Namet Ateş Haftanın Takımı Boluspor

27 Ekim 2014

PTT 1.Lig'in 7. haftasında Antalyaspor deplasmanda Adana Demirspor ile berabere kalınca, Altınordu'dan 3 puan alan Osmanlıspor liderlik koltuğunu geri aldı. G.Antep B.Ş.Bld. Spor evinde Ş.Urfaspor'a yenildi. Bucaspor evinde iki farklı skor ile öne geçmesine rağmen skoru koruyamadı ve Adanaspor'a karşı sahadan bir puan ile ayrıldı. Teknik Direktörü gönderilen bir diğer takım haberi de bu hafta Giresunspor'dan geldi. Sahasında Albimo Alanyaspor'a mağlup olması bu sonucu doğurdu. Boluspor deplasmanda ligde henüz mağlubiyeti olmayan Denizlispor'u farklı mağlup etmeyi başardı ve haftanın takımı olmayı fazlası ile hak etti. Ezeli rakipler Manisaspor ve Karşıyaka, Manisa'da karşı karşıya geldi ve kazanan Karşıyaka oldu. Osmanlıspor ligde kötü günler geçiren Orduspor'u farklı yenmeyi başardı ve liderlik koltuğuna yeniden oturdu. Altınordu ligde Cüneyt hoca ile çıkış yakalayan güçlü Kayserispor karşısında özellikle ikinci yarıda çok baskın oynamasına rağmen gol yollarındaki eksikliğini fazlası ile hisseti ve sahadan iki farklı skor ile mağlup ayrılmaktan kurtulamadı. Samsunspor sahasında Elazığspor'a karşı geriye düşmesine rağmen bir puanı aldı, yoğun tepki ve protestolar altında sahadan ayrıldı.

Haftanın Takımı: Boluspor

Haftanın Teknik Direktörü: Reha Erginer (Boluspor)

Haftanın Futbolcusu: Erdal Kılıçaslan (Osmanlıspor FK)
Haftanın Formsuzu: Luiz Hengique (Bucaspor)

Haftanın Gölü: Mehmet Çakır (Elazığspor)

 

Denizlispor 0-3 Boluspor

Ligde henüz mağlubiyeti bulunmayan Denizlispor'a karşı Boluspor aradığı golü İsmail Haktan'ın kullandığı kornerde Denizlispor'un yaptığı büyük hatayı affetmeyen Emre ile buldu. Boluspor duran topları etkili kullanmaya devam etti ve sağ çaprazdan serbest atışı etkili kullanan Emre oldu ve kalecinin boşa çıkması ile Serkan kale alanı üzerinde etkili yükseldi ve takımının ikinci golünü buldu. Boluspor için duran toplar gol demekti bu maçta ve yine aynı köşeden yine aynı isim İsmail Haktan korneri etkili kullandı ve boş pozisyonda vuruşu yapan yine Serkan'dı ve maçın üçüncü kendisinin ikinci golü geldi. Maçın ikinci yarısında Burak Karaduman'ın İshak'a yaptığı faul direk kırmızı kart getirdi ve farklı skorun yanında sahada sayıca da eksik kalmak Denizlispor'un tüm umudunu kaybetmesini sağladı. Boluspor farkı artırmak için çaba sarf ederken, kalesinde gördüğü nadir pozisyonlarda kaleci Özkan başarılıydı. Boluspor'da günün en başarılı isimlerinde biri Emre'ydi ve deplasmanda farklı kazanılan bu maç Boluspor'un toparlanması için yeniden moral ve birliktelik sağlatacaktır. 

Adana Demirspor 1-1 Antalyaspor

Haftanın zorluk derecesi en yüksek maçlarından biriydi. Adana Demirspor, maçı kazanıp liderle aradaki puan farkını kapatıp üst sırada yer almak istiyordu fakat maça etkili başlayan takım Antalyaspor oldu. Adana Demirspor savunması çizgi halinde öne çıkınca arkaya atılan topta büyük hata yaptı ve Gökhan Karadeniz bu büyük hatayı affetmeyip takımını öne geçirecek golü attı. Maçın ikinci yarısına Ünal hocanın yaptığı değişiklikler etkili oldu ve Adana Demirspor maça ağırlığını koydu. Hüseyin Kala'nın bireysel çabası ile yaptığı ortaya Mulanga muhteşem yükseldi, bu vuruş skora eşitlik getirdi. Maçın son bölümleri tamamen Adana Demirspor atakları ile geçti, yakaladıkları birçok pozisyonda Antalyaspor kalecisi Fornezzi başarılıydı ve gole izin vermedi. Antalyaspor kaybettiği iki puan ile liderlikten oldu buna rağmen zorlu deplasmanda aldığı bir puan çok önemliydi. 

