Kuşadası yolu Bolu’dan geçiyor

4 Mayıs 2013

Boluspor basketbol takımı play-off’lar öncesi Adana’da deplasmanına galibiyet için sahaya çıkarken, kırmızı beyazlılar son dakikalardaki yanlı hakem hatalarının ortaya çıkmasıyla şanssız bir mağlubiyet...

Boluspor basketbol takımı play-off’lar öncesi Adana’da deplasmanına galibiyet için sahaya çıkarken, kırmızı beyazlılar son dakikalardaki yanlı hakem hatalarının ortaya çıkmasıyla şanssız bir mağlubiyet aldı. Kırmızı beyazlı takım sahadan 81-70 mağlup ayrıldı.

Adana Menderes Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya ev sahibi Adanaspor hızlı başladı. İlk dakikalarda skor karşılıklı basketlerle geçildi. İki tarafta dengeli bir oyun tarzını benimsedi. Bu dakikalarda ev sahibi Adanaspor, Boluspor basketbol takımına karşı üstün bir oyun sergiledi. Kırmızı beyazlılar özellikle ikinci periyotta, bir çok hücumdan boş döndü. Kırmızı beyazlıların boş dönmesini fırsat bilen, Adanaspor farkı çift haneli sayılara kadar çıkarttı. Bu periyotlarda karşılaşmanın hakemi Ahmet Taner İbin’in ve Mehmet İlgar’ın verdiği taraflı kararlarla Adanaspor lehine skora katkıda bulunan isim oldu. Hakemin verdiği kararlara kırmızı beyazlı teknik heyet büyük tepki gösterdi. Bu periyotlarda Boluspor’lu basketbolcular hakemin çaldığı düdüklerle 3 oyuncu faul problemine girdi. Bu dakikalardan sonra oyundan kopan Boluspor Basketbol takımı devreyi 17 sayı farkla soyunma odasına gitti.

Üçüncü periyoda kontrollü bir oyun anlayışıyla başlayan kırmızı beyazlılar, rakibi Adanaspor’u hem durdurup hem de farkı azaltmaya başladı. Bu dakikalar sonra oyunda üstünlüğünü kabul ettiren dev adamlar farkı 10 sayıya kadar indirse de, dev adamlar karşılaşmanın 3’üncü periyodunu ise 57-42 geride bitirdi.

Son periyoda çok etkili başlayan Boluspor basketbol takımı aradaki farkı kapatmak için, hem defansta hem de hücumda etkili bir oyun ortaya koydu. Mücadelenin son 5 dakikasına girildiğinde sahneye yine karşılaşmanın hakemi çıktı. Karşılaşmanın hakeminin ilk kurbanı kırmızı beyazlıların etkili oyuncusu Mehmet Şen oldu. Basit iki düdükle, Şen’i 5 faulle kenara gönderen maçın hakemi ardından, Ramazan Öksüz’ü ve Ferit Deniz’i 5 faulle kenara gönderirken, Ferit’e bir de teknik faul çaldı.

Mücadelenin son 2.58 dakikasına girildiğinde kırmızı beyazlılar skoru eriterek farkı 6 sayıya kadar indirdi. Kırmızı beyazlılar bu dakikadan sonra 3 as oyuncusunun 5 faulle kenarda olmasından dolayı oyundan koptu. Kırmızı beyazlılar karşılaşmadan 81-70 mağlup ayrılarak 1-0 geriye düştü. Dev adamlar serinin ikinci maçında Perşembe günü saat 17.00’da Bolu’da 17 Temmuz Spor Salonu’nda Adanaspor ile ikinci maça çıkacak.

1959 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.079644918441772