Şampiyonlarla gururlandık!

26 Şubat 2013

Portekiz'de gerçekleşen Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda bütün maçlarını kazanarak şampiyon olan Bolu AİBÜ Highway Outlet Bayan Hokey Takımı Bolu'ya döndü. Daha önce maddi...

Portekiz'de gerçekleşen Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda bütün maçlarını kazanarak şampiyon olan Bolu AİBÜ Highway Outlet Bayan Hokey Takımı Bolu'ya döndü.

Daha önce maddi imkansızlıklar nedeniyle gitmeye hak kazandıkları Avrupa Şampiyonasına buldukları sponsorluk sayesinde giden AİBÜ Highway Outlet Bayan Hokey Takımı, Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda bütün maçları alarak şampiyon oldular. Dün yurda dönen Hokey Takımı için Highway Otel'de sabah saatlerinde kahvaltı düzenlendi.

Kahvaltıya Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emin Semercioğlu, Bolu Dağı AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Daylan, Genel Müdür Hasan Umur, sporcular ve basın mensupları katıldı. Yemeğin ardından sporculara protokol üyeleri tarafından Highway'in hazırladığı hediye çekleri takdim edildi. Sporcular alın terleriyle kazandıkları kupayı tek destekçileri olan Bolu Dağı AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Daylan'a hediye etti.

Betonda Çalışarak Şampiyon Oldular

Bolu'da 4 yıl boyunca beton ve asfalt zeminde çalışarak hazırlanan Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Highway Outlet Bayan Hokey Takımı, Portekiz'in Başkenti Lizbon'da gerçekleşen Eurohockey 2013 turnuvasında Avrupa Şampiyonu oldu.

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası'nın desteğiyle 6 yıl önce kurulan ve kurulduğu günden itibaren antrenman yapacak yer bulamayan AİBÜ Highway Outlet Bayan Hokey Takımı, katıldığı turnuvalara Karaçayır Mahallesi'nde bulunan boş alandaki beton ve asfalt zeminlerde hazırlandı.

Portekiz'in Başkenti Lizbon'da gerçekleşen Eurohockey 2013 turnuvasında Türkiye'yi temsil eden ve tüm maçlarını kazanan Bayan Hokey Takımı, Avrupa Şampiyonu olarak ülkeye döndü.

Avrupa Şampiyonu alan takım için Bolu Dağı'nda bir alışveriş merkezinde düzenlenen kahvaltıya katılan AİBÜ Highway Outlet Bayan Hokey Takım Antrenörü Yasin Yükselen, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, hokey sporunun Bolu'da 6 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu söyledi.

Yükselen, 6 yıllık bir planlama yaparak hazırlandıklarını ifade ederek, "Takımı 6 yıl önce kurduk. Çalışacak salon bulamadığımız için 4 yıldır Karaçayır Mahallesi'nde boş olanda bulunan beton ve asfalt alanlarda antrenman yaptık. Kış aylarında havaların çok soğuk olmasına, üşümemize rağmen çalışmaktan vazgeçmedik. Çok zor şartlarda çalıştık. Bu turnuva öncesinde de çok sıkıntılar yaşadık. Çalışacak alan bulamadık. Doğru tesisi bize sunan olmadı. Bizi sürekli dışarıya ittiler. Ben bütün sporculara, 'biz başarılı olursak birileri bizlere sahip çıkacak' dedim ve başarılı olduk" diye konuştu.

Takımda bulunan oyuncuların neredeyse tamamının milli takımda oynadığını dile getiren Yükselen, yeni gelişen bir branşta sağlanan bu başarının, bundan sonra da olimpiyatlara kadar gidebileceğinin göstergesi olduğunu kaydetti.

Yükselen, tüm amatör branşlar gibi daha zor şartlarda hazırlandıklarını anlatarak, "Kendi oyun alanımız maalesef Türkiye'de yok. Avrupa'da salonlarda çalışıyorlar ama biz Türkiye'de salonlara giremiyoruz. Maalesef salonlar çiziliyor, bozuluyor mantığını yıkamadık. Öyle bir ülkede yaşıyoruz. Böyle bir ülkede bu başarıyı yakalamamız bizi çok mutlu ediyor. Umarım bundan sonra tesisler bu sporculara açılır" ifadelerini kullandı.

"Hedefimiz 2020 olimpiyatları"

Avrupa Şampiyonası'na son 10 gün kala isimlerinin belirlendiğini aktaran Yükselen, şunları söyledi: "Biz ilk başlarken tesis bulamadık, zor şartlarda, beton zeminlerde çalıştık, bazıları dalga geçercesine 'sen delimisin' dedi. Bir ekip oluşturdum ve bu ekip beni bırakmadı. 6 yıl boyunca birlikte çalışarak bu başarıyı yakaladık. Olimpiyatları hedefleyen bir ülkede takım sporlarında ülkeye madalya kazandıracak bir branş. Umarım biz 2020 olimpiyatlarına ev sahipliği yaparız. Ev sahipliği yaparsak biz de bu ülkeye olimpiyat madalyasını kazandırırız."

"14 golle gol kraliçesi oldu"

Avrupa Şampiyonası'nda 14 golle gol kraliçesi olan Nurhan Çınar, Türkiye'ye bu mutluluğu yaşattıkları için çok mutlu olduğunu anlattı. Şampiyonada 100-150 yıllık geçmişi olan takımlarla maç yaptıklarını dile getiren Çınar, oynadıkları 6 maçı da kazanarak şampiyonluğu elde ettiklerini bildirdi.

Çınar, bu şampiyonluğu Türkiye'ye hediye ettiklerini ifade ederek, "Arkadaşlarımın ve takımın desteği ile attığım 14 golle 'Gol Kraliçesi' seçildim. Birlikte mücadele ettik. Hedefimiz şampiyonluğu alt seviyeye düşürmeden her gittiğimiz turnuvada oynayabileceğimiz en üst seviyeye çıkmak ve çıtanın altına düşmemek" dedi.

Turnuvanın en iyi oyuncusu seçilen Perihan Küçüktaç da bir sporcu için en önemli şeyin şampiyonluk olduğunu belirterek, zorlu şartlar altında gelen başarının her zaman daha zevkli ve yaşanması değer bir durum olduğunu anlattı.

Takım Kaptanı Ayla Esen ise önceden rakiplerinin kendilerini basit bir takım olarak gördüklerini ifade ederek, "Şimdi korkulu rüyaları olduk. Şampiyonluğun yanında gol kraliçesinin ve en iyi oyuncunun bizden çıkması ayrı bir gurur. Ülkemize çok büyük bir başarı getirdik" diye konuştu.

1414 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.056610107421875