Özteknet 1. Amatör Lig Kura Çekimi yapıldı

16 Ekim 2024

(HABER: BURHAN YEŞİLTAŞ)- Özteknet 1. Amatör Lig Kura Çekimi yoğun katılımla çekildi. 27 Ekim’de Karaçayır’da ve ilçelerde başlayacak olan Özteknet...

(HABER: BURHAN YEŞİLTAŞ)- Özteknet 1. Amatör Lig Kura Çekimi yoğun katılımla çekildi. 27 Ekim’de Karaçayır’da ve ilçelerde başlayacak olan Özteknet 1. Amatör Lig yine büyük heyecana sahne olacak. 

Bolu 1.Amatör kümeye bu yıl isim sponsoru olan Özteknet ( Yerel İnternet Sağlayıcısı)   yetkilileri Ayhan Tabak, Kadir Biçer, İbrahim Biçer, Aziz Öz kura çekimine katıldı. Firma adına yetkili Ayhan Tabak plaket aldı.

Kura çekimine, Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Güler, ASKF Başkanı Cemalettin Metin, Taban Birlikleri Başkanları, Bolu İl Hakem Kurulu Başkanı Arif Ergün, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Bolu Şubesi Başkanı Batuhan Topçu, kulüp başkanları, yöneticileri ve antrenörler katıldı.

“Yeni sezonda hak eden kazansın”

Gecede ilk konuşmayı ASKF Başkanı Cemalettin Metin yaptı. Metin, yeni sezonun centilmence yıl olmasını dileyerek; “2024-2025 futbol sezonu hepimize hayırlı olsun. Yeni sezonun kazasız, sakatlıksız, centilmence bir sezon geçmesi hak edenin kazanacağı bir sezon olmasını diliyorum. Selahattin Yılmaz kardeşime, 3 yıldır bize destek veriyor. Bize böyle bir ortamı hazırladığı için federasyonumuz adına kendisine teşekkür ediyorum. İl Müdürümüz Emrullah Güler’e de bizi bu gecede yalnız bırakmadığı için saygılarımı sunuyorum” dedi.

“İstediğimiz rakamlara ulaşamadık”

Metin, yeni sezonda isim sponsorluğu konusunda bir çok büyük firma ile görüştüklerini ancak sonuca varamadıklarının altını çizerek; “Önce sizlere sponsorluk konusunda bilgi vermek istiyorum. 38 yılda hiç yapılmayan sponsorluk anlaşmalarını yaptık. Sponsorluk anlaşmalarını yaparken, amatör takımlarımıza ve alt yaş kategorilerine destek amaçlı çalışmalarımızı yaptık. İlk 2 yıl Akay Kardeşler Şirketinin sahibi Cemil Akay kardeşimizin bizlere çok büyük destekleri oldu. Bu yıl kendisi ile yaptığımız görüşmelerde ‘Abi bu sene istersen bir çalışma yap. Sponsor bulamazsan yine yardımcı olurum’ dedi. Kendisine fazla yüklenmemek kaydıyla değişik kesimlerde sponsorluk görüşmeleri yaptık. Ama maalesef istediğimiz sonucu alamadık. Çok büyü firmalarla da görüştük. Ticaret Odasıyla görüştük, büyük iş adamlarıyla da görüştük. İstediğimiz rakamlara ulaşamadık. Şimdi içimizden biri yönetim kurulu üyemiz Ayhan Tabak kardeşimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Özteknet firmamıza teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Bolu ili Türkiye’de emsal, örnek illerden biri”

Metin’in ardından Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Güler söz aldı. Güler, Bolu’nun Türkiye’de emsal illerden olduğunu vurgulayarak; “İnşallah sezonumuz sakatlıksız, kazasız, belasız, centilmence bir sezon olsun. 30’u bulan kulüp sayımızda ve faal 1500’e yakın futbolcu kardeşimizle Bolu ili Türkiye’de emsal, örnek illerden biri. Ben hepinize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Devasa bütçeli yatırımları sadece 2 maç için Bakanlığımız planlamıyor”

Güler, ilçelerdeki sahaların problemleri ile ilgili de konuşarak; “Sahalarla ilgili serzenişler var. 2025 yılı için inşallah yatırım programı planlama çalışmalarımızda özellikle ilçelerimizdeki sahaların en kötü ihtimalle bir Bölgesel Amatör Lig oynanabilecek bir statüye kavuşması için teknik personelimizde, Valiliğimiz himayesinde çalışmalar yapacağız. Birkaç ilçemizle alakalı projelerimiz mevcut. Yatırımlar çok büyük bedellerle yapılır. O koca devasa yatırımların aktif olmasını arzu ediyoruz. Örneğin Sebenspor’un bütün çalışmalarını merkezde yapıp, sadece ayda 2 tane maçı Seben’de oynamasını ben arzu etmiyorum. Aynı şekilde diğer ilçelerimiz içinde bu durum söz konusu. Devasa bütçeli yatırımları sadece 2 maç için Bakanlığımız planlamıyor” dedi.

“Gençlik ve Spor Bakanlığımızdan da sürekli talepkar olacağız”

Güler, amatör kulüplere her yıl yapılan ayni yardım hakkında da bilgiler vererek; “Valiliğimiz himayelerinde Özel İdare tarafından malumlarınız bir malzeme desteği noktasında alım süreci de başlatıldı. Yakında kulüplerimize ayni yardım yapılacak. Nakdi yardımda Gençlik ve Spor Bakanlığımızdan da sürekli talepkar olacağız. Kulüpleri destekleme noktasında İl Müdürlüğü olarak Valiliğimiz himayesinde girişimlerimizi artırarak yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.  

Konuşmaların ardından Özteknet 1. Amatör Lig Kura çekimi yapıldı.

114 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.32895088195801