Özat Nerelere Transfer Yapacak Yabancı Oyuncular Hanki Ülkeden

9 Temmuz 2015

Kırmızı beyazlılarda 2015-2016 futbol sezonu hazırlıkları devam ediyor. Boluspor, günde çift antrenman yaparak, yeni sezona formda girmenin hesaplarını yapıyor. Kırmızı beyazlılarda teknik direktör Ümit Özat, akşam antrenmanı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Boluspor teknik direktörü Ümit Özat; “Minimum 6 tane nokta transfer yapmak istiyoruz. 1 stoper, 2 tane orta saha, belki 2 tarafa da oynayabilen sağ bek, sol bek pozisyonunda kendini kabul ettirmiş, o mevkileri iyi bilen oyuncu alacağız. Aleksandar Prijovic gitti biliyorsunuz. Mecbur bu mevkie 2 tane santrafor alacağız. Emre’nin durumunu bekliyoruz. Talipleri var ama yetenekli bir oyuncu istediğimiz para olmadan vermeyi düşünmüyoruz” ifadelerine yer verdi.

TRANSFER KOLAY OLMUYOR

Özat sözlerine şöyle devam etti: “Her şeye yeni gibi çok kalabalık başladık. Yaklaşık 50 oyuncu ile başladık. Sonra altyapı oyuncularımızdan, bizim oyuncularımız her zaman görebileceğimiz için tabi önden gözlem yaptıktan sonra alt yapıya gönderdik. Onların içerisinden 3.lige ve 2B ye kiralık göndereceklerimiz var. Onun dışında denenmeye gelenler var. Onları şuanda takipteyiz ama yaklaşık 7-8 tane oyuncu almamız gerekiyor. Transfer kolay olmuyor. Belli bir bütçe var onun dışına çıkmamaya çalışıyoruz.”

MİNİMUM 6 AMA MAKSİMUM 8 OYUNCU ALMAK İÇİN UĞRAŞIYORUZ

Kırmızı beyazlı takımın 6 ile 8 nokta transfere ihtiyaç duyduğunu dile getiren Özat, sözlerine şöyle devam etti: “Minimum 6 tane nokta transfer yapmak istiyoruz. 1 stoper, 2 tane orta saha, belki 2 tarafa da oynayabilen sağ bek, sol bek pozisyonunda kendini kabul ettirmiş, o mevkileri iyi bilen oyuncu alacağız. Aleksandar Prijovic gitti biliyorsunuz. Mecbur bu mevkiiye 2 tane santrafor alacağız. Emre’nin durumunu bekliyoruz. Talipleri var ama yetenekli bir oyuncu istediğimiz para olmadan vermeyi düşünmüyoruz. Bu sene kalırsa seneye çok daha değerli olacağını düşünüyorum. Bunu kendisine de anlatıyorum. Yani dediğim gibi minimum 6 ama maksimum 8 oyuncu almak için uğraşıyoruz. Bunun için kulüplerinin bırakmaya çalıştığı kamptan sonra gönderecekleri oyuncular var. Bizim almak istediğimiz oyuncular var. Kamplarında antrenmanlarında devam eden oyuncular var. Bakalım bekliyoruz.”

BİZZAT BELÇİKA’DA İZLEDİĞİM OYUNCULAR VAR

Bir muhabirin ‘Ümit Özat isminin ağırlığıyla buraya getireceğiniz oyuncu var mı?’ sorusuna genç teknik adam şu cevabı verdi:” Yabancı oyuncuların hepsi benim bildiğim oyuncular. Kimisi eski oyuncum, kimisi biliyorsunuz zaman zaman bizzat Belçika’da izlediğim oyuncular var. Orada yabancı oyuncu konusunda Elazığ’dan ayrıldıktan sonraki dönemde de takip ettiğimiz oyuncular var. Azerbaycan’dan takip ettiğimiz oyuncular var.

Oyuncularımız hepsi sağ olsunlar bizi tanıyorlar ama tabiî ki de tek başınıza isim olmanız gerekmiyor. Onlarında istekleri var doğal olarak. Çünkü bu işten dolayı ailelerini geçindiriyorlar. Taleplerinde orta noktada buluşursak, onlara Boluspor forması giydireceğiz. Olmazsa 2. alternatiflerimiz mutlaka var ama zaman daralıyor. Yani biliyorsunuz muhtemelen Ağustos’un ortalarında lig başlayacak o zamana kadar en doğru transferleri yapmamız lazım.”

İNŞALLAH YERİNİ DOLDURABİLECEK BİR OYUNCU ALACAĞIZ

Aleksandar Prijovic’in, Polonya’nın Legia Varşova takımıyla anlaşmasını da değerlendiren kırmızı beyazlılar teknik direktörü Ümit Özat; “Dün kendisi geldi. Hatta Sheriff takımı ilk isteyen takım. UEFA kupasından elendiği için iki gün önce burada kalacağına dair bir konuşma geçmişti aramızda. Üzgün olduğu söyledi” ifadelerine yer verdi.

Özat sözlerini şöyle noktaladı: “Aleksandar Prijovic, Almanca bildiği için iyide anlaşıyorduk. Yani çalıştığı süre içerisinde inanılmaz, takıma pozitif enerji sağlayabilen, yani sanki 16 gol atmış bir futbolcunun burnu büyüklüğünde değil, mütevazı çalışkan daha iyi olmayı isteyen bir oyuncuydu. Dün kendisi geldi. Hatta Sheriff takımı ilk isteyen takım. UEFA kupasından elendiği için iki gün önce burada kalacağına dair bir konuşma geçmişti aramızda. Üzgün olduğu söyledi. Bende dedim ki, ‘O günleri bizlerinde yaşadığını kendisini anlayabildiğimi futbolcuya her zaman aynı şansın gelmeyeceğini gittiği kulübün Legia Varşova’nın sportif direktörü benim Ankaragücü’nden oyuncumdu. Kendisine her türlü yardımı edebileceğimi söyledim. Bir şey olduğu zaman kapılarımızın şahsım adına her zaman açık olduğunu söyledim.’ İnşallah yerini doldurabilecek bir oyuncu alacağız.”  

 

2686 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.046532154083252