Sadece 50 Kişi !

17 Ekim 2011

Şansımız nerede bilmiyorum ama ya bu Atatürk Stadyumu bize uğurlu geliyor yada Göztepe karşısında biz şanslıyız. 2 haftalık aradan sonra Boluspor...

Şansımız nerede bilmiyorum ama ya bu Atatürk Stadyumu bize uğurlu geliyor yada Göztepe karşısında biz şanslıyız.

2 haftalık aradan sonra Boluspor ligin güçlü ekiplerinden Göztepe ile karşılaşırken bu karşılaşma öncesi Bolusporluyuz.com olarak taraftarımızın İzmir'de kırımızı beyazları yalnız bırakmayacağını ve organizasyon yapılması gerektiğini yönünde görüşlerimizi haberlerimizde aktarmıştık.

Lider bir takımın ve son yıllara baktığımızda güzel bir başlangıç yaparak hedef yolunda emin adımlarla ilerleyen bir takımın taraftarlarının bu karşılaşmaya rağbet edeceğini düşünürken Bolu'dan sadece 50 kişinin karşılaşmaya gittiğini görünce üzüldüğümü ifade ederim. 

Derneklerin ve taraftar gruplarının organizasyonun dan sadece 32 kişi çıkarken kendi imkanları ile giden 18 kişi ile gün boyunca durmadan yağan yağmura aldırış etmeden takımımızı desteklemek için giden taraftarlarımıza da teşekkür ederim.

Tabiî ki de bir çok unsur vardı bu karşılaşmaya gidilememesinin sebebi olarak.  Uzun yolculuk , işe yetişememe , maddiyat konuları gibi bir çok konuyu sıralayabiliriz.

Ancak, olayı farklı bir boyuttan değerlendirmek istiyorum.

Bende bir taraftarım ve yıllarca bu tribünlerde destek verdim. İlk defa bu sezonun diğerlerinden farklı olduğunu düşünüyor ve bu kolej havasındaki takım olgusunu, disiplinli teknik kadronun prensiplerini , tesisleşmenin yanı sıra başarının gelmesi için emek harcayan yönetim kurulu, camiamıza gelişmeleri aktaran ve pozitif yönde bakış açısı olan basın kuruluşlarının birbirleri ile ilgili yaklaşımlarını da düşünecek olursak ilk defa bu sezon taraftar gruplarının ortaklaşa organizasyonlar yapması , kafile organizasyonu gerçekleştirmesi gibi unsurlar beni ümitlendiriyor.

Artık dönülmez bir yola girildi. Gönlüm bundan sonra 50 kişi ile deplasmana gitmek değil 1000'lerce kişi ile geçmiş yıllarda olduğu gibi armanın peşinden koşmak ve takımımıza 12. güç olmak.

Bu düşüncelerimi aktarırken belki de bu cefakar taraftarların organizasyonlarını gerçekleştirmesinde en büyük destek sivil toplum kuruluşları , sanayi kuruluşları ve en önemlisi camianın destek vermesi gerekiyor. 

Düşünün, Boluspor lider ve galip gelmesi durumunda büyük avantaj yakalayacak ve artı bir motivasyonla gelecek haftalara umudunu taşıyacak.  

Bir bakıyorsunuz 32 kişi binmiş otobüse ve yolda bekliyor en doğal hakkı olarak mazot parası çıkmadı diye otobüs şoförü kontak kapatıyor.  Sezon başında tüm deplasmanlar 25 TL açıklaması yapılınca o galibiyet sevincini yaşamak isteyen 32 kişi yemesi ,içmesi, maç parası derken kısıtlı imkanlar ile çıktığı yolda imkanları dahilinde gerekirse simit yer ve ayran içerim düşüncesi ile yola çıkmış ancak otobüs hareket etmiyor.

Aradaki fark için tekrar para toplanıyor ve açık kapanmıyor. Artık şoföre sen çık yolda artık bir şekilde halledeceğiz deniyor ve o uzun ve meşakkatli yolculuğa çıkılıyor.

İşte o 32 taraftarın yolda yaşadığı sorunları fazlası ile yazmakta istemiyorum ! Çünkü sorunlar hep aynı. Kime ne desen bu sorunların çözülmesi için kime müracaat etsen değişmiyor.

Gün boyu yağmur altında maç saatini bekleyen ve 90 dakika boyunca her ne kadar yayıncı kuruluş fazla görüntü veremese de ve 6000 Göztepe taraftarının içersinde, 50 kişi sizlere sesini duyuramasa da 90 dakika boyunca o Atatürk Stadyumunu Boluspor diye inletti.   

İşte tüm güçlüklere rağmen deplasmana giden 32 arkadaşı
Kendi imkanları ile gelen 18 arkadaşı
Sivaslı olmasına karşın Bolu'da yaşıyorum ama Boluspor'u seviyorum diyen 60 yaşındaki o amcayı
İstanbul'dan Bolu'ya gelen ve taraftar otobüsü ile deplasmana giden sonra tekrar İstanbul'a geri dönen İstanbul Yarenler üyelerine
Göztepe taraftarı olmasına rağmen dostlarını yalnız bırakmayan ve karşılaşmayı Bolu tribününden izleyen Levent arkadaşımıza
İzmir'deki hangi karşılaşma olursa olsun hep Boluspor tribününe giren Özcan abiye , İbrahim kardeşe ve Altaylı taraftar arkadaşlara

canı gönülden teşekkür ediyorum.....

Az önce sıraladığım ve o galibiyet mutluluğunu futbolcu kardeşlerimiz ile kutlayan taraftar arkadaşlarımıza bir çok isimin katılması ümidini yaşarken Cihat Arslan'dan da bahsetmeden duramayacağım.

90 dakika boyunca 1 dk bile kulübeye girmeyerek ve o yağmur altında sırıl sıklam olan,  her bir atak sonrası kötü bir sonuç ile karşılaşmamak için direktiflerde bulunan Cihat Arslan'ın 90. dakika bitiş düdüğü ile kısa bir sevincin ardından öğrencilerine dönüp " Sizler için gelen taraftarlarımızı selamlayın çocuklar" sözleri aslında her şeyi özetliyor.

Bir Alkışta Sana Sayın HOCAM !!!

Saygılarımla

2243 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.092772960662842