PTT 1. LİG PANOROMA

17 Aralık 2013

PTT 1.Lig'de keyifli, çekişmeli ve heyecan dolu bir haftayı daha geride bıraktık. Devre arasını iple çeken Adanaspor, Karşıyaka ve Boluspor...

PTT 1.Lig'de keyifli, çekişmeli ve heyecan dolu bir haftayı daha geride bıraktık. Devre arasını iple çeken Adanaspor, Karşıyaka ve Boluspor takımları yine eksikliklerinin kurbanı oldular ve haftayı kayıpla kapattılar. Düşme hattında olan takımların ligden kopmasını bekleyenlere "burası PTT 1.Lig" dercesine sonuçlar geldi. Fethiyespor, TKİ Tavşanlı ve Kahramanmaraşspor haftayı galibiyetle kapatarak hemen üstte bulunan sekiz takımın hesaplarını alt üst ettiler.

Haftanın Takımı: Manisaspor

Haftanın Teknik Direktörü: Orhan Şerit (Kahramanmaraşspor)

Haftanın Futbolcusu: Emrah Dağ (Tavşanlı Linyitspor) ve Sammy Ndjock (Fethiyespor)

Haftanın Formsuzu: Onur Bulut (Gaziantep BŞB)

Haftanın Gölü: Enver Cenk Şahin (İstanbul BBSK)

 

TKİ Tavşanlı Linyitspor 3-2 Boluspor
Boluspor iki defa öne geçtiği maçta skoru koruyamadı ve puan kaybetmeye devam etti. Tavşanlı takımında Emrah Dağ'ın ortaya koyduğu futbol ve attığı goller oyuncuyu haftanın futbolcusu yaptı ve takımına çok önemli puanlar getirdi. Boluspor kadrosunda yeterince derinlik olmaması antrenörü zor durumda bırakıyor ve zorunlu değişikliklerden sonra oyuna giren oyuncu oyundan çıkmak zorunda kalıyor. Öne geçtiğin ve üstelik deplasmanda oynadığın bir maçta takımın skoru koruyacak performansı ortaya koyamamasının nedenleri; maçın sonlarına doğru yaşanan fiziksel düşüş ve orta alanda oyundan düşen oyuncuların yerine kenarda oyuna girecek oyuncuların yetersizliğiydi. Boluspor'da iyi performans gösteren oyuncu sayısı çok az ancak Emre'nin ortaya koyduğu performans takımın çok üzerinde.

Kahramanmaraşspor 3-2 1461 Trabzon
1461 Trabzon maça etkili başladı ve özellikle Barış Memiş'in ortaya koyduğu futbol, ev sahibi takımın bek oyuncularını zor durumda bıraktı. Yetenekli fakat henüz oynama şansı yakalamamış olan İbrahim Eren ilk maçına çıktı. Barış'ın karşısında zor anlar yaşadı. Barış'ın etkili oyunu kısa sürede golü getirirken ev sahibi takım Zafer ile karşılık verdi. Devreye beraberlik ile girilecek diye düşünürken Barış Memiş ikinci golü buldu ve biranda Kahramanmaraşspor seyircisinin tepkisi altında soyunma odasına girdi takım. Fakat ikinci yarıda yapılan çok olumlu değişiklikler ile maç döndü ve bu ligde artık alıştığımız muhteşem dönüşlerden biri gerçekleşti. Orhan Hoca'nın takıma hakimiyeti ve geldiğinden beri takım üzerindeki etkisi ortaya koyduğu olumlu futbol sonuçlara da yansıdı ve ligden kolay kopmayacaklarını ortaya koydular.

