Oyundan niye çıkıyorum diye tepki gösteriyorlardı

9 Mayıs 2012

Teknik Direktör Bahri Kaya ya sorulan diğer sorulardan bir tanesinde "Kartalspor maçı sonrası oyuncu değişikliğini yapması sonrasında sahada mücadele eden...

Teknik Direktör Bahri Kaya ya sorulan diğer sorulardan bir tanesinde "Kartalspor maçı sonrası oyuncu değişikliğini yapması sonrasında sahada mücadele eden oyuncular kenarda bekleyen oyunculardan daha mücadele edeceklerini bildiğim için oyuncu değişikliği yapmadım dediniz. Bu takım içinde nasıl etki yaptı." diye sorulunca Bahri Kaya sözlerine şöyle devam etti.

 

Kenarda oyunu değiştirebilecek oyuncum yoktu

Sonradan oyuna girip bize katkı sağlayan oyuncumuz çok olmadı. Bunu oyuncularla da paylaştım. Bir tek Vedat, Emre Karşıyaka maçında oyuna girerek katkı sağladılar. Birazda Gomis. Maalesef Türk futbolunda böyle kötü bir şey var oynarsam oynarım oynamazsam oynamadığım içinde işin içinde değilim diyorlar. Oyundan çıkarsam da niye çıkıyorum diye acube bir gariban bir düşünceleri var. Benim kenarda hakikaten çok açık söylüyorum her an oyuna girip oyunun kaderini değiştirebilecek oyuncum kulübede çok fazla olmadı. Bunu zaten dile getirip söylüyorum. Benim bakış açımdaki zafiyet buydu. Zaten yoksa şu takıma bakınca süper lige gidecek oyuncular var.

Karşılaşmada Ferhat oyundan aldım. Ferhat tepki gösterdi.Onur'u aldım o tepki gösterdi.Emre'yi aldım Emre tepki gösterdi. Oyundan alınan her oyuncu tepki gösteriyor. Ferhat bizim gol kralımız en fazla gol atan oyuncumuz mağlup duruma düştükten sonra oyundan alınması biraz ona garip gelmiş olabilir, ben onun o kadar saygısızlık gösterdiğini de görmedik bir derdi de varsa Ferhat ile de konuşuruz.

Toraman'dan hak etmeyeceğim tepkiyi gördüm

Sadece biz Denizli maçının devre arasında Emre Toraman ile bir sıkıntı yaşadık. Hiç hak etmediğimiz bir durumda saygısızca bir davranış durumu gösterdi. Ben ondan sonra Emre' i de kadro dışı bıraktım. Yoksa her oyundan çıkan oyundan çıktığı için öyle bir canı sıkılır morali bozulur.

Genç oyunculara öğretilecek çok şey var. Onların öğrenme zamanı müsaade edin de Veysel gibi bir oyuncuya Fatih'e davrandığımız gibi davranmayalım.

Emre Kılınç için de sorulara cevap veren Kaya sözlerine devam etti.  

İki karşılaşma oynadı ama buna rağmen Emre Kılınç'ın bu takımın tam oyuncusu oldu diyemeyiz. Bu bir süreç biz önce ilk gördük antrenmanlarda ilk zamanlar 18 bile almadık. Zaten bir iki hafta bizden ziyade daha önceki 11'lerin devamı gördük. Ardından Kasımpaşa maçından sonra biz biraz daha takıma hakim olduk. Emre'nin yetenekli olduğunu fark ettik. Fakat o kadar ağır maçlar vardı ki Emre'nin de kaldıramayacağı maçlar vardı. Son iki haftaya kadarda A2 takımında oynamasını yasaklamıştım. Hatta Denizli maçında 18 kişilik kadroda bulundu. Devre arası iki oyuncu değiştirince Emre'ye sıra gelmedi. Akabinde Karşıyaka ve bu haftaki maçlarda kendisine forma verdim. Daha 94 doğumlu fiziki eksiklikleri olan bir oyuncu geleceği parlak ama daha öncede oynardı diyebilinecek kadar oynayacak bir oyuncu değil.   

Adaletli forma dağıttım

Zaten adaletli davrandığımı adaletli forma dağıttığımı söyleyebilirim. Şu listeye baktığımız zaman iyi oynayıp da ertesi hafta forması üstünde olmayan oyuncu yok. Her iyi oynayan oyuncu zaten formayı aldı götürdü gitti ve bu süreç de hiç vaz geçemediğim oyuncular oldu. Atacan'dı bu Cemil,Veli ,Hakan'dan Alp'den vazgeçemedim. Onur ayrıca Veysel, Aydın, Kenan devamlı oynayan oyunculardı.

Benim Sistemimde Caner'e yer Yoktu      

Caner Ağca geldiğim ilk Elazığ maçında oynatım daha sonra bir karşılaşmada sonradan girdi. Benden sonra 5-6 hafta 10 dakika 15 dakika oyunlara aldım Caner'deki sıkıntı şu oldu. Benim oynadığım sistemde 4-4-2 oynattığım için oynayacak yeri yoktu. Şans verdiğim maçlarda da benim istediğim bölgede başarılı oldu diyemiyorum ama başarısızlığının sebebi de Caner değil. Yani benim sistem gereği tercihim o sistemde devamlı Kenan, Aydın , Veysel kullandığım için oynayamadı. İiyi ki de onları kulanmışım ikisinin de 5 golü oldu. Yarım sezonda 5 gol çok iyi bir istatistik. Caner'e asla haksızlık yaptığımı düşünmüyorum bu bir tercih meselesiydi.  


1949 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.066587209701538