PTT 1. Lig Panorama

14 Nisan 2014

PTT 1.Lig 2013-2014 Sezonunda ligden düşecek takım sayısı dört olunca ligin bitimine üç hafta kala düşmeyi garantileyen takım sadece sayısı...

PTT 1.Lig 2013-2014 Sezonunda ligden düşecek takım sayısı dört olunca ligin bitimine üç hafta kala düşmeyi garantileyen takım sadece sayısı sadece bir ve o da Kahramanmaraşspor oldu. Kalan üç haftada ligde kalma mücadelesini verecek olan takımların bir birleri ile maçı olması kalan haftalarda heyecanı çok daha artıracaktır. Önce ligde kalma mücadelesi veren takımların son üç maçına bakalım:

G.Antep BŞB.Spor  bu takımların içinde en avantajlı olan takım, kalan üç maçta bir puan  alması ligde kalma için yeterli olacaktır. Bu hafta sahasında İstanbul BBSK ile karşılaşacaktır. Rakip takıma bir puan şampiyonluk getirecektir, yüksek prim motivasyonu ile İstanbul BBSK takımı oradan galip gelir diye düşünüyorum. Kalan iki maçında deplasmanda Tki Tavşanlı'ye yenilmez ve evinde Fethiyespor maçına rahat çıkar.

Adanaspor durumu en kritik olan takımlardan biri. Aldığı 37 puana rağmen hiç rahat değil. Çünkü bir maçı fazla ve bu hafta deplasmanda Şanlıurfaspor'a karşı mutlaka puan alması gerekiyor. Sonraki hafta maç yapmadan geçirecek ve son hafta ezeli rakibi Mersin İdmanyurdu maçı kader maçları olsun istemeyeceklerdir.

Boluspor  İki hafta üst üste aldığı galibiyetler ile ligde kalma umudunu artırdı. Bu hafta İstanbul BBSK karşısında aldığı mağlubiyet normal, fakat sakat ve cezalı oyuncular zaten sınırlı olan kadroda sıkıntılar yaşatıyor. İki hafta üst üste rakipleri ile maçları var ve bu hafta içeride en yakın rakibine en kötü yenilmemesi gerekiyor, kesinlikle galip gelmemiz lazım düşüncesi hata yaptırabilir, çünkü ligde kalma tecrübesi en yüksek takım Tki Tavşanlı ve bu maçtan alınacak bir beraberlik bile önemli çünkü sonraki iki maçın zorluk derecesi bu maçtan daha az. Fakat bu hafta Tki Tavşanlıya karşı alınacak bir galibiyet Boluspor'u büyük bir oranda ligde tutar.

Fethiyespor Ligde üst üste aldığı kötü sonuçlar ile şansını çok zora soktu. Kalan maçlarından ikisini alsa bile rakiplerin durumuna bakacaktır. Fakat yenilmez ve yedi puan toplayabilirse ligde kalır.

1461 Trabzon Bu hafta karşılaşacağı Kahramanmaraşspor karşısında galip gelmesi ve Boluspor - Tki Tavşanlı Linyitspor maçı beraberlik ile biterse, sonraki hafta şampiyon olmuş İstanbul BBSK takımının ligdeki rehaveti ve son hafta Tki Tavşanlı maçı, tüm bunlar kurgu fakat eğer ligde kalmak istiyorlarsa şimdiye kadar yaptıklarından farklı bir şey yapmaları gerekiyor ve son haftaya kadar yüksek bir mücadele göstermeleri gerekiyor.

Kahramanmaraşspor Ligi hakkı ile bitirmeye çalışıyorlar, düzenli antrenmanlarına çıkıyorlar ve en iyi şekilde maçlarına çıkıyorlar. Kalan maçlarda puan alabilirler mi bilinmez fakat kendilerine tek söz söyletmeden ligi bitirecekleri kesin.

Karşılaşmalar tüm sonuçlara açık, o yüzden bizim değerlendirmelerimiz sadece olası sonuçlara göre. Takımların kendi kaderlerini kendi belirleyeceği maçlar olması, ligin kalitesini artırdı. Çünkü şuna ki puan durumlarına göre kendi maçlarını kazanan takımlar zaten ligde kalma şansı var. Bundan dolayı önce maç kazanıp sonra diğer sonuçlara bakmakta yarar var. Takibi sahadaki mücadele ile beraber kalan maçlar için puan taktikleri de yaşanacaktır. Bir puan ligde kalma için çok önemli bunu unutmadan sahaya çıkmakta yarar var.

Teknik Direktör
Namet Ateş

1546 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.078758955001831