Olimpiyatlara Sporcu Göndermek İstiyoruz

26 Ocak 2014

Bolu Belediyespor kulübü başkanı Basri Gökdemir gündeme dair bir çok konuda değerlendirme yaparken merak edilen bir çok konuya da açıklık...

Bolu Belediyespor kulübü başkanı Basri Gökdemir gündeme dair bir çok konuda değerlendirme yaparken merak edilen bir çok konuya da açıklık getirdi. Gökdemir açıklamasında yaşanan sürecin plan ve program dahilinde gittiğini ifade ederken “olimpiyatlara ilimizden oyuncu göndermek istiyoruz”dedi.

Bolu Belediyespor kulüp başkanı Basri Gökdemir “Voleybol ‘da lige çıktığımız an şehrin vizyonu değişecek. Uluslararası takımların, Türkiye'deki takımlar artık üst düzey takımlardır. Avrupa takımlarının Bolu'ya gelmesi, biz eğer ilk altıya girebilirsek Bolu'nun ismini Balkanlarda duyurma şansımız olacak. Kentimizin vizyonu değişecek. Spora en iyi katkıyı sağlarken ilimizden olimpiyatlara oyuncu çıkartmak istiyoruz.” derken konuşmasına şöyle devam etti. 

“Amacımız birlik beraberlik “
Burada Voleybola emek veren hocalarımız var. Beden Eğitimi Öğretmenlerimiz var. Bu arkadaşlarımla belli bir yerden sonra daha profesyonel hocalarla çalışmak lazım. Şu an bizim üst yapıda yaptığımız nedir? Ali hoca gibi yılların deneyimine sahip birisini Bolu'ya getirdik. Gerçekten altyapı, üst yapı noktasında desteklemeye gidiyoruz. Mesela Bolu'da tekrar gençler şampiyonası düzenlendi. Bunların hepsi federasyonla ikili ilişkilerimiz sonrasında gerçekleşti. Bunlarda taramaları gerçekleştiriyoruz. Taramalara baş antrenörümüz bakıyor. Diğer camialar bu noktada birlik ve beraberlik sağlama açısından, bir tecrübeli bir hocanın kimsenin a ve b dememesi lazım.

“Bolu Belediyespor dün itibariyle tartışılmayan bir kulüptü. Şimdi ise !”
Diğer bir önemli nokta ise, maddiyat kısmıdır. Bu işe gönül verenlerin artık, gönülden çıkıp biraz da nakdi olarak destek vermesi gerekir. Nakdi destek kulübün daha kurumsal olmasından geçiyor. Bu gelirlerin artması için Bolu Belediyespor kulübü neler yapıyor. İhalelere katılıyor, projelere katılıyor. Buradaki yönetim kurulundaki üyelerimiz 5 kuruş para almadan, hiç bir şey yapmadan kendisinden maddiyatından, çoluğundan çocuğundan vakit ayırarak buranın ihalesine girip, arkasından iş takibini yapıyor. Bolu Belediyespor dün itibariyle tartışılmayan bir kulüptü. Böyle bir kulübün kimsenin varlığından haberi yokken, bugün itibariyle artık manşetlerde yer alabilen takip edilen, belli bir seyirci potansiyeli olan kulüp haline geldik. Bunları yapmak 1-2 senelik olay değil.

“Futbol hariç tüm branşlarda varız. Tüm desteğimiz Boluspor’a”
Kendi yönetimimiz içinde paylaşım yaptık. Kimse her yere yetişemez. Bu noktada bazı arkadaşlarımız koordinatör gibi çalışsın, bazı arkadaşlarımız bireysel olarak şubelere girsin. Bazı arkadaşlarımız alt yapı çalışmalarımıza baksın. Bizim şu anda Belediyespor kulübü olarak hedefi olmayan, tek branşımız futboldur. Boluspor gibi bir kulübe de alt yapı desteğini veriyoruz. Bir çok sporcumuzu Boluspor altyapısını bizden almıştır. Keşke Boluspor'a 100 tane oyuncu göndere bilsek 2-3 tanesi A takıma çıksa bunda katkısı olan herkese teşekkür etmek lazım. Bir tane sporcunun maliyeti belli.  Nereden nereye geldiği belli. Kulübün kazandığı,şahsın kazandığı rakamlara bakmak lazım. Yaz okulu kampları açıyoruz. Kampların başında Feridun Türedi hocamız var. Futbolda hedefimiz Boluspor'a oyuncu kazandırmak. Futbol deyince akla Boluspor gelir. Boluspor'u diğer kulüplerin desteklemesi gerekir. Yoksa BAL ligine çıkmanız yıllık maliyeti 2 milyon lira.