Manisaspor 3-0 Balıkesirspor
Manisapor haftalardır sürdürdüğü çıkışına devam ettirdi ve ligin güçlü ekiplerinden Balıkesirspor'a karşı üç farklı skor ile kazanmayı bildi. Balıkesirspor hafta içi oynayacağı Galatasaray maçının ne kadar etkisinde kaldı bilemiyorum fakat oyuna önceki haftalardan farklı bir tempoda ve istekte başladılar. Kötü oynadığı dakikalarda daha savunma ağırlıklı kaldı ve bu dakikalarda gol yemedi fakat daha sonra toparladı ve alışık olduğumuz organize hücum organizasyonlarını yeniden sergilemeye başladı. Seyir zevki güzel fakat golün eksik olduğu oyunda golü bulan Manisaspor oldu. Daha sonra gelen penaltı skoru ikiye çıkardı ve Balıkesirspor tüm hatları ile yüklenirken kalesinde üçüncü golü maç biterken gördü. Üç farklı skor maçı izlemeyenleri yanıltmasın, skor oynanan oyunun göstergesi olmadı bu maçta. Manisapor çok doğru işler yapıyor ve haftalardır yenilmeden yoluna devam ediyor, özellikle Perovic'in performansı Manisapor'un gol yükünü tek başına çekmesini sağlıyor.

Adanaspor 0-2 Şanlıurfaspor
Geçen hafta evinde farklı mağlup olan Şanlıurfaspor, deplasmanda gösterdiği başarısını bu hafta yine tekrarladı ve haftalardır kadro sıkıntısı yaşan ve buna bağlı kötü suçlar alan Adanaspor'u mağlup etmeyi başardı. Her iki takımında kazanmak için yoğun çaba sarf ettiği maçta Şanlıurfaspor ataklarında başarılı kurtarışlar yapan kaleci Yaşar, hatalı çıktığı bir yan topta gole neden oldu. Her iki takımın da elindeki oyuncuları en iyi şekilde kullanmaya çalıştığı görüldü fakat buna rağmen iki takımın da ortaya koyduğu futbol zorlu rakipleri düşündüğümüzde yeterli değil. Devre arası her iki takımın da ciddi ve çok sayıda transfer yapması gerektiği açık bir şekilde görüldü. Şanlıurfaspor aldığı galibiyet ile playoff grubunun sadece bir puan gerisinde kaldı ve oynanacak son iki maçta alınacak puanlar ikinci devre hedeflerini netleştirecektir.

Orduspor 1-1 Bucaspor
Orduspor evinde son haftaların iyi mücadele eden takımı Bucaspor'u ağırladı. Orduspor, deplasmanda aldığı iyi sonuçları içerde oynadığı maçlara da taşıması açısından önemli bir maça çıktı. Orduspor, açık futbol oynayan ve kazanmayı düşünen bir takıma karşı galibiyete -her ne kadar elle oynadıkları bir toptan sonra olsa da- çok yaklaştı fakat son dakikada yedikleri gol ile bir puana mahkum oldu. Orduspor takımının içerdeki maçlarda galip gelememesinin nedenlerinden biri, oyunun sıkıştığı noktalarda oyunu açacak yetenekte ve beceride bir oyuncuya sahip olmamaları. Bunu takımda en iyi yapan Anıl'ın da yokluğu, bu eksikliği çok daha açık bir şekilde ortaya koydu. Bucaspor takımı önceki haftalara göre çok daha fazla koşuyor ve daha iyi mücadele ediyor, buna rağmen oyun anlayışlarında hala eksiklikler ve devre arasına kadar da devam edecek gibi görünüyor.

Fetiyespor 2-1 Adana Demirspor
Fenerbahçe galibiyeti ile başlayan çıkış, Denizlispor ile devam etmişti fakat bana göre asıl sınav bu haftaydı. Fethiyespor, ligin güçlü takımlarından Adana Demirspor'a karşı çok anlamlı ve güzel bir galibiyet aldı. Kendilerine olan güven, sahanın her alanına yansıyor ve oyunun genelinde ortaya koydukları futbolu görünce şimdiye kadar neredeydiniz diye sormak geliyor aklıma. Yapıya uygun antrenör tercihlerinin takım üzerindeki etkisini görüyoruz belki de fakat buna rağmen alınan olumlu sonuçlar eğer yönetimi ve hocayı yanıltırsa bu başarı kısa süreli olmaktan öteye gidemez. Ligde kalmak istiyorlarsa devre arası çok ciddi takviye yapmaları gerekiyor, çünkü galip geldikleri maçta bile sahanın en iyisi kalecileri Ndjock oldu. Özellikle kenarlardan gelen yüksek topların tamamına Adana Demirspor futbolcuları vurdu, bu da hava hakimiyeti iyi bir stoper ihtiyacı olduğunu gösteriyor. Adana Demirspor iyi oynadığı ve iyi mücadele ettiği maçta puansız ayrıldı, fakat emin olun bir takım galip gelmek için ne yapmalı diye sıralarsak, Adana Demirspor bu maçta hepsini yaptı. Rakibi açmak için oyunu kenarlara açtı, uzaktan şutlar attı, içeriye dribling ile girmeye çalıştı fakat iyi performans gösteren kaleciyi bir türlü geçemedi ve haftayı hesapta olmayan nir kayıpla geçtiler.

