Namet Ateş 12-13 Haftayı Degerlendirdi

13 Kasım 2013

PTT 1.Lig'de 12. hafta maçları hafta içi oynandı, bu nedenle iki haftayı beraber değerlendirmenin daha uygun olacağını düşündük. İki haftayı da galip...

PTT 1.Lig'de 12. hafta maçları hafta içi oynandı, bu nedenle iki haftayı beraber değerlendirmenin daha uygun olacağını düşündük. İki haftayı da galip bitiren tek takım İstanbul BBSK olurken, iki haftayı da mağlubiyetle kapatan takım olmadı. Orduspor son hafta içeride G.Antep BŞB.Spor'a mağlup olup büyük avantaj yakalama şansını kullanamadı. Tki Tavşanlı, Kahramanmaraş ve Fethiyespor alt sıralardan kurtulma mücadelesi içindeler.

 

12. Hafta

Haftanın Takımı: Şanlıurfaspor

Haftanın Teknik Direktörü: Cihat Arslan (İstanbul BBSK)

Haftanın Futbolcusu: Ahmet Aras (Fethiyespor)

Haftanın Formsuzu: Balıkesirspor

Haftanın Gölü: Bekir Yılmaz (Manisaspor)

 

13. Hafta

Haftanın Takımı: 1461 Trabzon

Haftanın Teknik Direktörü: Hasan Özer (Gaziantep BŞB)

Haftanın Futbolcusu: Emre Kılınç (Boluspor)

Haftanın Formsuzu: Murat Ceylan (Mersin İdman Yurdu)

Haftanın Gölü: Oktay Demircan (1461 Trabzon)

      

Karşıyaka üst üste oynadığı zorlu iki maçı da beraberlik ile bitirdi. Boluspor'un özellikle soldan Emre ile taşıdığı toplara engel olamadı, stoperlerin formsuzluğu bu hafta da devam etti ve iki gol yemelerine neden oldu. Boluspor iki maçta sadece bir puan aldı. Evinde Orduspor'a mağlup olduktan sonra Karşıyaka maçına galibiyet için gittiler ve attıkları iki gol ile buna çok yaklaşmışken uzun mesafeden kaleciye atılan hatalı geri pasla iki puanı bırakıp tek puan ile yetinmek zorunda kaldılar. Boluspor'dan Emre'nin form grafiği her geçen gün artıyor ve maçta çaprazdan girdikten sonra yapması gerekenleri en iyi şekilde yaptı ve İskender ceza sahası içinde topla buluşunca ne kadar etkili olduğunu gösterdi.

 

 

 

Şanlıurfaspor 12.haftada deplasmanda Balıkesirspor'u mağlup etmeyi başardı. İç saha maçlarındaki gol sorununa yönelik bütün hafta çalışma yapmasına rağmen, 13.haftada sahasında beraberlikler takımı Samsunspor ile golsüz berabere kaldı ve Teknik Direktör değişikliğine gitmek zorunda kaldı. Reha Kapsal bir süredir ligde çalışmıyor olmasına rağmen PTT 1.Lig'i çok yakından takip eden ve her hafta tüm maçları ve oyuncuların performanslarını ekibine rapor ettiren bir teknik adam. Bu hafta maçların oynanmayacak olması takım ile çalışması adına büyük avantaj, arkasından Bucaspor ve Ankaraspor maçlarını oynayacak ve sonraki haftayı bay geçecek. Bu iki maçtan alınacak 4 puan ve üzeri, Şanlıurfaspor takımını ligde hedef takımların içine sokacaktır. Samsunspor iki hafta üst üste berabere kaldı. Deplasmanda aldığı bir puana sevinse de ligde ilk iki hedefinden her hafta biraz daha uzaklaşıyor. Hedefleri ilk altı olsa bile oyuncu yapısı ilk iki için oynayabilecek düzeydedir.

 

Ankaraspor hafta içi deplasmanda Samsunspor'dan aldığı bir puandan sonra içerde oynadığı Bucaspor maçını, son dakikalarda da olsa attığı tek gol ile kazandı ve önemli bir galibiyet aldı. Orduspor'un puan kaybettiği haftada lider ile arasında sadece iki puan kaldı. Ankaraspor takımı rakipleri iyi analiz ediyor ve galibiyet için her maç farklı bir strateji belirlediğini çok net görebiliyoruz. Kalabalık bir orta saha ile çıkması ve golü bulmak için Tisdell'i çıkarıp Göksu'yu oyuna alması hücum etkinliğini artırdı. Ayrıca 77.dakikada oyuna giren Galip'in oyuna girdikten sonra attığı ara pasları futbol adına haftanın güzelliklerindendi. Bucaspor bay geçirdiği haftadan sonra bu hafta da mağlup olması ligin dibine doğru yol almasına neden oldu. Bucaspor maça en ideal kadrosu ile çıktı ve iyi oynadıkları maçta gol bulamadılar. Özellikle Ricketts haftalar sonra ilk defa kalitesine yakın bir oyun sergiledi, fakat gol yollarında özellikle son vuruşlarda bir türlü gol vuruşu yapamadı.

