O sene Bu Sene Değil !

17 Nisan 2011

Fırtına öncesi bir sessizlik var şehirde,patladı,patlayacak..Seyirci patlayacak neden arıyor. Hoca patlayacak,beş forvetle oynadık gol atamadık diye serzenişte  bulunuyor. Yönetim patlayacak...

Fırtına öncesi bir sessizlik var şehirde,patladı,patlayacak..Seyirci patlayacak neden arıyor. Hoca patlayacak,beş forvetle oynadık gol atamadık diye serzenişte  bulunuyor. Yönetim patlayacak bahane arıyor. Hafta için de yapılan açıklamalarla ilk sinyal gelmiş oldu. Kime tabii ki futbolculara dikkat çekilmesi gerekiyordu. Hayati maç öncesi çok önemliydi.Yapmak gerekiyordu.Yapılması gereken ama  bu maç öncesi olmaması gereken bir açıklamaydı.. Zamanlama hatası oldu, daha önceleri kaybedilen maçlar öncesi akıllar nerdeydi? Gereksiz görülen kartlar sonrası karar mercii nerdeydi? Herkes Levent baba`nın kanatları altına saklanmış,yaptıkları yanına kâr kalıyordu. Nasılsa ceza yok. İste son örnek  Sefa kart görmek için elinden geleni yaptı. Hocamızda bizim gibi seyretti. Sefa haklı, daha önce kimse ceza almadı,o da almazdı,almayacakta.
 
Madem böyle bir uyarma durumu hissedildi. Neden kendi içinizde konuşulmadı bu olay? Neden basına ve diğer dış güçlere malzeme yapıldı ? Kol kırılır yen içinde kalır misali,ama olmadı. Yapılmak istenmedi belki de. Önceki haftalar yaptınız. Kararlar alınıp basına kapattınız tesisleri. Yine öyle bir şey yapsaydınız,hani birlik beraberlik vardı, ilk darbede sendelediniz, kurtuluş yolu aradınız. Salladınız.... Futbolcu cin gibidir, Onun için cincin sakızı çiğnerler. Hemen sinyali aldılar!!!. Hedef alınan iki futbolcu haricinde gösterin bana iyi oynayan? Maçı koparmak isteyen?Yok..Çünkü onlar Küçük Şehrin Paralı Askerleri...
 
Bu konuyu Rahmetli! Ramis dayının bir söylemiyle kapatalım. Mesele lider olmak değildir yeğen, mesele lider gibi durup,lider gibi karar vermektir.
 
Gelelim maça. Gol atanın  galip geleceği bir maçtı. Bu kadar rezil futboldan uzak bir Rize seyretmedim.100 maç yapsak 98 inde yeneriz. Ama hocamız korktu. Yönetim korktu, zevksiz, kalitesiz. Koskoca maç boyunca iki tane gol pozisyonu vardı. Biri ilk yari Ramazan ile digeride ikinci yarıda Levent hoca`nin prenslerinden olan Landry´nin direkte patlayan vuruşu, başka yok, olamazdı.  Çünkü orta saha ve ileri uçta oynayanlar sanki afyon yutmuşlardı. Yaratıcılık sıfır daha öncede söylemiştim,bos ve yalancı koşu yok,bildiğimiz tek şey sol da oynayan Ferhat sağ tarafa sağ da oynayan Alp sol tarafa, başka kurgu yok.
 
Benim kara gözlüm daha maça adapte olamamış, kafası ve akli İstanbul gecelerin de kalmış. Hem kendisi ile hemde rakip ile kavga ediyor. Her hareketi kartlık dikkatli izleyin boks maçına cıkmış boksör gibiydi. Kendisi çok iyi oynamış gibi bir de arkadaşlarını seyirciye havale ediyor. Anlamıyorum. Bir  kişiye bu kadarmı iltimas ve tolerans tanınır. Bu oyuncunu ne özelliği var ? 90 dakika boyunca rakibin arkasında saklanıyor,top gelince de mevsimlerin değişmesini bekliyor.Yardım yok,yardımlaşma yok O da hakli Levent hoca`nin kanatları altında.. Kolay maçlar da var. Asıl ve zor  maçları İstanbul da. Onun için  diri ve dinç kalmak zorunda!!!!
 
