MALUMLARIN HAFTASI

2 Şubat 2020

Malumların haftasında istekli şekilde top oynayan ve taraftarına umut veren bir Boluspor izlemek için uzun haftalar bekledik ancak sezonun en iyi karşılaşmasını oynayan takımımız ilerleyen haftalar için umut verdi.

Geçen hafta Adana Demirspor karşılaşmasında sahada yaşananlar bu hafta için bazı işaretler vermişti. Bu haftaki maç için beklenen malum olaylar yağan kar ile zeminin ağırlaşması ve takımın özgüveni yerine gelmesiyle ısıran şekilde top oynayacak olmasıydı. Her iki olayda gerçekleşti fakat birde her hafta olan, malum olmaktan çıkıp olağan hale gelen bir olay var ki oda “Seni Sevmek Yürek İster” diyen taraftarın 90 dakika hiç susmadan takıma itici güç olması.

Malumların olduğu karşılaşma için kadrolar açıklandığı zaman şaşırtıcı olan ise daha dün imza atan yeni transferimiz Rok Kidrič‘in ilk 11 de yer almasıydı. Oyuncumuz hazır olduğunu teknik ekibe gösterdiği gibi taraftara da gösterdi. Kendisine gelen topları olumlu kullanırken standartları olan bir oyuncu olduğu izlenimi oluşturdu. Uzun boyu sayesinde hava toplarını indirebilen yada faul alarak duran top kazandıran bir karaktere sahip görüntüsü verdi bizlere. Delarge girene kadar çizgilere inmeyi ya da ceza sahası yayı çevresinden şut çeken kanat futbolcuları ile oynadığı için ceza sahasında topla buluşmaya çalışan Kidrič, ceza sahasına diklemesine giren Delarge girdikten sonra ise yanlara kaçarak defansın dengesini bozdu ve Delarge için arkasında alan yarattı.

Maça kontrollü ve hırslı başlayan ekibimiz Mustafa Durak’ın doğru yerde doğru vuruşu ile öne geçti ve gol sonrası şoku yaşamayarak oyun planın hazır olduğunu gösterdi. İlk yarının sonlarına doğru geçen haftadan itibaren algı yönetimi yaparak hakemi baskı almaya çalışan Erzurumspor ise çalıştığı konuda emeğinin karşılığını aldı ve kazandığı zorlama bir penaltı ile golü bulan Erzurumspor ilk yarıya berabere bitirdi. Aleyhimize çalınan penaltı gibi bir pozisyon ilk yarının uzatma dakikalarında Erzurumspor ceza sahasında oldu ancak oralı olmayan hakem devreyi bitirdi.

Maçın en önemli stratejisi ise bozuk zeminde ön alan baskısı yaparak rakibi oyun planının dışına çıkartmaktı. Zeminde rahat pas yapma imkânı yokken rakibi ya uzun topa mahkûm bırakmak ya da risk almaya mahkûm bırakmak zekice bir taktikti. Osman hoca ve teknik ekibi bu konuda başarılı bir plan hazırlamışlardı. Maçı izleyen Orlando Mosquera’nın Panamalı arkadaşları bizim 2’nci Erzurumspor’un 17’nci olduğunu düşünmüştür. Sahada ne yaptığını bilen ve bildiğini uygulayabilen bir takım vardı. Geçen hafta ile bu hafta alınan toplam 2 puan üst sıralarda yer alan takımlara karşı alınmış iyi puanlardır. Osman hoca ve ekibinin bizlerden 2- 3 hafta daha isteği var takımın alışması için. Her zaman her yerde kendileri destekleyen taraftarlar olarak hocamıza ve ekibine güveniyoruz. Futbolcularında özgüveni yerine gelmeye başladığına göre ve takım alışkanlığı her geçen hafta arttığı düşünülürse önümüzde ki maçlar için umutlanabiliriz.

Son sözümüz ise, kaybettiğimiz Eray Acar kardeşimizin acısını yaşarken her zaman yanımızda olan GFB Bolu ailesine teşekkür etmek olacaktır. Boluspor taraftarı kendisine yapılanı unutmaz ve misli ile karşılık verir…

2395 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.10476899147034