Namet Hoca Haftayı Degerlendirdi

27 Ağustos 2013

Ligin ikinci haftasında da ilk haftaya oranla değişen fazla bir şeyin olmadığını gördük. Maç tempolarının ilk haftaya benzer olduğunu, sadece bazı maçların...

Ligin ikinci haftasında da ilk haftaya oranla değişen fazla bir şeyin olmadığını gördük. Maç tempolarının ilk haftaya benzer olduğunu, sadece bazı maçların bazı bölümlerinde bu temponun arttığını gördük. Transfer sezonunun bitimine kadar bazı takımlara çok ciddi takviyelerin yapılması gerektiğini düşünüyorum. Sezon başı kampını ideal kadrolarına yakın kadro ile geçiren takım sayısı sadece birkaç tane, bundan dolayı ikinci hafta da ciddi eksikliklerin göze çarptığı bir hafta oldu.

Kahramanmaraşspor kendi evinde Ankaraspor'a karşıaldığı bir puanın önemli olduğunu düşünüyorum. Ankaraspor'da daha ligin ikinci haftasında bu lige biraz ilgisi olan insanların kadroyu ezbere sayabilmesi Osman Hoca'nın önemli özelliklerinden biridir. Ankaraspor maçlarını izlerken takımın sahaya yerleşimi ve oyuncuların sistemin gereksinimlerini belirginşekilde ortaya koyması hocanın özelliklerinden birini başarı ile uyguladığınıgörmekteyiz. Bunun yanından pas yapmayan hiçbir oyuncuyu barındırmayan Osman Hoca bu yıl sahanın 3. bölge oyuncularını serbest bıraktığını veya bu oyuncuların özelliklerinden dolayı bunu tam anlamı ile sahaya yansıtamadığınıgörüyoruz. Önceki yıllarda Osman Hocanın takımının ne oynadığını nasıl oynadığını herkesin bilmesine rağmen bunu çok iyi yapmalarından dolayı rakipler zorluk çekiyorlardı. Bu hafta Besim Hoca orta alanı kalabalık tutup pas bağlantılarını kesmeye çalıştı ve aldıkları bir puan ile sonuçtan memnun olduklarını düşünüyorum.

Adanaspor teknik direktör değişikliğinden sonra kadroda büyük değişiklikler yaptı ve fazla oynama şansı bulamayan ve geçen yıl kiralık oynayıp bu yıl dönen oyuncuları sahaya sürdü. Genç bir takım diye dillendirildi! Evet geçen hafta oynayan takımdan yaş olarak daha gençtiler fakat biz yazılarımızda genç oyuncuyu bu sene için TFF'nin resmi olarak destek kapsamına aldığı 1994 ve daha sonra doğan oyuncular için kullanacağız ve bu hafta Adanaspor kadrosunda bu özelliği taşıyan bir oyuncu bulunmuyordu. Henüz hazır olmayan ve iki mevkide oyuncu eksikliği bulunan (şu an oynayan oyunculara saygıdan dolayı bu mevkilerin ne olduğunu yazmıyorum) Karşıyaka aldığıgalibiyet ile camiaya önemli mesaj verdi ve eminim bu iki mevkiye yapılacak iki önemli oyuncu transferi ile ilerleyen haftalarda çok daha iyi bir Karşıyaka izleyeceğimizi düşünüyorum. Sait Hocanın oyunculara sağladığı rahatlık ve güven oyuncuların güzel futbol oynamalarına destek oluyor, bu ligin seyir zevki için hocaya bir teşekkür borçluyuz.

İstanbul BŞB kazanma üzerine kurduğu oyunla bu hafta da kazandı ve ikinci haftada 6 puan olan tek takım oldu. Kadrosunun zenginliği ve önemli isimlerin kadroya dahi girememeleri takım içinde dengelerin iyi kurulmasını gerektirecektir. Bucaspor iyi mücadele ettiği ve pozisyon üretmekte sıkıntı çekmediği bir maç geçirdi, deplasmanda puan alması sürpriz olmayacaktı.

