LİDER! (ATACAN-HAKAN)

20 Eylül 2013

Trabzon maçında kaybedilen 2 puanın, bu maça fiziksel ve moral motivasyon açısından nasıl etkileyeceği merakla beklenen bir durumdu. Ali Hoca geçen hafta...

Trabzon maçında kaybedilen 2 puanın, bu maça fiziksel ve moral motivasyon açısından nasıl etkileyeceği merakla beklenen bir durumdu. Ali Hoca geçen hafta 0-0 iken ,oyuna aldığı Gökhan Emreciksin''e oynayacağı sinyallerini vermişti. Sakat Dimitrov ve İskender, cezalı Sercan ilk on birde yer alamadılar. Cemil, Alican, Gökhan Emreciksin''li kadroda 4.2.3.1 sistemi uygulansa Alican o sistemin orta sahadan pas atan, adam eksilten oyuncusu değil. 4.4.2 desek Emrah''ın partneri olacak, gol vuruşu temiz olan, topu tutabilecek oyuncusu değil. 4.4.1.1. desek belki oda sadece koşup savunma amaçlı geriye koşup orta ikilinin önünde savunma yapan bir oyuncusu diyebiliriz.

Gökhan Emreciksin fiziksel olarak maç eksikliği de olsa 4 hafta dip yapmış. Emre biraz kımıldamaya çalışıyor. Emrah nasıl oynayacağını bilmiyor. 4.4.1.1. veya 4.2.3.1. de oynuyorsan merkez santrafor çok dağılmaz, sağa sola kontra atak oynarsın, takımımız onuda istemedi. Rakipte zaten sana ona izin vermez. Çünkü rakibin gol yememesinin birinci artısı bütün halinde oynayan, topu kaybettiği anda baskı yapıp takımı hataya zorlayan bir ekip olması.

Takımımızın ilk yarıdaki pozisyonu; topa sahip olmak, rakibi ikinci bölgede karşılayalım oyunun temposunu biz ayarlayalımdı. Bunda zaman zaman başarılı olsak da yeterli gelmedi. Rakibe yine de kendi caza alanımızın ön ve kenar bölgelerde yeterli baskıyı yapamadık. Yediğimiz golde Metin Depe topu uzaklaştırıyor geri kaçıyor. Gökhan Emerciksin topa hamle yapıyor, Ertuğrul''a koşuya devam etse bu kadar net vuruş yapamazdı.

İkinci yarı ne yapacağız acaba derken, iki takımda da hafta sonu maç yorgunluğu ne zaman başlayacak derken bu yorgunluk bizde daha belirgin belli oldu. Çünkü takımımız hep mücadele ederek oynadığı için, geçmiş maçlarda bu bizde daha belirgin oldu. (Gökhan- Orhun) (Metin-Dixon) değişikliği (Emre- Sinan) değişikliği ile 4.2.4 gibi olduk. Orhun biraz hareket getirse de, Dixon''a yardım etmeyince maç eksiği Dixon''a vurdu. Son 15 dakika Dixon, Orhun bölgesinden Atacan 3 tane karşıya top çıkarttı.

2 forvet Sinan-Emrah ise iç içe öyle girdilerki, stoperleri hiç yormadılar. İkili forvette bir tanesi en azından öne gelerek top tutarak sağa sola oyunu genişletir, arkadan gelerek destekler. Oda olmayınca kaçırdığımız penaltı gol olsa Ali hocanın eli kuvvetlenebilirdi.Hamleleri daha rahat yapa bilirdi.Oyun içinde Fatih gibi bir oyuncunun penaltıda kaleciye bakmaması ise hareketlerini gözlemlememesi penaltıyı kaçırmasına sebep oldu. Hakan ve Atacan ise skora isyan eden oyuncular, Cemil-Zlatkov ise ayakta kalmaya çalışan oyunculardır.

Samsun maçında alacağımız 3 puan, artık alınması gereken 3 puandır. Bunu da teknik ekip ve oyuncularımız yapacak kabiliyettedir diye düşünüyorum.

Samsun maçında takımımıza gönülden başarılar.


1838 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.071503877639771