G.Antep B.Ş.Bld.Spor 0-1 Ş.Urfaspor

 Maça etkili başlayan takım ev sahibi takımdı ve Ameobi ceza sahası içinde kötü kontrol edince pozisyonu kaçırdı, bir diğer pozisyonda dönen topu kazanan Mehmet Nas etkili vurdu fakat top kalecide kaldı. Antep takımının savunma arkasına attığı uzun topta Javadov iyi kontrol etti ve şutu az farkla üsten auta çıktı. G.Antep takımı ceza sahası üzerinde ve çevresinde kazandığı serbest atışları Sertan direk kaleye vurmayı tercih etti ama kaleyi bulmadı. Maçın ikinci yarısında da maça etkili başlayan takım ev sahibi takım oldu ve Javadov'un solda taşıdığı topu Sertan'a verdi fakat Sertan'ın şutu sonuç vermedi. Ş.Urfaspor takımından Volkan'ın oyuna girmesi ile hücum hattında biraz daha hareketlilik yaşandı ve Volkan'ın kazandırdığı serbest atışlar ile Urfa takımının üçüncü bölgeye yerleşmesi çok daha kolaylaştı. Abdülkadir'in ceza sahası üzerinde kullandığı serbest atış barajda Josef'in eline çarpınca hakem sarı kart ve bir serbest atış daha verdi, bu defa topun başına Youssef geçti ve sol ayağı ile çok etkili kullanıp takımının ve maçın tek golünü kaydetti. Golden sonra Ş.Urfaspor kontrataklar ile hücum ederken Antep takımı tüm hatları ile hücuma geçti. Sertan soldan taşıdığı topu iyi ortaladı fakat Erdal'ın kafa vuruşu kaleyi bulmadı. Maçın son anlarında bu defa sağ kanattan Erkam'ın ortasında yine kafayı vuran Erdal oldu ve çok uygun pozisyonda topu dışarı vurdu. Bu mağlubiyet Nurullah Sağlam'ın da istifasını beraberinde getirdi.

Bucaspor 2-2 Adanaspor

Geçen hafta Adana Demirspor galibiyetinden sonra bu hafta ligde sıkıntılar yaşayan ve kazanamayan Bucaspor karşısında Adanaspor maça kötü başladı ve ilk yarıda iki gol yiyerek geriye düşme hastalığına yeniden yakalandı. Bucaspor oyuncularının Adanaspor ceza sahası içinde rahat hareket etmeleri ve Adanaspor oyuncularının sayıca fazla olmalarına rağmen yaptıkları hamle ve pozisyon hataları gol yemelerine neden oldu. Bucaspor santrforu İskender'i marke etmek için sol bek Selçuk adamını bırakıp gidince stoperler olduğu yerde kaldı ve İskender düşerek yaptığı vuruş ile takımını öne geçirecek golü buldu. Erkan'ın kullandığı korner atışında iyi yükselen Gökhan Sinanoğlu'ydu ve farkı ikiye çıkaran golü buldu. İlk yarıda Fahri'nin sakatlığı Uğur'un oyuna girmesini sağladı ve zorunlu bir değişiklik hakkı ilk yarıda kullanış oldu Adanaspor. İkinci yarıda etkili başlayan takım yine Bucaspor oldu ve Erkan'ın soldan ortasına İskender kayarak vuruş yapmak isteyince top kaleyi bulmadı. Adanaspor ikinci yarıda ilk pozisyonunu orta alanda Cem'in kazandığı topla hızlı hücum gerçekleştirdi ve Ergin kaleci ile baş başa birazda zor pozisyonda yaptığı vuruşu gol yapmayı başaramadı. Ceza sahası içine gelen yüksek topta Bucaspor stoperi Luiz sıçrarken Murat Yılmaz'a müdahale edince penaltıya sebep oldu. Tiago'nun vuruşunda gecenin başarılı ismi Çağlar kurtardı ve dönen topu Tiago bir kez daha vurdu Çağlar yine başarılıydı. Maçın kırılma anı Mehmet İncebacak'ın kaleci ile baş başa kaçırdığı pozisyon oldu, penaltı kaçırmış bir takım üçüncü golü de yedikten sonra takımın tüm gardı düşebilirdi fakat bu pozisyonun kaçması ve devamında Olcay'ın kullandığı serbest atışta yine stoper Luiz'in topa çıkıp vuramaması kaleci Çağlar'ı çaresiz bıraktı ve Adanaspor'un farkı bire indiren golü geldi. Olcay'ın bu defa soldan kullandığı serbest atışta ceza sahası içinde yine Luiz'in marke ettiği Tiago topu indirince boşta kalan top Ergin'in önünde kaldı ve Ergin'in vuruşu skora beraberliği getirdi. Bucaspor ikinci yarı biraz direnç gösterebilse kaleci Çağlar haftanın oyuncusu olacaktı.

