Şampiyon Mudurnuspor

30 Nisan 2013

Bolu birinci amatör küme, Cumartesi günü oynanan şampiyonluk maçından sonra sona ererken, iki puan geriden gelen Mudurnuspor Özel İdare Köyhizmetilerispor'u 1-0 yenerek...

Bolu birinci amatör küme, Cumartesi günü oynanan şampiyonluk maçından sonra sona ererken, iki puan geriden gelen Mudurnuspor Özel İdare Köyhizmetilerispor'u 1-0 yenerek Bolu Şampiyonu oldu. Kırmızı kartların çıktığı maçta birçok seyircide maça ilgi gösterdi.

Amatör kümenin son maçında şampiyon belli oldu. Karşılaşmaya avantajlı çıkan Özal İdare Köroğluspor avantajını değerlendiremedi. Karşılaşmada şampiyonluk için sadece galibiyete ihtiyacı olan Mudurnuspor, maça baskılı başladı. Oyunun ilk dakikalarında rakip alanda etkili olan Mudurnuspor arka arkaya pozisyonlar bularak tehlike yarattı. Karşılaşmada Özel İdare Kalecisi Tolga büyük bir hata yapınca gole engel olamadı. Gelen ortayı elinden kaçıran Tolga'nın hatasını değerlendiren Yetiş takımını 1-0 öne geçiren golü kazandırdı.

Mudurnuspor' un galibiyet golü sonrası maç tamamen kızışırken ortamda gerildi. Bir çok sarı kartın çıktığı maçta önde olmanın avantajını değerlendiren Mudurnuspor baskısı sonrasında penaltı atışı kazandı. Atışı Mudurnuspor'dan Emre kulandı. Emre'nin vuruşunda top direkten dönünce kırmızı beyazlılar ikinci golden oldu. İlk devre 1-0 Mudurnuspor üstünlüğü ile sonuçlandı.

İkinci yarıya avantajlı başlayan Mudurnuspor Suat'la bir gol bulsa da bu gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. İtirazlar sonrasında 56. dakikada beklenmedik şekilde Suat'ın kırmızı kartı sonrası Mudurnuspor 10 kişi kalınca maçtaki temposu da bir anlık düştü.

Özel İdare bu kartın ardından beraberlik golünü aramaya çalışsa da başarısız oldu. Son bölümlere doğru oyunun iyice kızışması sonrası arka arkaya kırmızı kartlar geldi. Özel İdare takımından Ertan, Murat, Tarık oyun dışında kalırken, Mudurnuspor'dan Gökhan'da kırmızı kart sonrası oyundan atıldı.

Karşılaşmada başka gol olmayınca Mudurnuspor Bolu şampiyonu olurken BAL liginden gelen Geredespor ile Play off karşılaşması oynayacak.

Maçtan Dakikalar

Karşılaşmanın ilk devresinin başlama düdüğünden itibaren iki takımda orta sahada oynanılan bir mücadele ile oyun kurdular. Ağırlıklı olarak iki denk takımın ilk devre mücadelesinde oldukça sert hareketler çoğunlukta olurken, Mudurnuspor galibiyeti yakalamak için baskısını İl Özel İdarespor yarı sahasında gol pozisyonu yaratarak tehlikeli ataklarını sürdürdü. Mücadelenin 11. dakikasında kale önüne havadan gelen topu havada yakalamak isteyen Kaleci Tolga topu elinden kaçırdığı anda Yetiş defansın arasından kurtulduğu anda topu İl Özel İdarespor ağlarına göndererek Mudurnuspor'u 1-0 öne geçirdi. Bu dakika içersinde havadan yere düşerken dudağı yarılan Kaleci Tolga, yan hakeme ve hakeme uzun süre itiraz etti. 8 dakika Tolga'nın tedavisi sürdü ve oyun yapılan santra vuruşu ile tekrar başladı. 23. dakikada ceza alanı dışından Yetiş'in sert şutunu kaleci Tolga topu yumruklayarak kornere gönderdi. 25. dakikada Okan ceza sahasına topla girdiği anda itildiğini gören Hakem Sinan Yılgündüz penaltı noktasını işaret etti. Penaltıyı kullanan Emre topu kaleye gönderdiğinde top kale yan direğine çarparak oyuna geri dönünce Mudurnuspor mutlak bir gol şansını kaçırmış oldu. Tolga'nın tedavisinin uzun sürmesi neticesi sebebiyle maçın son düdüğü öncesi orta Hakem Sinan Yılgündüz maça 9 dakikalık bir ilave yaptı. 9 dakikalık ilave içersinde tribünleri hareketlendirecek gol sesi çıkmadı ve ilk devre Mudurnuspor'un 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