İstanbul BBSK 4-0 G.Antep BŞ.Bld.Spor
Birçok eksik oyuncusu bulunan iki belediye takımı İstanbul'da karşı karşıya geldi ve kazanan ev sahibi takım oldu. Ev sahibi takım golcüsünün eksikliğini aramadı, diğer oyuncular bu sorumluluğu alıp golleri paylaştılar. Özellikle Onur Bulut'un formsuzluğu farklı skorda etkili oldu. İstanbul BBSK derin kadro yapısını iyi kullanıyor, öne geçtikten sonra oyuna giren Fevzi, Murat ve Tayfun her an oynamaya hazır oldukları gösterdiler. Özellikle Fevzi'nin topa sahip olma adına ortaya koyduğu performans arkadaşlarını çok rahatlattı ve o dakikaya kadar büyük efor sarf eden Alaattin ve Mustafa Sarp rakibin hiçbir baskısını yaşamadan oyunu bitirdiler. Antep takımı gol yollarında bir türlü sorunu çözemiyor ve bunun yanında çok sayıda ofansif oyuncu ile oynadığı için savunma güvenliği yeterince sağlanamıyor. Çok sayıda ofansif oyuncu ile oynamak gol yollarında çözüm değildir. Şu unutulmamalı defans ve forvet oyuncuları antrenman maçı yaptıklarında büyük bir oranda defans oyuncuları galip gelir. İyi savunma yapan takım sabırlı oynamayı denerse mutlaka gol bulacaktır.

Mersin İdman Yurdu 1-1 Ankaraspor
Üst sıralar için çok önem arz eden maçta takımlar birer puan ile ayrıldılar. Ankaraspor deplasmanda galip gelip rakibi ile olan puan farkını artırmak, Mersin takımı ise galip gelip üst sıralardaki yerini korumak istiyordu. Bu beraberlik Ankaraspor'a liderliği kaybettirdi. Mersin İdman Yurdu öne geçtiği maçta skoru koruyamadı ve bir puan ile yetindi. Eğer Mersin İdman Yurdu takımının hedefi ilk ikiyse rakipler ile yapılan iç saha maçlarının kazanılması gerekir. Mersin iyi oynadığı maçlarda bir türlü gol sorununu çözemiyor, bu maçta yakaladığı skor üstünlüğünü de koruyamadı.

Karşıyaka 1-2 Samsunspor
Karşıyaka içerde oynadığı maçta yine kadro acizliğine uğradı ve sahasında mağlup olmaktan kurtulamadı. Oyuna gol ile başlayan Karşıyaka uzun süre skoru korumayı başardı. İlk yarıda yapılan erken değişiklik ikinci yarıda oyuna müdahale şansını engelleyici bir neden olabiliyor, Karşıyaka'da bu maçta bunu yaşadı. Samsunspor, deplasman maçı oynamasına rağmen yaşadığı yoğun baskı, alınacak bir mağlubiyetin sorumluluğu arttıracaktı. Bunun bilinci ile ikinci yarı çok daha fazla risk alarak hücum etmeye çalıştılar. Karşıyaka takımı öne geçtiğinde de geriye düştüğünde de kenardan çok fazla hamle şansı olmuyor ve sahada tecrübeli oyuncuların azlığı skoru korumada sıkıntı yaşatıyor. Performans olarak takımın en iyilerinden olan Caner'in de yokluğu Karşıyaka takımını zor durumda bırakıyor ve devre arasını iple çeker duruma getiriyor.

2210 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.070893049240112