Namet Ateş'den 33. Hafta Değerlendirmesi

4 Nisan 2014

Haftaiçi oynanan maçlarda çok detaylı değerlendirme yapma gereği duymadık, bunun yerine alınan sonuç ve oynanan oyunu değerlendirmeyi daha doğru bulduk....

Haftaiçi oynanan maçlarda çok detaylı değerlendirme yapma gereği duymadık, bunun yerine alınan sonuç ve oynanan oyunu değerlendirmeyi daha doğru bulduk. Ankaraspor'un maç yapmadan geçirdiği haftada, sıralamadaki yerini kaybetti fakat hala ilk ikinin en büyük adaylarından biri. Mersin İdman Yurdu sahasında Balıkesirspor'a mağlup olup ilk iki şansını mucizelere bıraktı. TKİ Tavşanlı ve Boluspor takımlarının galibiyeti ligde kalma mücadelesinde heyecanı daha da artırdı.

Haftanın Takımı: Balıkesirspor
Haftanın Teknik Direktörü: İsmail Ertekin (Balıkesirspor)
Haftanın Futbolcusu: Volkan Okumak (Şanlıurfaspor)
Haftanın Formsuzu: Mersin İdman Yurdu
Haftanın Gölü: Nikolay Dimitrov (Boluspor) Muhammet Reis (Balıkesirspor)

İstanbul BBSK 1-0 Tekden Denizlispor

Ankraspor'un maç yapmadan geçireceği haftada galip gelip avantaj yakalamak isteyen İstanbul BBSK evinde Tekden Denizlispor takımını Mehmet Batdal'ın attığı tek gole geçmeyi başardı.  Maç boyuncu Tekden Denizlispor puan almak için çok mücadele etti. Fakat maçın temposu her iki takım içinde çokta iç açıcı değildi. İstanbul BBSK takımı orta alanda savunma ağırlıklı oyuncular tercih edince, pozisyon üretmekte sıkıntı yaşadı. Cihat hoca hücumda yeterince zenginlik yaşanmadığını görmesine rağmen uzun süre sabretti, fakat sonra yaptığı oyuncu değişiklikleri oyunun gidişatını değiştirdi ve Mehmet Batdal attığı gol ile takımına üç puanı kazandırdı. Gol sevinci şampiyonluk yolunda ne kadar önemli bir galibiyet aldıklarını gösterir nitelikteydi. Tekden Denizlispor ligde kalma adına bir galibiyet daha alması gerekiyor ve ortaya koydukları futbol bunu gerçekleştirme de çok da sorun yaşamayacaklarını gösteriyor.

Kahramanmaraşspor 1-4 Adana Demirspor

Ligde bir iddiası kalmayan Kahramanmaraşspor evinde Adana Demirspor'a farklı mağlup oldu. Ligde kalma mücadelesi veren Adana Demirspor aldığı bu galibiyet ile rahat bir nefes aldı. Gol yollarında haftalardır sıkıntı yaşayan Kahramanmaraşspor takımı özelikle Aytaç ile birçok gol pozisyonu buluyor fakat değerlendiremiyordu. Razack, Sinan ve Aytaç hücumda etkili olan oyunculardı. Aytaç bu hafta golü buldu ve takımını öne geçirdi. Fakat takımlar arasındaki dengesizlik hemen kendini gösterdi ve ev sahibi takımı skoru uzun süre koruyamadı. Demirspor bulduğu goller ile hem ligde rahat bir konuma geldi hem de hücum hattı oyuncularının özgüveni arttı.

TKİ Tavşanlı Linyitspor 2-1 Fethiyespor

Haftanın en önemli galibiyetlerinden birini TKİ Tavşanlı takımı aldı. Kendisi gibi ligde kalma mücadelesi veren Fethiyespor'a karşı iki farklı skor ile önce geçen ev sahibi takım maçın bitmesine yakın gol yemesine rağmen sahadan üç puan ile ayrılan takım oldu. Fethiyespor'da ki düşüşü iyi değerlendirdi ve lige yeniden tutundu. Fethiyespor daha maçın ilk yarısında iki oyuncu değişikliği yapmak zorunda kaldı ve sahada istediğini ortaya koyamadıkça da gerildi. İkinci yarı çok fazla hamle yapma şansı kalmadı. Maçın bitimine yakında olsa attığı gol ile acaba bir puan gelir mi, düşüncesi doğdu fakat ev sahibi takımı skoru korumayı başardı. Fethiyespor üst üste puan kayıpları yaşayınca yakaladığı avantajı artık kaybetti ve yeniden düşme hattının en büyük aday takımlardan biri oldu.

Orduspor 1-1 1461 Trabzon

1461 Trabzon üç haftadır geriye düştüğü maçı çeviriyor ve puan almayı başarıyor. Orduspor evinde galip gelip Ankaraspor'un maç yapmadan geçirdiği haftada üst sıralara yükselmeyi hedefliyordu. Orduspor'un skor endeksli oyunu hücum hattında üretkenliği düşürüyor ve öne geçtikten sonra sadece skoru koruma düşüncesi bugüne kadar Orduspor'a çok puan kazandırdı fakat artık çok daha geçerli bir yöntem olmadığı güründü. Özellikle şunu belirtmekte yarar var. İyi futbol, skoru düşünerek oynamamak anlamına gelmiyor. Bu algının oluşması çoğu zaman mağlup olan takımların yaptığı iyi futbol oynadık söylemlerinden kaynaklanıyor. İyi futbol, takımların galip gelmesine yardımcı olacak bir olgu ve bunu gerçekleştirmeden alınan sonuçlar istikrarsız bir yapının oluşmasına sebep oluyor. 1461 Trabzon üç hafta üst üste çok güçlü rakiplerden puan almayı başardı ve bu hafta en önemli maçlarından birine çıkıyor, içerde alınacak bir galibiyet 1461 Trabzon takımının yeniden hareketlenmesini sağlayacaktır.