Ferhat Kiraz için artik yorulmayacağım,lig bitse de gitsek havalarında. Messi vari hareketler yapmak isterken ne hikmetse hep topları geride unuttu.Nerde MİLLİ olmadan önce ki Rüzgarın oğlu Ferhat.Şimdi büyüteçle arasan bulamazsın.
 
Sefa yi anlamak mümkün değil, bir hafta oynuyorsun öbür hafta yoksun.Niye istikrar yok,bunu bile bile niye kart görmeye çalışırsın? ama yapacak bir şey yok....Çünkü ceza yönetmeliği yok, kazanınca var..Ama kart görünce yok...Cennet burası yahu....
 
Landry !!!O hala dans ediyor...
 
Takımın en iyilerinden biriside yerinde oynayan Ramazan`dı.O da şaşırdı.Nerde oynayacağını? ilk yari orta saha ikinci yari stoper,yerinde oynayınca nefes alacak rakip tanımıyorum. 
 
Ömer Ateş sakatlığından ötürü etliye sütlüye karışmayan bir oyun oynadı. Korkuyordu ve korktuğu da başına geldi. Şimdi kim oynayacak? alınan oyuncuların ikisi de formsuz ve yetersiz,madem öyle neden Doğan`ı gönderdiniz? İzmir deki maçta penaltı yaptırdı diye mi?
 
Bu maçta iyilerden olan Erdem´e gelelim.Rakip takım kırmızı kartla eksik kaldı.Erdem topla oyuna katılmak istedi, Erdem uyanık,belki kendini diri ve güçlü hissediyor.O da ne?Levent hoca avazı çıktığı kadar bağırıyor. İleri gitme bekle diye.Adam hakli.Oyuna katılıp  top kaybederse ne olur halim diye düşünüyor,ön liboralar ne iş yapar? zaten adamlar eksik. Olmadı al Cemil´i oyuna çek Özgür´u sağ beke.Erdem`i sür ön tarafa. Belki bir orta yapar şut atar,dedim ya bizim eksik kalan takımlara karşı B planımız yok.
 
Unuttum B planımız yok derken yanıldım. Oliver Peev diye bir nokta transferimiz var. Kurtarıcı diye alındı. Ama kimi ve nasıl kurtardı soru işareti.Transferinde emeği geçen herkese teşekkürler,bizim karaçayır`da oynayan amatör gençler bile ondan daha faydalı olurlardı. Dedim ya FAYDALI bir oyuncu. Bizim Türklerin ne kabahati vardı peki? Emrah,Fatih.Gökhan....
 
Levent hocam. Hangi maçlarda nasıl oynayıp puanlar kaybettiğimiz aşikar,tam anlamıyla beceriksizlik.Tam mehteran bölüğü gibiyiz. Bir ileri bir geri,maçlara 11 kişi ile başlıyoruz 9 kişi ile oynuyoruz .Neden? oyuncularımızın oyuna ve size katkıları sıfır. Sahamızda bir gol atan takım 3 puanı omuzlayıp gidiyor.Biz yani Boluspor herhangi maçı kazanmak için en az 3 gol atmamız gerekiyor.Zira 1-0 öne geçtiğimiz maçların dördünü kaybettik. Üçünü berabere bitirdik.Son haftalar da takım tam bir amatör görünümlü hale geldi. Bu oyuncuların tamamını kendiniz beğenip getirdiniz.Tabiri caiz ise kulübün anahtarını aldınız. Seyirci istediğiniz stada doldu.O SENE BU SENE solaganı ile başladığımız lig bitime 5 hafta kala havlu attık. Bu saatten sonra içinizden ne geçtiğini tahmin ediyorum.Olursa Onun Suyu Olmazsa Hamur Suyu. Devre arasında herkes bas bas bağırıyordu.Orta sahaya oyun kurucu alalım diye ama istemediniz. Neden?Güvendiğiniz dağlar vardı. Ama o dağlara Nisan kari yağdı.
Bu is bitti.Başka bahara.Başka papatyalara bakalım. Çünkü fal baka baka papatya kalkmadı ortalıkta.
 
