Kupada yola devam 3-2

25 Eylül 2013

Boluspor,Ziraat Türkiye Kupası 2'nci tur karşılaşmasında kendi saha ve seyircisi önünde Batman Petrolspor ile karşı karşıya geldi. Boluspor teknik direktörü Ali Beykoz...

Boluspor,Ziraat Türkiye Kupası 2'nci tur karşılaşmasında kendi saha ve seyircisi önünde Batman Petrolspor ile karşı karşıya geldi. Boluspor teknik direktörü Ali Beykoz yedek ağırlıklı kadro ile sahada yer aldı. Kırmızı beyazlılar mücadelenin ilk yarısını 1-0 geride kapattığı karşılaşmada ikinci yarının son dakikalarında Emrah'ın attığı golle maçı uzatmalara götürdü. Uzatmalar da Gökhan Emreciksin'in 100'üncü ve Emrah Metoğlu'nun120'nci dakikalarda attığı gollere, Batman Petrolspor son saniyelerde penaltıdan attığı golle cevap verince, Boluspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda 3'ncü tura yükselen takım oldu.

Boluspor teknik direktörü Ali Beykoz Batman Petrolspor karşısına; Fırat, Çağrı, Sinan, İlyas, Dixon, Onur, Alican,Gökhan, Sercan, Alp, Fatih on biri ile sahaya çıktı.

Konuk Batman Petrolspor ise; Akın, Burcağ, Civar, Samet, Hasan, Ahmet, Şemsettin, Enis, Mehmet, Erkan, Muhammer on biri ile sahadaki yerini aldı.

Boluspor teknik direktörü Ali Beykoz, kupa maçı olması dolayısıyla bir çok as futbolcusunu bu karşılaşmada değerlendirmedi.

Boluspor, kupaya hızlı başlayan ekip oldu. Kırmızı beyazlılar ilk dakikalardan itibaren rakip kalede hem duran toplardan hem de organize geliştirdiği ataklarda pozisyon aradı. Ancak konuk Batman Petrolspor mücadelenin 8'nci dakikasında öne geçen taraf oldu. Sercan'ın bir anlık hatasını iyi değerlendiren Petrolspor'dan Hasan takımını 1-0 öne geçirdi. Karşılaşmanın 15'nci dakikasında konuk ekip ikinci gole çok yaklaştı. İlk golü atan Hasan, Boluspor kalecisi Fırat ile karşıya kaldı bu oyuncunun vuruşunu Fırat ayaklarıyla çıkarttı. Batman Petrolspor'un attığı golden sonra oyun daha çok orta saha mücadelesi şeklinde- geçti. Petrolspor ardı ardına geliştirdiği ataklarda Boluspor kalecisi Fırat'a zor anlar yaşattı. Karşılaşmanın 35'nci dakikasında Boluspor'dan Dixon topu elle kesince karşılaşmanın hakeminden sarı kart gördü. Boluspor 36'ncı dakikada ilk ciddi atağını geliştirdi. Gökhan Emreciksin şık çalımlarla ceza sahası önüne kadar geldi bu oyuncunun vuruşu direğin dibinden auta çıktı. Oyunun ilk yarısında kalan dakikalarda başka gol olmayınca Boluspor soyunma odasına 1-0 mağlup girdi.

Boluspor teknik direktörü Ali Beykoz ikinci yarıya iki değişiklikle başladı. Orhun ve Emrah  oyuna girerken, Çağrı ve Onur oyundan alınan isimler oldu. Kırmızı beyazlılarda ikinci yarı oyuna dahil olan Orhun ve Emrah oyuna hareketlilik getiren isimler oldu. İkinci yarının başından itibaren Boluspor oyunu Batman Petrolspor alanına yıkan taraf oldu. Maçın 67'nci dakikasında Alp Ergin rakibine yaptığı hareket nedeniyle sarı kart gördü.

Boluspor son oyuncu değişikliğini yaptı. Sinan'ın yerine Fatih Şen oyuna dahil oldu. 82'nci dakikada Boluspor'dan Dixon rakibine yatığı sert hareket nedeniyle karşılaşmanın hakeminden önce ikinci sarı kart ve devamında kırmızı kartı görerek oyundan atıldı. Boluspor mücadelenin son 8 dakikasında sahada 10 kişi kaldı. Karşılaşmanın 86'ncı dakikasında Boluspor'un golü geldi. İlyas'ın uzaktan sert vuruşunu takip eden Emrah kaleciden dönen topu tamamlayarak skoru 1-1'e getirdi. Karşılaşmanın normal süresi 1-1 eşitlikle sona erdi. Maç uzatmaya gitti. 

Uzatmanın ilk yarısında 100'ncü dakikada Boluspor golü buldu. Defansın arkasına atılan uzun topu çok iyi takip eden Gökhan Emricik'sin kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda Boluspor'u 2-1 öne geçiren golü kaydetti. Uzatmanın ilk devresi Boluspor'un 2-1'lik üstünlüğü ile geçildi.

120'inci dakikada Boluspor üçüncü golu buldu. Alican'ın pasını iyi değerlendiren Emrah kendisinin ikinci takımının 3'üncü golünü kaydetti. Boluspor skoru 3-1'e taşıdı.  

Boluspor'un golünden 1 dakika sonra Batman Petrolspor penaltıdan bir gol bularak skoru 3-2'ye taşıdı. Bu golden sonra maçta başka gol olmayınca Boluspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda bir üst tura yükselen takım oldu.

1997 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.050442934036255