 

Manisaspor hafta içi deplasmanda aldığı galibiyetin moral ve motivasyonu ile sahasında Adana Demirspor'u ağırladı. Aradığı golü uzatma dakikalarında buldu, buna rağmen son saniyede Birol Hikmet'in müthiş şutunu Volkan köşeden çıkardı ve takımını mağlubiyetten kurtardı. 13 haftada aldığı 7 beraberlik ile beraberlikler takımı olan Adana Demirspor yaşadığı teknik direktör değişimi ile çıkışa geçmek istiyor. Geçen yıl Mustafa hoca geldiğinde üst üste 5 galibiyet almışlardı. Hafta içi sahasında Karşıyaka ile berabere kalmaları kayıp olsa da bu hafta, Manisaspor maçında galibiyete çok yaklaştılar fakat bunu başaramadılar buna rağmen Manisa'dan alınan bir puan çok önemli olduğunu düşünüyorum.

 

Denizlispor Teknik Sorumlusu Yusuf Şimşek içeride yaşadıkları Manisaspor mağlubiyetinden sonra, hafta içi yaptığı açıklamada zor rakipler ile maçlar yaptıklarını ve artık kendilerine denk takımlar ile maçlar oynayacaklarını açıkladı ve bu maçlardan galip geleceklerini belirtti. Deplasmanda Kahramanmaraşspor karşısında aldıkları galibiyet çok önemliydi ve ligde bulundukları konum psikolojik bir rahatlık sağlatacak aynı zamanda özgüvenlerini artıracaktır. Yusuf hocanın açıkladığı düşünce aslında Kahramanmaraşspor içinde geçerliydi ve kendi rakipleri ile oynayacakları maçları kazanma şansları vardı, fakat önce hafta için Fethiyespor ile berabere kaldılar sonra da içerde Denizlispor'a boyun eğdiler. Ligden çabuk kopmamak ve en azından ikinci yarıya umutla girebilmek için ilk devre 9 puan daha alması gerekiyor ve kalan altı maçı hiç de kolay değil.

 

 İstanbul BBSK iki maçı da kazanan ve haftayı 6 puan ile bitiren tek takım oldu. Rakiplerinde puan kaybetmesi ile üst sıralara yükseldi ve lider ile arasında 3 puan kaldı. Tavşanlı'dan aldığı galibiyetten sonra evinde Fethiyespor'u da mağlup etmeyi başardı. Fethiyespor savunma sorunlarını bir türlü çözemiyor ve her hafta sayısız gol pozisyonu veriyor. Kalan haftalar zor geçecek ve biran önce ligden kopmamaları için galibiyet almaları gerekiyor.

 

 Mersin İdman Yurdu evinde 1461 Trabzon'a mağlup oldu. Hafta için Antep deplasmanından alınan galibiyetten sonra içeride galip gelebilecekleri maçlardan biriydi. Maalesef saha dışı sorunlarını bir türlü çözemeyince bu sorunlar saha içine de yansımaya başlıyor ve oyuncuların agresif tavırları motivasyon kayıplarına sebep oluyor, geçen hafta Ali Tandoğan'dan sonra bu hafta Murat Ceylan kırmızı kart gördü ve takımı 30 dakika eksik oynamak zorunda kaldı. Etkili kontratağa çıkan rakibi karşısında iyi oynamasına rağmen eksik kalınca skoru çeviremedi.

 

 

 Adanaspor hafta içi deplasmanda 1461 Trabzon'dan bir puan aldıktan sonra evinde Balıkesirspor'a mağlup oldu. Tolgahan'ın sakatlığında kalede Yaşar varken, Balıkesirspor'da ise hafta içi yaşanan kadro dışları ile Kalede Ahmet Şahin'in yerine Emrullah vardı. Adanaspor rakibinin güçlü hücum hattını geride üçlü, İlkem ve İzzet'in hücuma çıkmamasından dolayı, aslında beşli bir savunma ile durdurmaya çalıştı. Fakat daha maçın hemen başında kornerden gelen topu Karikari bomboş bir pozisyonda gol yaptı. İlk yarı biterken Muhammet Reis takımını iki farklı sonuca ulaştırdı. İkinci devre başlarken Levent hoca İlkem ve Veli'yi oyundan aldı ve geride dörtlü savunmaya döndü. Ahmet Dereli ve Ali'nin oyuna girmesi sonuç verdi ve Ahmet'in soldan taşıdığı topu Ali iyi vurdu ve gol oldu. Fakat Balıkesirspor takımının kontratakları devam etti ve Karikari yakaladığı pozisyonu affetmedi. Ahmet'in soldan ortasına Murat kayarak müdahale edince top eline çarptı ve Tiago penaltı ile maçın skorunu belirledi. Balıkesirspor takımı hafta içi yaşadığı sıkıntılardan sonra bu maçın skoru çok önemliydi.

 

Orduspor hafta içi deplasmanda Boluspor'u yenmiş ve bu hafta evinde karşılaşacağı G.Antep BŞB.Spor'u yenmesi halinde üçüncü ile arasındaki 6 puan büyük avantaj sağlatacaktı. Orduspor deplasmanda gösterdiği başarıyı içerde gösteremiyor. Puan kayıplarının tamamını iç sahada oynadığı maçlarda yaşadı. Hızlı hücuma çıkan ve orta alandan hücuma oyuncu çıkaran takımlara karşı zorluk yaşıyor ve oyuncu yapısı ve oyun yapısı tam bir deplasman takımı özelliği taşıyan G.Antep BŞB.Spor gol sorunu yaşıyordu ve içerde Mersin'e mağlup olduktan sonra deplasmanda galibiyetten başka şansı kalmamıştı. Deplasmanda aldıkları galibiyet çok önemliydi ve liderden alınan üç puan kendilerine güven kazandıracaktır.

1709 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.065600156784058