“Amacımız sabit gelir elde etmek. Bağış değil !”
Boluspor, basketbolu bünyesine kattı. Bizler de voleybol'u bünyemize kattık. Diğer amatör branşları aldık. Yerel bazda 450-500 kişilik lisanslı oyuncumuz var. Bunların üzerinde şimdilik çok duramıyoruz. İlk önce temeli olan noktaya getirmemiz gerekiyor. İlk önce tesisleşme ve  tesisleşme maddi gelir kapısıdır. Yardım destek bir yere kadardır. Tesisleşme, sabit gelir elde etmektir. Bunun için çok ciddi yatırım yapıyoruz. Gölcük'te, Sultan hamamında ciddi yatırımlara girilmiştir. Sözleşmeler yapılmıştır. Uzun vade de buraların getirisi Bolulu sporculara dönecektir. Biz seneye lige çıktığımızda çeşitli firmalar reklam vereceklerdir. Vermelerini de isteriz zaten. Bizler forma, eşofman, deplasman masraflarına geçeceğiz. Bunların hepsi kurumsal bir şekilde olmuş olacak. Geldiğimiz 4 seneden beri Bolu Belediyesi'nin altyapısını oluşturmaya çalışıyoruz. Gelirlerimizin bağıştan çıkıp, sabit gelir olması için çalıştık. Bundan sonra yapacağımız çalışmalar camiayı birleştirecek, sporculara katkılar verecektir. Başarılı sporculara katkılar verilecek. Sporcu bursu adı altında burslar vermeye başlayacağız.

“Takımımız 2-3 yıla kalmaz Türkiye'nin sayılı takımları arasında olacaktır.”
Voleybolu ana branş seçmemizin sebebi, geçtiğimiz senelerden gelen bir kulüp vardı.Camiaya baktık, spor camiasına baktık bu işin önemsenmesi gerektiğine karar verdik. Voleybol'da da şu vardır. Erkek ve bayan takımları vardır. Voleybol denince akla bayan voleybolu gelir. Belki iler ki aşamalarda hentbol takımın oluşturacağız. Futbol dışındaki bütün branşları Belediyespor bünyesinde toplayacağız. Bunların maddi katkı noktasında tesisleşmeye gidiyoruz. Tamamen sporcuya hizmet konusunda kurulmuş bir bünyemiz vardır. Herkes maddi ve manevi desteğini verir. En büyük destekçimiz Alaaddin Yılmaz'dır. Seçim çalışmalarında bile maçlarımızı an ve an takip eden başkan var. Bu bize çok büyük destek veriyor. Burada tribünleri doldurmaya çalışıyoruz. Futbol seyircisiyle, voleybol seyircisi birbirinden çok farklı. Bunu biz tribünlerde görüyoruz. Artık takip edilen bir kulübüz. Sporu destekleyen haberler noktasında, haberlerin çıkması lazım. Hedeflerimiz ortak. Bolu'nun ismini bir yukarı taşımak. Şu an itibariyle kendi ayaklarımızın üstünde duruyoruz. Bu takım böyle devam ederse, 2-3 yıla kalmaz Türkiye'nin sayılı takımları arasında olacaktır. Voleybol'da ve kendi yetiştirdiği sporcular noktasında Olimpiyatlara sporcular gönderebilen, Dünya Kupalarına katılabilen sporcu kültürü oluşacak. Neden Suat Çelen'ler tekrar yetişmesin. Neden Murat Canbaş yetişmesin.

1469 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.049614906311035