''ÖZEN''Lİ ÇALIŞMANIN SONUCU ...

13 Haziran 2014

Ptt 1.Ligde 2013-2014 sezonu bildiğiniz gibi sona erdi.

Bende bu yazımda Boluspor takımının sezon değerlendirmesini yapacağım.

Evet , Türkiye'nin köklü kulübü Boluspor tam 7 sezondur Ptt 1.Liginde ve bu sene takım ligde en kötü sezonunu geçirdi.

Şimdi öncelikle yapılan yanlışlarla yazıma başlamak istiyorum. Takımın bu ligdeki en kötü sezonunu geçirmesinin nedenlerine bir bakalım.

Sezon başında Mehmet İnceayan yönetimi takımın başına Boluspor'da da futbol oynamış Ali Beykoz'u getirdi ki bu yönetim sezon başlamadan önce yaptığı açıklamalarda ''Hasret bu sene sona erecek.' daha başka ''Ali Beykoz Hocamıza güvencimiz tam ve sezon sonu mutlu sona ulaşacağız.'' gibi açıklamalarda bulundu. Nitekim Ali Hoca'da bu açıklamalarla motive olmuş olacak. ''Boluspor'u laik olduğu yere getireceğiz.'' ''Takımımız seneye inşallah Süper Ligde olacak'' vs. daha birçok açıklamalarda bulundu. Sezon başladı (dikkatimi çeken bir olay Boluspor 2 sezondur lige evinde Adana Demirspor maçıyla başlıyor.) Ali Beykoz yönetiminde ki Boluspor ilk 10 haftada beklenen performansı gösteremedi daha doğrusu yönetimin ve taraftarın beklediği bi Boluspor takımı ortada yoktu. Gidişatta tat vermeyince Ali Hoca ligin 14.haftasında takımdan istifa ettiğini açıkladı ve istifa ederek doğru bir karar aldı. Zaten en baştan hata yapıldı. Takımın hedefi şampiyonlukken takımın başına getirilen hoca seçimi yanlış bir seçimdi böylece Boluspor'da Beykoz dönemi 14 hafta sürdü.

SEYYAH 'BESİM DURMUŞ' DÖNEMİ

Yönetim Ali Hocanın ardından takıma hoca arayışlarına girdi ve Ptt 1.Ligin Seyyah hocası Besim Durmuşla anlaşmaya vardı. Boluspor takımına bu hocanın geldiğini duyduğum anda Boluspor için işlerin daha kötüye gideceğini düşünmüştüm ve görünen o ki yanılmadım. Hatta Kampüs Tv'de yorumculuğunu yaptığım spor programı Kale Arkası'nda da bu konu hakkında konuştum dediklerim tek tek çıktı ve birçok Bolusporlu taraftarlardan tebrik mesajları aldım. İnceayan'nın yaptığı en büyük yanlış bu tercih olsa gerek takımın başında çıktığı ilk Maraş maçında gerçekten her şey gözler önüne serilmişti yani ilerisi için bir umut ışığı kesinlikle yoktu. Ali Beykoz yanlış Besim Durmuş daha da yanlış bir tercihti diyebiliriz. Durmuş Hocanın macerası 10 hafta sürdü bu haftalarda hocamız Abant Gölü kenarında mangal yapmayı da ihmal etmedi ve diğer şehirlerde de tatil yapmak(görev yapmak) üzere Bolu şehrinden ayrıldı.

'KORUKIR' DÖNEMİ

Bu dönemde kısa süren ve yine Boluspor için kötü günlerin yaşandığı bir dönem. Kulüp teknik direktör Engin Korukır ile anlaşmaya vardı. Tabii bu arada da yönetim de değişti. Takım kötü gidişe devam edince ligde de sona yaklaşılınca korkulu rüya görmek istemeyen yönetim ligin bitmesine 6 hafta kala takımın başına tabiri caizse 'can simidi' Yılmaz Özen'i getirdi.

'ÖZEN'Lİ ÇALIŞMA

Yılmaz Hoca takımının başına geçti ve büyük bir başarı örneği göstererek takımı ligde tutmayı başardı. Gerçekten bugün Boluspor ligde kalmayı başarmışsa önce Allah sonra Yılmaz Hoca sayesinde ;hoca özenle çalışarak, çabalayarak bu başarının altına imzasını attı diyebiliriz.

Bugün geldiğimiz nokta ise Savaş Abak başkanlığında ki kulüp, hoca arayışı içerisinde benim merak ettiğim nokta ise Özen Hoca'ya neden güvenilmiyor. Takımını böylesine sahiplenen, takımı için büyük özveri mücadelesi gösteren hoca'ya yönetim takımın başına yeni hoca arayarak yanlış yaptı. İnşallah yönetimin getirdiği Reha Erginer hoca Boluspor için hayırlı olur.

Kuruluşunun 50.yılını bu sezon geçirecek olan Boluspor'a yeni sezonda başarılar diliyorum. Dilerim ki bu sene istedikleri, hayal ettikleri ve olması gereken yere Süper Lige çıkarlar.

 

62180 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.064663887023926