“O HATALARI YAPMAYA BİZ İZİN VERMEYECEĞİZ”

16 Haziran 2016

Boluspor Kulübü Başkanı Necip Çarıkçı, birçok konuda açıklamalarda bulundu. Çarıkçı, Emre Kılınç konusundan, kırmızı beyazlıların yapacağı transferlere, yeni teknik direktör Fuat Çapa’ya kadar birçok konuda çarpıcı açıklamalara imza attı.

Boluspor Kulübü Başkanı Necip Çarıkçı, birçok konuda açıklamalarda bulundu. Çarıkçı, Emre Kılınç konusundan, kırmızı beyazlıların yapacağı transferlere, yeni teknik direktör Fuat Çapa’ya kadar birçok konuda çarpıcı açıklamalara imza attı.

Kırmızı beyazlıların başkanı Çarıkçı; “Bu sene alınan oyuncular inşallah iyi çıkar, seneye onların %90’ı takımda kalacak. Seneye 1–2 takviye yapılacak. 12–13 transfer yapılacak. Şu anda bizim 4 tane futbolcumuz kalacak. Kalan 7 topçu gençler olacak. Takım toplam 24 kişi olacak” ifadelerine yer verdi.

“BOLUSPOR KULÜBÜ ŞİRKET MODELİNE GEÇMEK ZORUNDA”

Boluspor’un en kısa sürede şirket modeline geçmek zorunda olduğunu ifade eden Çarıkçı sözlerine şöyle devam etti: “8 yıl önce kurduğum yüksek divan kurulu vardı. Bu yüksek divan kurulu nedir? Boluspor’un borçlanmasını kontrol edecek bir mekanizma. Boluspor bütçesini, %20 aştığı zaman o yüksek divan kurulu devreye giriyor. Bu divan kurulu bir türlü çalışamadı. O kurula Özbostancı geldi, Ayhan ağabey geldi. Toplantı yaptık. Bundan sonra yüksek divan kurulu her ay toplantı yapacak. Bize soru soracak, borçlanmaya bakacak ki, Boluspor kulübü borçlanmasın. İkinci şirket olmamız gerekiyor. Boluspor kulübü 1–2 yıl süre zarfında artı bir dernek kalacak, artı Boluspor kulübü şirket modeline geçmek zorunda.”

“BU KULÜBÜN CEO’SU OLACAK, KULÜP KURUMSALLAŞACAK”

Son yapılan seçimde kırmızı beyazlılarda delege sayısının 800’ü bulduğuna dikkat çeken Çarıkçı şunları dile getirdi: “Üye konusu. 7–8 sene boyunca 280’i geçemeyen bir Boluspor kulübü’nün üye yapısı 4 yılda 800’e ulaştı. Burada üye kalitesi maalesef biraz dejenere olmuş. Bunlar tekrar gözden geçirilecek. Boluspor Kulübü’nde artık Necip Çarıkçı başkan ama burada duramaz artık. Bu kulübün CEO’su olacak, kulüp kurumsallaşacak.

“ALTYAPIDAN 5–6 TOPÇU ÇIKARACAĞIZ”

Altyapıdan, A takıma en az 5-6 tane oyuncu çıkaracaklarını aktaran Çarıkçı şöyle devam etti: “Sakarya’da toplam herhalde 20 tane saha vardır. Sakarya’da Eski Spor Bakanı Ersin Taranoğlu varken oraya 20 tane saha yapıldı. Sakaryaspor’un bu kadar topçu çıkarmasının en büyük sebebi müthiş bir saha yapıldı, altyapısı var. Fizikte var. Mesela bizim şu anda altyapıda 50 tane topçu olsa, Bolulu en fazla 5 tane vardı. Türkiye’nin bütün vilayetlerinden futbolcular burada kalıyor. Seçiliyor, beğeniliyor. Bolu’nun fiziksel olayı da var. Birde tabi aileler futbolcu olmalarını istemiyor. Ama gene biz araştırıyoruz, Düzce’den, Kaynaşlı’dan buraya geliyor. Düzce’den çok oyuncunun ailesi, okul bitiyor saat 17.00’da. Annesi, çocuğu buraya antrenmana getiriyor. Bekliyorlar, akşam tekrar Düzce’ye dönüyor.

Ama artık iklim bu atmosfer bu. O anlamda altyapıdan 5–6 topçu çıkaracağız.”

“HEM TARAFTARINA KARŞI HEM BOLU’YA KARŞI DİSİPLİNLİ OLACAK”

Bolusporlu oyuncu Emre Kılınç’ın geçtiğimiz yıllarda hatalar yaptığının altını çizen Necip Çarıkçı, sözlerine şöyle devam etti: “Ben zamanında Emre’yi Sakaryaspor’dan getirdim. Onun velisi ilk ben oldum. Emre şu anda Türkiye’de iyi, kötü bir oyuncu hata da yapsa. Ama bu sene o hatayı yapmayacak. O hataları yapmaya biz izin vermeyeceğiz. Kendi yaşam standardını değiştirecek. Ona göre hem taraftarına karşı hem Bolu’ya karşı disiplinli olacak.”

“HOCANIN KULÜP BULMA DERDİ YOK”

Boluspor’un yeni teknik direktörü Fuat Çapa’nın proje transferi olduğunu söyleyen Çarıkçı şöyle devam etti: “Biz Fuat hoca’nın buraya gelmesini tek sebebi var. Proje için geldi buraya. Yoksa hocanın kulüp bulma derdi yok. O bizi tanıyor, bize güveniyor, inanıyor. Kafasında tek problem var. ‘Türkiye’de en fazla 1 sene aynı kulüpte çalışılır’ diyor. ‘Taraftar bağırır’ diyor. ‘Gidersin’ diyor. ‘Ama ben Bolu’ya güvendim. Boluspor taraftarına güvendim, basına güvendim, sana güvendim, ben buraya bu projeyi uygulamaya geldim’ diyor. Yoksa hocanın parayla pulla işi yok. Zor bir adamdı, zor bir transferdi hocamız. Sağ olsun o da bize inandı, araştırdı sordu. İmza attı.”

“3 YIL İÇERSİNDE BU TAKIMIN FUTBOLCU YAPISI DEĞİŞMEYECEK”

Dış transferde değişik isimlere yöneleceklerini aktaran Çarıkçı şöyle konuştu: “Biraz daha transferlerde değişik isimler göreceksiniz. Genç, 2 yıllık, Boluspor’un ileride para kazanabileceği artık takımın çok değişmediği isimler gelecek. Benim zamanımda neden takım çok değişti. Biz bir anda o gençliği verdi heyecanla her sene şampiyon olmak istedik. Aslında 3’ten 2’ye çıktık orada 1–2 sene mola verseydik. PTT’ye çıkıp orada 3 sene mola verseydik daha doğru olurdu. Biz ne yaptık? Her sene şampiyonluk hedefi koyduk. Her sene Play-Off, her sene iskeleti bozduk. Biraz daha 3 yıllık oyuncu alsaydık daha iyi olurdu. Şimdi biz bunu yapacağız. 3 yıl içersinde bu takımın futbolcu yapısı değişmeyecek. Bu sene alınan oyuncular inşallah iyi çıkar, seneye onların %90’ı takımda kalacak. Seneye 1–2 takviye yapılacak. 12–13 transfer yapılacak. Şu anda bizim 4 tane futbolcumuz kalacak. Kalan 7 topçu gençler olacak. Takım toplam 24 kişi olacak.”

 

 

2812 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.29529690742493