Savaş Abak '130.000 kişi İçin Görev Yapıyoruz'

3 Aralık 2013

Boluspor'un genç yöneticilerinden ve başkan vekili olan Savaş Abak sitemize çok önemli açıklamalarda bulundu. Çok konuşulan transferlere yönetimin dışında kimsenin müdahale etmediğini çalışmak...

Boluspor'un genç yöneticilerinden ve başkan vekili olan Savaş Abak sitemize çok önemli açıklamalarda bulundu. Çok konuşulan transferlere yönetimin dışında kimsenin müdahale etmediğini çalışmak isteyen herkese kapılarının açık olduğunu söyleyen Savaş Abak bu dönemde aktif olduğu yönetimde daha dikkatli olacağını ve diğer arkadaşlarının da dikkatli olmaları için mücadele edeceğini söyledi.

Ali Beykoz ile başlayan ve Besim Durmuş' la devam eden bir sezon. Geriye bıraktığımız haftaları değerlendirecek olursak neler söyleyebilirsiniz?

Sizinde bildiğiniz gibi bizim grafik yukarıdan aşağı doğru bir ivme aldı. Son Manisaspor maçı bizim için çok önemliydi. O maçta çok kötü bir futbol oynadık. Hocamızda bu maçtan sonra görevi bıraktı. Bizde bir haftadır hoca arıyorduk. Boluspor için en makul hocayı aradık. Tabi maddiyatta maneviyatta bizim için önemliydi. Başka hocalarla da görüştük. Ancak bizim kaldıramayacağımız rakamlar vardı.Hocayı almak kolay aslında alırken bütçeyi düşünmek lazım biz önce bunu düşündük  Bundan dolayı Besim hocada karar kıldık.Besim Durmuş da bu ligi bilen bu ligde yılarca nasıl müdahale edeceğini analiz eden biri onun için ben şahsım olarak kendisine güveniyorum.

Manisaspor maçından önce hoca arayışı başlandığı dedikoduları döndü. Bunun gerçeklik payı var mı?

Yok böyle bir şey söz konusu bile olmadı. Biz Karşıyaka deplasmanına gittik. Maç 1-0'dı. Penaltı golüyle 1-1 oldu. İkinci yarı 2-1 oldu. Daha sonra yine bireysel bir hatadan 2-2 oldu. Biz yine yorum yapmadık. Hani biz dedik Ali Hoca Bolu'nun çocuğu, iyide bir insan. Ayrılma Ali Beyin kendi kararıydı.

Sezon başında da yönetimdeydiniz ancak bu kadar aktif değildiniz?
Kongreden sonra aktif olmaya başladınız görevinizde bir değişiklilik mi oldu? Bu benim ilk yöneticiliğim. Sezon başında bu kadar aktif değildim. Mehmet amca benim aileden tanıdığım bir insan gel dedi geldik. Çok aktif değildim daha sonra bana başkan vekilliliği verildi. Kongreden sonra bazı işleyişler değişti. Görevler değişti. Ama bizim burada hepimizin amacı Boluspor'un başarısı. Belki çok klasik bir yönetici lafı olacak ama. Ailemizden işimizden feragat ediyoruz. Burada herkes bir şirket sahibi. Biz şirkete bir eleman alırken bu kadar incelemiyoruz. Ama Boluspor'a alırken hem Boluspor'a alıyorsun hem de 130.000 kişiye alıyorsun mantığıyla düşünüyoruz. Ama bazıları beğeniyor. Bazıları beğenmiyor. En iyisini yapmaya çalışıyoruz. İnşallah iyi olur.

Transfer döneminde ve hoca arayışında yönetimin dışında bazı kişileri müdahalesi oluyor diye basında haberler çıktı.
Bunun için ne diyeceksiniz? Az önce dediğim gibi başlarda pek aktif değildim ve açıkçası transfer döneminde böyle bir şeyden haberim yoktu. Şu saatten sonra böyle bir şey olduğunu düşünmüyorum. Yani burada Boluspor için hangisi iyiyse çabalamaya çalışacağız. Ama hatalar olmuyor mu oluyor. Ama inanın kimse kötü olmasını istemiyor. Dediğim gibi böyle dışarıdan müdahaleler olduğunu düşünmüyorum. Olduysa da bundan sonra hiç kimse öyle rahat hareket edemeyecek bunun takipçisi olacağım herkes dikkatli olacak. Bu iş gönül işi herkes hata yapar ama hatalardan da ders almak lazım Boluspor'a kimisi parası olduğu için kimisi futbol bilgisi olduğu için hizmet eder. Herkese kapımız açık. Hizmet etmek isteyen yönetime gelebilir. Çok konuşulan isim değişikliği konusunda bir çalışmanız var mı? O şöyle oldu. Türkiye'de büyük bir firma ile konuşuldu bir bedel istendi ama olmadı. Çalışma olarak istediğimiz bir bedel var bu bedeli veren olursa neden olmasın. Çünkü bu isim değişikliği konusu da Boluspor'un menfaatleri doğrultusunda yapılan bir çalışma.

Son Manisaspor maçında yönetim istifa sesleri yükseldi. Bu sizin çalışma azminizi kırdı mı?
Yani tabi insan moral olarak çöküyor. Başkan Mehmet İnceayan sabaha kadar uyumadım dedi. Bizde çok üzülüyoruz. Ama olmayınca olmuyor işte. Sezon başında ilk altı hedefiniz vardı bu hedefte bir sapma var mı? Son iki üç haftadır bireysel hatalardan kaybedilen 5 puan var. Daha önümüzde bir çok maç var. Bu hedefte bir sapma yok. Tabi devre arasında bir kaç takviye yapacağız. Görüştüğümüz oyuncularda var. Sezon başında Ali Güzeldal'ın sakatlanması bizim en büyük handikabımız oldu.

İlk yarı bitiyor transferler nasıl olacak.
Evet ilk yarıyı istediğimiz yerde bitiremedik eksikliklerimiz var önce yeni hocamız Besim Durmuş bu süreci iyi değerlendirecek takımımıza ihtiyaç olan bölgeleri söyleyecek bizde bu süreç de daha önceden başladığız çalışmaları hocamızla birlikte karar vereceğiz oynamayan değil oynayan ve kadromuza katkı yapacak oyuncu transfer edeceğiz bundan sonra hata yapmak istemiyoruz anlayacağınız menajerlerin değil hocamızın istediği oyuncular kadromuzda olacak.    


3150 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.076559066772461