Manisaspor 0-1 Boluspor

Boluspor da sular bir türlü durulmadı ve Engin hocanın takımdan ayrılmasından sonra bu defa sezon sonuna kadar Yılmaz hoca ile devam etme kararı alındı. Alınmış en doğru kararlardan biri ligin bitimine haftalar kalırken alındı, fakat şunu belirtmek gerekiyor Boluspor'un ligde kalma şansı yedi takımdan üçü düşecek düzeyde. Denizlispor, Adanaspor, ve Fethiyespor takımlarının birer maçı Boluspor'dan fazla, bununla beraber onların da puan avantajı var. Manisaspor deplasmanında alınacak bir puan avantaj gibi görülürken üç puan ile dönülmesi Yılmaz hocaya güveni artırdı ve camiayı tekrardan kenetlendirdi. Boluspor'un temel problemi gol atamamasıydı, bu hafta santrforlarının ikisini de kenarda oturtup orta saha oyuncuları ile sahaya çıktı, kadroyu görenler şaşırsa da takımı iyi tanıyanlar bunun en doğrusu olduğunu alınan sonuçla gördü. Manisaspor'un aldığı kötü sonuçlar önümüzdeki yılın yapılanmasını da etkileyecektir, bu yüzden Manisapsor takımının biran önce toparlanması gerekiyor.

Karşıyaka 1-2 Gaziantep BŞB.Spor

Karşıyaka takımı evinde şiddetle galibiyete ihtiyacı olan G.Antep BŞB.Spor takımına mağlup oldu. Maç esnasında ve maçtan sonra Karşıyaka takımının maçın hakemi Serkan Tokat'a yoğun tepkileri vardı, verilen ve verilmeyen penaltılar ile maça damgasını vurduğunu belirtiler ve maç sonu basın karşısında susarak gösterdikleri tepki konuşmalarından daha etkili olduğunu belirtmekte fayda var. Karşıyaka takımı maça Hüseyin ve Burak'ın cezaları nedeniyle bu oyunculardan eksik çıktı maça ve kazanmak istediklerini maç içinde fazlası ile gösterdiler. Antep takımı deplasmanda golcüsü Serdar ile buldu gölleri ve önemli üç puan aldı.

Mersin İdman Yurdu 0-1 Balıkesirspor

Mersin İdmanyurdu en önemli iki maçı olan Gaziantep BŞB.Spor ve 1461 Trabzon maçlarından puan kaybettikten sonra bu hafta evinde şampiyonluk mücadelesi veren rakibine karşı kaybetti ve ilk iki şansını kaybetme noktasına getirdi. Bununla beraber oynanan futboldan taraftarın memnun olmadığı ve skordan çok oynanan oyunun playofflar için yeterli olmayacağı düşüncesi hâkim. Balıkesirspor çok önemli bir deplasman galibiyeti aldı ve son haftaya kadar ilk ikinin en büyük adayı olacağını gösterdi. Muhammet Reis attığı gol ile gol krallığına da ortak oldu.

Şanlıurfaspor 4-1 Bucaspor

Şanlıurfaspor özlem duyduğu gollere bu hafta sahasında kavuştu ve taraftarını ziyadesiyle memnun etti. Haftalardır performansında belirgin bir şekilde artış olan Volkan maça damgasını vurdu ve bir gol atıp üç asist yaparak haftanın oyuncusu olmayı fazlası ile hak etti. Bucaspor motivasyon kaynağını kaybetti ve bu skorlara yansıyor, oysa birçok oyuncusunu Süper Lig takımları takip ederken bu denli bir düşüş oyuncular hakkındaki olumlu düşünceleri olumsuza dönüştürebilir. Ligde hedefleri olmayışı bu denli kötü bir oyun oynamalarını gerektirmez.

Adanaspor 1-1 Samsunspor

Haftanın en önemli maçıydı ve her iki takım içinde mutlak galibiyet gereken maçlardan biriydi. Samsunspor takımı gölcüsü Adilovic ile öne geçerken Adanaspor Fatih Şen'in serbest atışta direkten dönen topu Merthan'ın tamamlaması ile buldu. Adanaspor kazanmak için hücum oyuncularını fazlası ile sahaya sürdü fakat özellikle iki bek oyuncusunun oyuna hiç katkısı olmadı. Kaleci Günay'ın yerine Polat'ın sahada olduğu haftada stoper Veli'nin de büyük hatalar yaptığı görüldü, cepheden gelen yüksek topları uzaklaştırmada problem yaşadı ve kafa vurduğu birçok top geriye düştü ve gelen gol bu şekildeydi. Samsunspor takımı ise kazanmak için gerekli mücadeleyi ortaya koydu fakat hücum hattındaki oyuncuların durağanlığı, orta alandan yeterli desteğin hücuma çıkmayışı gol yollarında sıkıntılar yarattı. Samsunspor mağlubiyeti unuttu fakat aldığı bu beraberlikle ligin en çok berabere kalan takımı oldu.

Hazırlayan: Namet ATEŞ
UEFA A Lisanslı Teknik Direktör

2054 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.091567993164062