Nefes Aldık

20 Nisan 2014

Boluspor ligin son haftaları yaklaşırken sahasında adeta kader maçı olarak adlandırılan Tavşanlı Linyitspor ile karşı karşıya geldi. Zorlu mücadele kıran...

Boluspor ligin son haftaları yaklaşırken sahasında adeta kader maçı olarak adlandırılan Tavşanlı Linyitspor ile karşı karşıya geldi. Zorlu mücadele kıran kırana geçerken Boluspor ortaya koyduğu mükemmel bir oyun ile üç puana ulaşan taraf oldu. Boluspor’un teknik patronu Yılmaz Özen ise bu galibiyetle iç sahadaki yenilmezliğine devam etti.

Boluspor zorlu mücadelede Atacan Öztürk, Abdulkadir Kayalı, Cemil Vatansever, İlyas Yılmazer, Adem Alkaşi, Nikolay Dimitrov, Emreh Metoğlu, Alican Karadağ, Sercan Türkeri, Alp Ergin ve İsmail Haktan odabaşı ile sahada yer alırken konuk ekip Tavşanlı Linyitspor Gökhan, Mehmet, Hakan, Soner, Luciano, Hasan, Sakıb, Kemal, Ali, Akeem Agbetu, Özgür Can onbiri ile mücadele etti.

Karşılaşmaya Boluspor başlarken her iki takında ilk dakikalarda kontrolü oynamaya çalıştığı görüldü.  Tavşanlı Linyitspor sağ açıktan yakaladığı pozisyonda Agbetu yerde kalınca orta hakem faul verdi. Faul atışında içeri yapılan ortaya Cemil uzaklaştırırken bir tehlikeli atağı önlemiş oldu. Karşılaşmanın ilk 20 dakikalık bölümünde ortada geçen bir oyun olurken rakip takım orta alanda daha çok topa sahil olan ekip oldu. Boluspor orta alanda kalabalık kalıp pozisyon bulmaya çalışırken girdiği pozisyonlardan da sonuç alamadı. Boluspor karşılamanın en net pozisyonunu 23. Dakikada Dimitrov ile buldu. Sağdan gelişen ani atakta içeri yapılan orta arka çizgide kalan Dimitrov’da kaldı topu kontrol eden Dimitrov’un sert şutunu kaleci güçlükle engelledi. Bu pozisyonun devamında yeni oluşan pozisyonda içeri yapılan orta Emrah’ın önünde geçerken topu boş kaleye vuramayınca Boluspor mutlak bir golden oldu. Boluspor Tavşanlı Linyitspor kalesine 30. Dakikaya girerken yüklenmeye başladı.  Boluspor baskılı bir oyun ortaya koymaya başlarken ancak top kayıpları kaleye gitmesinde engel oluyor.  Bu baskı sonuç geliştirirken ani gelişen Boluspor atağında İsmail Haktan topa çok sert vurdu. Top kaleciden döndü ancak top o kadar sert gitti ki kaleci Gökhan topu çıkartmakta güçlük çekti top kaleye yöneldi ve Emrah Metoğlu sadece boş kaleye topa dokunması kaldı. Bu golle Boluspor 36. Dakikada Tavşanlı Linyitspor karşısında 1-0 öne geçti.

Boluspor ikinci yarıya hızlı başlarken 46. Dakikada kazanılan serbest vuruşta Dimitrov’un topu direkten döndü. Boluspor ilk yarının son bölümünde olduğu gibi ikinci yarıda baskılı futbolu ile tehlikeli ataklar buluyor. Sol kanattan İsmail Haktan ceza sahasına kadar girerken içeri yaptığı ortaya Abdulkadir sert vurdu anca kaleci Gökhan ayağının ucu il topu güçlükle çıkarttı. Boluspor ilk oyuncu değişikliğini İskender Alın ile yaparken 74. Dakikada oyundan çıkan oyuncu Emrah Metoğlu oldu.  Boluspor 76. Dakikada mutlak bir golden oldu. Dimitrov ve Abdulkadir paslaşmaları ile pozisyon bulan Boluspor Dimitrov’un şık hareketleri ile Alican’a aktardı ve yumuşak dokunuşunu keleci Gökhan güçlükle engelledi.  Boluspor ikinci oyuncu değişikliğini ise 81. Dakikada Abdulkadir Kayalı , Mustafa Kayabaşı değişikliği ile gerçekleşti.  Boluspor maçın sonu yaklaştığında topu rakip sahada tutmaya çalışırken özellikle Dimitrov’un bireysel hareketleri ile tehlikeli ataklar yakalıyor. Özellikle sağdan gelişen ortalarda tehlikeli olan Boluspor keleci Gökhan’ı geçmekte zorlanıyor.  Boluspor kendi sahasında kazandığı topla ani kontra atakla yakaladığı pozisyonda az yakalanan Linyit defansında bekleyen İskender Alın topa şık bir vuruş yaparken Boluspor’un ikinci golünü ağlarla buluşturdu. Bu golle rahatlayan Boluspor son oyuncu değişikliğini Fatih Gün, İsmail Haktan Odabaşı yaparken haftayı üç puan ile kapatarak gelecek haftalar için umut verdi.

2922 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.045798778533936