MAHALLELER ARASI FUTBOL TURNUVASI BAŞLADI

17 Mayıs 2022

Minik sporcuların mücadele edeceği mahalleler arası futbol turnuvası Karaçayır’daki sentetik sahalarda başladı.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu’nun Karaçayır Mahallesi’nde bulunan sentetik sahalarda, mahalleler arası futbol turnuvası başladı. Bolu’dan farklı mahallelerden minik sporcuların katıldığı turnuvanın başlangıç vuruşunu ise Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir ve Belediye Meclis Üyesi Naci Parlak yaptı.

“KÜLTÜR SON DÖNEMDE ORTADAN KALKTI”

Bolu Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen mahalleler arası turnuvaya ilişkin konuşan Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, “Bizim çocukluğumuzda mahalleler arası turnuvalar oluyordu, hepimiz mahalleler arası karşılaşmalar gerçekleştirdik ama bu kültür son dönemde ortadan kalktı. Mahalleler arası turnuvalar yapılmıyordu. Biz tekrardan bunu yaşatabilmek adına Bolu Belediyesi öncülüğünde, amatör spor kulüplerimizin organizasyonunda bir çalışma yapalım istedik” dedi.

“YENİ YETENEKLER BULABİLİRİZ DİYE DÜŞÜNÜYORUZ”

Özdemir, çalışmanın ilerleyen yıllarla beraber genişletilebileceğini de belirterek, “Yaklaşık bir, bir buçuk aydır çalışma yapıyorduk. Muhtarlarımızla uzun uzun toplantılar da yaptık. Kendi mahallelerindeki futbol oynamaya müsait kişilerle görüştü. Antrenmanlarını yaptılar, bugün de başlama vuruşunu yaptık. Bizim çocukluğumuzdaki mahalle kültürünü yaşatabilmek adına yaptığımız bir çalışma. Hem bu vesileyle yeni yeni yetenekler bulabiliriz diye düşünüyoruz. Önümüzdeki yıllardan itibaren bunu genişleteceğiz” ifadelerini kullandı.

“BİR İLK OLDU”

Turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Bolu Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Cemalettin Metin ise, “Bu turnuvanın düzenlenmesinde Amatör Spor Kulüplerine katkı sağlayan, başta Sayın Belediye Başkanımız Tanju Özcan ve Başkan Yardımcımız Rasim Özdemir’e federasyonumuz adına teşekkür ediyorum. Bu turnuvaya katılan mahallemizdeki gençlere mahalle muhtarlarımıza, ailelere, kulüp takımlarımıza, antrenörlere… Emeği geçen herkese federasyonumuz adına şükranlarımızı sunuyorum. Bir ilk oldu. İnşallah daha geniş kapsamlı turnuvalarda buluşmak üzere” diye konuştu.

“AMAÇ ÇOCUKLARIN MUTLU OLMASI”

Güzel bir çalışmanın başladığını aktaran Belediye Meclis Üyesi Naci Parlak, “Geçmişte bu turnuvaları çok yaşadık, özellikle köyler arası yapardık. O zaman çok mahalle yoktu. Ama bu mahalle köylere kadar genişletilebilir. Amaç çocukların mutlu olması, spor yapmasıdır. Sayın Başkanıma teşekkür ediyorum, gerçekten burada iyi bir başlatım yaptılar” şeklinde konuştu.

Turnuva boyunca minik futbolcular rakiplerini yenerek, birinciliğe yükselmek için mücadele edecek.

 

762 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.045223951339722