“KUPAYI BOLU’YA GETİRMEK İSTİYORUZ”

3 Haziran 2017

U21 ligini Şampiyon tamamlayan Boluspor U21 takımı, Süper Kupa finalinde Fenerbahçe ile karşılaşacak. Karşılaşma 7 Haziran Çarşamba günü 16.30’da İnegöl Şehir Stadyumunda oynanacak

2016–20117 Sezonu U21 Ligi Şampiyonu olan Boluspor U21, Süper Ligi şampiyonu Fenerbahçe ile Süper Kupa finalinde karşılaşacak.

Kırmızı beyazlılar, Fatih Ateş yönetiminde çalışmalarını sürdürüyor. Boluspor U21 takımının antrenörü Fatih Ateş, antrenman öncesi açıklamalarda bulundu.

“ŞAMPİYONLUĞU BİR KUPAYLA TAÇLANDIRMAYI ÇOK İSTİYORUZ”

Ateş, çok çalıştıkları yılın ardından  sezonu çifte kupayla kapatma arzusunda olduklarını söyleyerek şunları dile getirdi: “Ciddi anlamda çok çalıştığımız bir sezonu geride bıraktık. Bu sezon sonrasında hedeflediğimiz yerde olduğumuzu söyleyebiliriz. Tabi bunu bir kupa ile de taçlandırmayı çok istiyoruz. Çocuklarda bunun bilincindeler. Daha önce oynanan finaller skorsal olarak biraz daha kaybedildiği için bir kupa olmadı. Bu kupayı biz Bolu’ya getirmek istiyoruz. Kupa maçımızın da tarihi belli 7 Haziran’da İnegöl’de saat:16.30’da oynanacak. Rakibimiz Fenerbahçe. 2–3 defa seyrettik. Ciddi anlamda iyi bir rakip olduğunu düşünüyorum. Bizde iyi bir takımız. Kolay maç olmayacak. Bizim içinde, onlar içinde kolay maç olmayacak.”

“HEPSİ BU ANLAMDA BİZE KATKI SAĞLADILAR”

Boluspor U19 takımının oyuncu anlamında kendilerine çok katkılar verdiğini sözlerine ekleyen Boluspor U21 takımı antrenörü Fatih Ateş şöyle konuştu: “Özellikle devre arasında 4 tane oyuncu gönderdikten sonra A takıma çıkan oyuncularımızdan sonra sayısal azalmıştık. Yılmaz hocanın U19 grubunun maçlarının süresinin uzaması, onlarda son ana kadar finali kovaladılar. 1 puanla da kaybettik 1’inciliği. Onların maçlarının süresinin uzamasıyla biz tabi U19 takımından oyuncu alışımızı biraz daha ileriye atmak zorunda kaldık. Hedefimiz oradan daha erken oyuncu almaktı. Erken almamız, onlar içinde, bizim içinde avantaj olacaktı. U19 takımından gelecek oyuncularla 5–6 hafta önceden biz bu ligi kopartabilirdik. Çünkü sayısal olarak eksik olduğumuz için oyuncu değişiklikleri olsun, antrenman çeşitliği olsun çok fazla giremedik. Şu anda sayımız 23–24 kişi. Bu sayıyı 22’ye indireceğiz. Kalan 18 kişiyi de İnegöl’de belirleyeceğiz. U19 yaş gurubunun bize inanılmaz katkısı oldu. Hem rekabet ortamını bize getirdiler, hem de oyunda değişiklik anlamında biz artık tereddüt etmiyoruz. Hepsi bu anlamda bize katkı sağladılar.”

“BURADA ÖNEMLİ OLAN A TAKIMA OYUNCU VERMEMİZ”

A takıma oyuncu verdikleri için çok mutlu olduklarının altını çizen Ateş şunları dile getirdi: “Sayısal olarak belki çalışma ortamı yaratamadık ama oynayan oyuncularımızda inanılmaz katkı verdiler. Bunun bilincinde oynadılar. 13–14 kişi gittiğimiz deplasmanlarda bile 3’üncü oyuncu değişiklik hakkımızı kaleciden yana kullandığımız maçlar oldu. Burada önemli olan A takıma oyuncu vermemiz. Onların orada olmasıyla biz burada sıkıntı yaşamayı zaten kabul ettik. Hiçbir problem yok. Yeter ki onlar orada olsunlar. Verdiğimiz oyuncular ya da yukarıya çıkan oyuncular bazında Burak Asan oradaydı. Kupa’da bir devamlılık sağladı. Ardından Sabri, iki kalecinin durumundan dolayı 2’inci kaleci konumuna geldi. Onun içinde bizim içinde sürpriz oldu. Daha sonra Mücahit kadroda bulundu ama çok fazla forma şansı bulamadı. Ardından Furkan çıktı. Furkan bizim futbol okulumuzdan gelen bir oyuncu. Filiz lisansı bizde çıkan bir oyuncu. Onların orada olması bizleri inanılmaz mutlu ediyor. Motive ediyor, çocuklar içinde motivasyon oluyor. Bizler içinde motivasyon oluyor. Umuyorum bu sayıyı önümüzdeki yıllarda sadece U21 takımı için değil, alt yaş kategorilerinden gelecek oyuncularla da sayıyı çoğaltabilirsek başarımızı daha çok katlanacağını düşünüyorum.”

“FUAT HOCANIN ÖNÜMÜZDEKİ SENE İÇİN BU SAYIYI ARTIRACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Boluspor teknik direktörü Fuat Çapa’nın, U21 takımı ve diğer yaş kategorilerine bakış açısını da değerlendiren Ateş sözlerini şöyle noktaladı: “Fuat hoca, U19 takımımızdan aldığı oyuncuları da kupa maçında değerlendirdi. Bakıldığı zaman Furkan’ı, Burak Asan’ı, Kutay, Özgür, Hakan’ı oynattı. Fuat hocanın önümüzdeki sene için bu sayıyı artıracağını düşünüyorum. Artırmakla birlikte oyuncuların süresini de artıracağını düşünüyorum. Oyunda aldıkları sürenin de uzayacağını düşünüyorum. Ben önümüzdeki yılın olumlu ve daha iyi olacağını düşünüyorum.”

2585 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.17654991149902