Neymiş!! 
 
Dayısından bir Altın....

2948 kez okundu.

11 yorum yapılmış
  • emre
    17 Nisan 2011 • 14:49
    rakiğler puan kaybetti,her şeyi bi kenara bırakıp destek olalım sezon sonuna kadar.bu lig her şeye gebe.Boluspor varsa umut her zaman vardır :)
  • Açıklıyorum
    17 Nisan 2011 • 15:05
    Boluspor bir şartla şampiyon olur. 1 - levent Eriş'i hemen kovun 2- ziya hocayı hemen getirin al 4 maçı deyin maç başıda 100 milyar verin. Verilecek 400 milyadan kaçmayın. Yokda trilyonlardan olursunuz. Başından beri Tüm Bolu ile BİLLUR geçti. İstifa etmeli hassiyeti varsa. Adamlarını oynatmaktan başka bir iş bilmiyor. Erdem , Cemil , özgür vs. gibi bir sürü genç yeteneğe yazık oluyor.
  • ahmet motorcu
    17 Nisan 2011 • 15:08
    gecen sen ılk 6ya gıremıyodu bolu bu sene gırecek dıye bunlar ulan daha 5 hafta once serhat guller gelsn levent erıs gıtsn dıyodunuz serhat guller denzlıde 1tane mac alamaı.sızn gıbılıer oldugu surece bu takım bı 30 sene daha cıkamaz rahat olsn bazıları
  • latif acar
    17 Nisan 2011 • 16:18
    ahmet motorcu sende erişcilerdensin sanırım...1-serhat güller varken hiç olmazsa mücadele vardı şimdi oda yok.. 2-serhat güllerin elinde bu malzeme varmıydıki kıyaslıosn ölçün ne kıyaslerken?yani asıl siz ve sizin gibiler oldukca bu takım ileri gitmez..
  • kuralci
    17 Nisan 2011 • 16:27
    motorcu denen zatı muhterem o senin beğenmediğin serhat güller iki sene üst üstde play oynattı.densiz densiz konuşma
  • ahmet motorcu
    17 Nisan 2011 • 18:27
    demı sızın ıcın play of basarı .ama sımdı ılk2ye oynuyo takım.okadar delıkanlısnz kendı otobusunu taslıcagına gıtte rızelılerle kavga edın kendı topcusuna kufredıolar her mac sonu.futbolcu aılesıne sıse fırlatıyolar.utandm soguttunuz futboldan cahıl dolu
  • rızelı
    18 Nisan 2011 • 05:56
    beter olun ıbıneler
  • EMRE
    18 Nisan 2011 • 09:26
    motorcu ahmet leventi alda nüfusuna geçir istersen.oynattığı futbldan çok memnunsun anlasılan
  • ahmet motorcu
    18 Nisan 2011 • 11:01
    levent ahmet yada mustafa umrumda degıl.bu takım ıyı bı takım ben bolunun basarısından yanayım. 1 senelık takımın degıl 10 senelık bı takımdan yanayım bu hocadan bu topculardan daha ıyısımı gelıcek eger gelıceksede hepsı gıtsın.gelmıcksede konsmayın
  • mustafa guler
    18 Nisan 2011 • 11:06
    emre sende serhatı nufusuna gecır.4 5 tane capulcu mac sonunda ortaılıgı karıstırıyo yendıgınde trubune cagırıyolar yenılıncce kufredıolar bu takım cıkarsa super lıge sampıyonlukmu kutluycanız utanmadan?
  • buLuthan
    24 Nisan 2011 • 00:05
    beyler o sene bu sen bırakın bırıbırınız atısmayıdaaa son 4 haftaa 12 puan aldıkmı tammadır rıze ve mersın yenılsınler bız cıkarızz bız tek mac zor mersınnn ıns kaybederler kaybedmeslersede yapcak bısey yok play offdan zorlarızz

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.17250204086304