de oynanacak Karşıyaka Spor maçını da değerlendiren Kulbilge,'Tabi çok önemli bir maçtır. Bundan 2 hafta önce ki deplasman giderken takım içinde arkadaşlarımızla konuştuğumuz gibi galip geldiğimiz takdirde nerelere geleceğimizi biliyoruz. Çok şükür o maçı kayıpsız atlattık. Şimdi Karşıyaka deplasmanına gideceğiz. Zor bir deplasman oraya 3 puan için gideceğiz. İnşallah başarırız. Bunu da başaracak güçteyiz. Takım içinde ki birlikteliğimizi tüm herkes sezon sonunda görecektir''dedi.

'Sahaya çıktığı zaman Futbolcu işini yapar''

Geçtiğimiz günlerde paralarını alamadığı gerekçesi ile antrenmanlara çıkmayan Karşıyaka'lı futbolcuların yaptığı hareketi değerlendiren Kulbilge,'Yaklaşık 13 yıldır Futbolun içerisinde olan bir sporcuyum. Futbolcu sahaya çıktığı zaman farklı olur. Sahaya çıktığı zaman Futbolcu işini yapar''dedi.

Jübilemi Boluspor'da yapabilirim

Bir aksilik olmaması durumunda Boluspor'da jübilesini yapabileceğini belirten Kulbilge,'Bir aksilik olmadığı takdirde tabi ki Futbol hayatımı Boluspor'da noktalayabilirim. Ben sonuçta Boluspor'u seven bir insanım. Burada ki insanların samimiyetini sevdim. İnşallah o güzel günlerimi Boluspor'la beklenen şekilde Süper Lig'de yaşarsak daha güzel olur''dedi.

 

 

2701 kez okundu.

1 yorum yapılmış
  • yılmaz çelik
    10 Kasım 2012 • 13:50
    serhat güller ve serdar'la bolu kümeye....

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.20041489601135