Karşılaşmanın ikinci devresinde bol sarı kart çıkarken, sarı kartların yerini sonradan 5 tanede kırmızı kart olarak oyundan atılmalar takip etti. İkinci devrede İl Özel İdare beraberliği yakalayabilmek için baskı kurmasına rağmen, gol pozisyonlarına giremedi ve bitirici vuruşları yapamadı. Oldukça fazla konuşmalar, hakeme itirazlar yüzünden sarı kartlar arka arkaya çıkmaya başladı. Maçın 56. dakikasında kendi topuyla ceza alnına kadar giren Mudurnuspor'lu Suat kale ağlarına topu gönderdiği anda Hakem Yılgündüz ofsayt gerekçesiyle golü saymadı. İtirazına devam eden Suat sarı kartı olan Suat ikinci sarı kartı ve ardından da kırmızı kartı görerek takımını 10 kişi bıraktı. 76. dakikada İl Özel İdareli oyuncu Tarık ile Mudurnuspor'lu oyuncu Gökhan Dokucu da tartışmaları sonrası kırmızı kart görünce oyun dışı kaldılar. Maç Mudurnuspor 9 kişi İl Özel İdare 10 kişi devam etti. Bu dakikadan sonra sinirler gerilmeye başlandı. İl Özel idarespor beraberliği yakalayabilmek için Arif ve Berkay'la gol aramaya başladı. Defansta Gökhan Toker ve Yetiş çok çaba sarf ederek gol pozisyonlarını bozdu. Maçın 5 dakikalık uzatma dakikasında İl Özel İdareli oyuncu Murat'ta çift sarı karttan kırmızı kart görünce oyun dışı kaldı. İl Özel idare kalan son 3 dakikayı 8 kişi ile sürdürdü. Maçın son düdüğü sonunda İl Özel İdarespor'u 1-0 yenen Mudurnuspor İl Şampiyonu oldu.

Maç sonrası il şampiyonu olan Mudurnuspor şampiyonluk kupasını Gençlik Hizmetleri İl Spor Müdürü Suat Çelen'den alıp taraftarlarının yanına giderek şampiyonluklarını kutladılar.

Hakemler: Sinan Yılgündüz**, Hakan Erkan***, Anıl Balta**

İl Özel İdarespor: Naci Tolga**, Mehmet**, Ertan**, Ali***,Murat **,Osman** (dk 65 Cengizhan*), Berkay*** (dk 89Emre **), Arif**, Serkan Ünal** (dk 69 Şenol **),Tarık **, Serkan Bülbül

Antrenör: Aydın Akbaş

Mudurnuspor: Emre***, Fatih***, Gökhan Dokucu**, Gökhan Toker****, Erhan*** (dk 67 Volkan**), Suat***, Okan***, Emre** (dk 62 Sezgin**), Yetiş****, Barış***, Harun***

Antrenör: İrfan Ulusan

Sarı Kartlar: Naci Tolga, Ertan, Ali, Murat, Osman, Berkay, Emre, Serkan Ünal, Tarık (İl Özel İdare) Fatih, Gökhan Toker, Suat, Emre (Mudurnuspor)

Kırmızı Kart: Ertan, Murat, Tarık (İl Özel İdarespor), Gökhan Dokucu, Suat (Mudurnuspor)

Gol: Dk 11 Yetiş (Mudurnuspor)

 

2629 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.05433201789856