Giresunspor 1-2 Albimo Alanyaspor

 Albimo Alanyaspor ligin üst sıralarında yer almaya devam etmesi için deplasmanda da kazanması gerekiyordu. Maça hızlı başlayan taraf oldu ve Ayite ile kazandığı net pozisyonu değerlendiremedi. Giresunspor Abwo ile atağa kalktı ve sağdan içeri çıkardığı topu Jones dışarı vurdu. Arka arkaya pozisyonlar bulan Giresunspor aradığı golü Abdülaziz ile ilk yarı bitmeden buldu. İkinci yarı Giresunspor Ergün ile pozisyonu değerlendiremeyince Albimo Alanyaspor sağ çaprazdan kazandığı serbest atışta Emre Akbaba, Adanaspor'un Olcay ile bulduğu gole benzer, bir vuruş yaptı Cihan Can'ın dokunması ile Albimo Alanyaspor'un golü geldi. Giresunspor geriden oyun kurarken Cihan Can'ın yaptığı pas hatasını Albimo Alanyaspor affetmedi ve Ayite çok düzgün bir vuruş ile maçın skorunu belirledi. Giresunspor istediği oyunu bir türlü ortaya koyamadı, kadrosunun çok fazla takviyeye ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum fakat eldeki oyuncuların maksimum performans gösterecek düzende oynatılmadığını düşünüyorum.

Manisaspor 0-2 Karşıyaka

Manisaspor teknik direktör değişikliğinden sonra zorlu Karşıyaka maçında da beklediği futbolu ve skoru bulamadı ve Karşıyaka'nın ilk yarıda attığı goller ile mağlup oldu. Maça etkili başlayan takım Karşıyaka'ydı ve Shukurov'un sağdan ortasını Kahe iyi kontrol etmesine rağmen pozisyonu değerlendiremedi. Manisaspor orta sahasının ve savunmasının yaptıkları hatalar sonucu kazanılan topları önce Juninho daha sonra Ofoedu etkili kullanamadı. Karşıyaka takımının atağında Servan'ın vuruşu savunmadan döndü, dönen topu alan Ahmet Arı rakibinin üzerinden aşırtmaya çalıştığı anda Metin alttan faul üstten ise topa elle müdahale edince ceza sahası üzerinde serbest atışa sebep oldu. Günün başarılı oyuncusu Shukurov çok etkili vurdu ve takımını öne geçiren golü buldu. Manisaspor gole yaklaştığı an Milijas'ın ortasına Subasic vurdu fakat omzuna da çarpan top üst direkten dışarı çıktı. Karşıyaka'ın hücumdaki kombine oyununda Juninho solda boşta kalan Ofoedu'ya çok iyi bir pas çıkardı ve Ofoedu'nun vuruşu pas kadar güzeldi ve skoru ikiye çıkaran gol geldi. Mikic ve Kahe karşılıklı net pozisyonlardan yararlanamayınca ilk yarı sona erdi. İkinci yarıda Karşıyaka çok daha etkili başladı ve Ahmet Arı ile pozisyonu değerlendiremedikten sonra etkili hızlı hücuma ders olacak bir pozisyonda Ofoedu'nun vuruşu yan direğin yanından dışarı çıktı. Manisaspor, stoper Ramazan Sal'ın büyük hatasını Dimitrov ile değerlendiremedi. Maçın son bölümleri de karşılıklı pozisyonlar ile geçti ve başka gol olmayınca kazanan Karşıyaka oldu. 

