RAUF DENKTAŞ HEYKELİ TÖRENLE AÇILDI

15 Haziran 2023

Bolu’da, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın katılımıyla, KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın heykelinin açılışı gerçekleştirildi. Haber: Oğuzhan Eke...

Bolu’da, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın katılımıyla, KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın heykelinin açılışı gerçekleştirildi.

Haber: Oğuzhan Eke – Ebru Buket Eke

Bolu Belediye Meclisinde alınan kararla, İzzet Baysal Devlet Hastanesi Bulvarı üzerine KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın heykeli yapıldı. Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Bolu Şube Başkanı Kıbrıs Gazisi Emekli Kıd. Binbaşı Ahmet Şerafettin Yamaner tarafından yaptırılan heykelin açılışına KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Başkent Üniversitesi Kurucusu Prof. Dr. Mehmet Haberal da katıldı.

“BİZİM İÇİN ÇOK ANLAMLI VE DEĞERLİ”

Programda konuşan Cumhurbaşkanı Tatar, “Bolu’da Kıbrıs Gazisi Ahmet Şerafettin Yamaner’in girişimleriyle bir gazi olarak, bir düşünür olarak çeşitli yayımlarıyla Kıbrıs davasına adamış bir kişi olarak, onun öncülüğünde ve Sayın Belediye Başkanının destekleriyle, belediye meclisinin onayıyla hem caddelere Rauf Raif Denktaş’ın isminin verilmesi aynı zamanda az sonra açacağımız bu güzel anıtın Rauf Raif Denktaş isminin burada da yaşayabilmesi ve onun şahsında Kıbrıs Türk halkının, haklı mücadelesinin güzelim Bolu’muzda, gençlerimizle, yeni nesillerle ve bundan sonraki nesillere mücadelenin gösterilecek olması bizim için çok anlamlı ve değerli. Dolayısıyla bugünü bize yaşatanlara teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar’ın konuşmasının sonrasında, protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesildi. Heykelinin açılışı sonrasında toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi. Açılışa katılan davetliler de Tatar ile fotoğraf çektirdi. Tatar programın sonrasında Bolu’dan ayrıldı.

 

Programda Bolu Valisi Erkan Kılıç, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Garnizon Komutan Vekili Piyade Komando Albay İslam Can ve il protokolü de yer aldı.

643 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.07637882232666