Çanlar Tavşanlı için erken çalmaya başladı. Takımda kesinlikle önemli ve ligin iyi oyuncuları bulunuyor. Bu ligin önemli oyuncularından biri olan Sakib'ın bir an önce toparlanması gerekiyor. Sadece bu yıl için değil, bu ligin Sakıb'a ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Gol yollarında sıkıntı yaşamasının nedeni Cafercan ve Mehmet Besler'in yeterince üretken davranmaması, Agbettu'nun maçın çok az bölümünde görünmesi ve devamlılık sağlayamamasından kaynaklanıyor. Samsunspor deplasmanda önemli bir galibiyet aldı. Takım düzeni ve oyuncu seçimlerinin çok doğru olduğunu düşünüyorum. Yabancı oyuncuların haftalar geçtikçe lige daha adapte olacaklarını ve daha verimli olacaklardır.

Adana Demirspor-Gaziantep BŞB için ayrı bir yazı kaleme almak gerekecektir. Çünkü her iki takım içinde söylenecek o kadar çok şey var ki. Antep takım deplasmana çift santrfor ile çıkarken Suat hoca takıma duyduğu güveni gösterdi. Çok kalite oyuncuların yedek kalması hatta kadroya girememeleri rekabet yaratma adına verimli olabilir fakat o rekabeti başka yöntemler ile sağlayıp bir an önce ideal bir kadro oluşturulması gerekecektir. Adana Demirspor ligde hedefe gidecek takımlardan biridir, gerek oyun yapısıgerekse oyuncu kadrosu bunu sağlayacaktır. Antep takımı kolay pozisyona giren bir takım ve ikinci yarıda bunu fazlası ile başarmalarına rağmen gol yollarında başarılı olamadılar. Demirspor taraftar desteğinin değiştiği (kadınlar ve çocuklar sadece) bir haftada önemli 3 puan aldı.

Merakla beklediğimiz takımlardan biri olan Mersin İdman Yurdu ilk maçında orta alanda temposu yüksek fakat gol yollarında çok üretken olmayan bir takım görünümündeydi. Orduspor'un da orta alanda karşılık vermesi oyunun temposunu artıran nedenlerden biriydi. Puanların paylaşılması Ordu adına kayıptı.

Balıkesir takımı orta alanda direnci yüksek ve uç hattıkesinlikle çok iyi bir takım. Attıkları gollerden çok ileri üçlünün hareketliliği ve sürekli üretken bir anlayış içinde olmaları önemli. Fethiye'de yaşanan tatsız olaylar ödüllü taraftara maç izleme yasağı getirecek ancak taraftarın içlerinden bunu temizleyeceğine inancım tam.

Denizlispor'un üç puan alacağı bir maçta bunu başarmaları şaşırtıcı olmadı. Her iki takımında gol pozisyonu üretmekte sıkıntıyaşamamaları keyif verdi. Haftanın güzel olaylarından bir de Şevki'nin gol atması oldu. Şevki Çınar şu ana kadar ligde gol atan en genç oyuncu olmayıbaşardı.

Manisaspor-Şanlıurfaspor maçı dikkatle izlediğim maçlardan biri oldu. Manisa takımı hareketli ve tempo olarak Urfa takımına göre daha yüksekti. Oyunu önde kuran ve olgun atak arayan takım Manisaspor oldu. Urfa takımın orta alanında benzer özellikte üç oyuncunun bulunması geriden desteği zorlaştırdı. Sedat'ın önde destek sağlaması yeterli olmadı. Sercan oyuna girdikten sonra posizyonlar buldu fakat gol vuruşunu bir türlü gerçekleştiremedi. Şanlıurfaspor için aldıkları 1 puan sevindirici fakat bu hafta içerde 3 puan almaları gerekecek.

Haftanın Takımı: Adana Demirspor

Haftanın Teknik Direktörü: Yücel İldiz

Haftanın Futbolcusu: Juninho (Adana Demirspor)

Haftanın Üzüntüsü: Geçmiş olsun Mehmet Kuruoğlu (1461 Trabzon)

Haftanın Formsuzu: Özkan Çeliker (Fethiyespor-Balıkesirspor maçının hakemi)

Alper Ulusoy (Denizlispor-1461 Trabzon maçının hakemi)

Sakıp Aytaç (TKİ Tavşanlı Linyitspor)

Haftanın Gölü: Ekigho Ehiosun (Samsunspor), Şevki Çınar (Denizlispor)

ULUSAN'DAN SİTEM

 

2172 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.071001052856445