Osmanlıspor 3-0 Orduspor

 Osmanlı Futbol Kulübünün farklı kazandığı ve liderliği tekrar aldığı bir maç oldu. Muhammet Reis'in serbest atışları, şutları, verdiği ve vermediği paslar maçta çok göze batan olaylardandı. Muhammet Reis'in kullandığı serbest atışta Volkan topu uzaklaştırmada sorun yaşayınca top Galip'in önüne düştü ve Galip'in ceza sahası içinde etkili vuruşu ilk golü getirdi. Osmanlıspor'un çok oyuncu ile hücum ettiği bir pozisyonda Muhammet Reis kaleciyi geçip boş kaleye atmayı düşününce savunma araya girdi ve gole engel oldu. Orduspor'un nadir geliştirdiği ataklarda Volkan'ın kullandığı uzun taç atışında Görkem Ümit'e kontrolsüz girdi ve arkadan yaptığı müdahaleyi hakem es geçti. Serdar'ın soldan taşıdığı toplarda iki pozisyon buldu Osmanlıspor fakat Fomichev başarılıydı bu pozisyonlarda. Orduspor'un gole yaklaştığı dakika ise Ali Güzeldal'ın serbest atışta topun direkten döndüğü an oldu. Bu pozisyonda Ümit'e atılan derin pasta Soro'un yaptığı müdahale çok kritikti ve bariz gol şansı olduğu halde maçın hakemi bunu bariz gol şansı olarak değerlendirmedi ve Soro'ya sarı kart vermekle yetindi. İkinci yarıda Osmanlıspor savunmasının yaptığı hatada Yusuf'un pası kısa düşmesine rağmen Ziya vurdu fakat savunmaya çarpıp dışarı çıktı. Erdal sol kanadı etkili kullandı ve atılan uzun topa iyi koşu yaptı Serdar'a verdiği pası Serdar düzeltim takımının ikinci golünü attı. Osmanlıspor arka arkaya Erdal ile geliştirdiği birçok pozisyonu değerlendiremedi. Geriden atılan uzun pasa savunma arkasına koşu yapan Erdal oldu, kaleci Fomichev'in boşa çıkması ile Erdal boş kaleye gönderdi ve skoru üç farka çıkardı. Dilaver'in kullandığı serbest atışı Fomichev dokundu ve direkten döndü bu maçın son pozisyonu oldu. Orduspor güçlü rakibi karşısında pozisyon bulmasına rağmen takım savunmasını inanılmaz kötü yaptı ve birçok pozisyonda rakibi daha fazla oyuncu ile hücum ederken görüldü. Hakem hataları olmasına rağmen Ankaraspor rakibine göre çok daha üstün olan taraftı. 

Altınordu 0-2 Kayserispor

 Maçtan bir gün önce Göztepe'nin maç yaptığı Atatürk stadı zemini inanılmaz kötüydü ve Altınordu'nun maçını oynamak istediği haftada yağışın olması ve öncesinde statta maç olması saha zemini bozuk bir maça neden oldu. İlk yarıda maçta etkili olan takım Kayserispor'du özellikle Bobo'nun çabası ile pozisyon buldu. Kenardan gelen ortada kalabalık savunmanın arasında Nobre iyi yükselde ve kafa vuruşu golü getirdi. Maçın ikinci yarısında oyunu Kayserispor yarı sahasına yığmayı başaran Altınordu istediği golü ve pozisyonları bir türlü gerçekleştiremedi. Kayseri takımı orta alandan rakip savunma arkasına attığı topta Turgut Doğan Şahin kaleci ile baş başa kaldı ve düzgün bir vuruş ile farkı ikiye çıkardı. Altınordu'nun gole en çok yaklaştığı an Mertan'ın Taha'ya verdiği pasta Taha'nın net pozisyonda yararlanamadığı pozisyon oldu. 

Samsunspor 1-1 Elazığspor

 Maçta ilk net pozisyonu Elazığspor Onur ile buldu, içeride çok net pozisyonda forvet oyuncuları bulunurken Onur'un kale tercihi golün kaçmasına neden oldu. Birol'un kullandığı kornerde, ceza sahası üzerine yüksek gönderdi ve boş bırakılan Mehmet Çakır bekletmeden vurdu ve haftanın golüne imza attı. Samsunspor'un ceza sahası üzerinde oyuncu bulundurmaması büyük hataydı. Golden sonra ilk yarıya hakim olan takım Samsunspor'du fakat aradığı golü bir türlü bulamadılar. İkinci yarıda Samsunspor'un yaptığı değişiklik sonuç getirdi ve Mbilla'nın topla hızlanıp Musa'ya verdiği pasta Musa iyi vurdu ve skora eşitlik getirdi. Samsunspor atağında Adilovic iki oyuncunun arasında yerde kaldı fakat hakem devam dedi. Yine başka bir pozisyonda Umar'ın vuruşunda kaleci Ivesia zorlukla çıkardı. Serbest atıştan dönen topu Adilovic vurdu yine savunmadan döndü ve Ercan çok net pozisyonda topu dışarı vurdu. Samsunspor taraftarının skora büyük tepkisi oldu. Elazığspor ise bulunduğu kötü durumdan aldığı iyi sonuçlar ile çıkıyor.

Hazırlayan: Namet ATEŞ
UEFA A Lisanslı Teknik Direktör

5162 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.092261075973511