''SENEYE KIRMIZI GURUPTA GÖRÜŞÜRÜZ ARKADAŞLAR ''

3 Aralık 2013

Boluspor taraftarları son zamanlarda alınan kötü sonuçları taraftar forumlarında tartışırken ortaya bir çok ayrıntı çıkıyor. Son hafta mutlak 3 puan için K.Maraşspor maçına...

Boluspor taraftarları son zamanlarda alınan kötü sonuçları taraftar forumlarında tartışırken ortaya bir çok ayrıntı çıkıyor. Son hafta mutlak 3 puan için K.Maraşspor maçına umutla giden taraftarlarımız alınan kötü sonuç sonrası gelecek için pek umutlu olmasa da bir an evvel takımın canlanması için harekete geçilmesini beklemektedirler. Boluspor taraftarlarından Gökhan Sayın duygularını kaleme alarak sitemizle paylaşmış olup bu yazıyı siz değerli okuyucularımız ile paylaşıyoruz.

 

Merhaba arkadaşlar,
Boluspor sevdalıları ;

Hafta sonu Maraş'a büyük umutlarla gittik.
2 otobüs 100 işi ile 12 saatlik bir yoldan sonra  Maraş'a neşeyle şarkılarla  3 puan alma umudu vardık. İçimizde yolda konuştuğum Hilmi arkadaşın lafı aklıma geldi '' evdekiler gitme oğlum sen deliminsin yine yenilip geleceksiniz dediler. Ama ben dedim bu sefer kazanıp geleceğiz '' demiş ve bütün taraftarda da bu düşünce hakimdi o kadar yoldan geldik.
Maraş'da zaten son sırada yeneriz dedik. Haklıydık da  Gerek Maraş esnafı halk işadamları Maraşspor'dan umudunu kesmiş biz çarşıda gezerken öğrendiler maç olduğunu. Bize 'rahat olun yener gidersiniz. Zaten her hafta böyle oluyor' dediler.  'Bu takıma bu şehirde kimse sahip çıkmıyor biz ne yapalım' dediler kısmen de haklılardı. Maç başladı ama gel gelelim sahada isteyen basan koşan bir Boluspor göremedik. BOLUSPOR forması birkaç beden bol geliyordu arkadaşlara hele hele ilk yarı bitse de gitsek düşüncesi hakimdi. ikinci yarı İskender ile biraz yüklendik ondan da sonuç çıkmadı. Velhasıl Boluspor  bu maçla beraber diğer maçlar için de bize hiç umut vermedi. Maraşsspor bizden çok daha istekli oynadı biraz daha yaratıcı olsalar çok da kolay yenebilirdiler.
Orada düşündük ilk yarıda '' yahu biz mi son sıradayız onlar mı ''Ligde bulunduğumuz konum itibariyle tehlike çanları kulağımızda adeta inledi. Bu sene 4 takım küme düşüyor bize de sıra gelecek diye bütün taraftarlarımız endişelendi. Ve maç sonu Maraşspor  taraftarı dostlarımız dediği laf bize gerçeği bir kez daha yüzümüze vurdu. ''SENEYE KIRMIZI GURUPTA GÖRÜŞÜRÜZ ARKADAŞLAR ''.
Acı ama gerçek olan bir şey vardı Bolusporumuz bu lige bin bir zorlukla çıkan Bolusporumuz göz göre göre kümeye doğru ilerlediğini gördük.

 Şimdi geriye dönüp bir bakalım 2004'de amatör lige düşmekten son anda Necip Çarıkçı ve ekibi sayesinde kurtulduk sonra hızlı bir yükseliş gösterdik. Lülerburgaz, Pendikspor, Küçükköyspor  Aksaray,  Turgutluspor maçları Denizli'ye çıkarma yapıp kazandığımız Egospor maçı sonra Tarsus İdmanyurdu maçıyla gelen 2.lig B şampiyonluğu ve Bank Asya 1.lig ilk senemizde son anda kaçırdığımız destansı bir mücadele verdiğimiz hala da ah çekerek şaibeli bir şekilde kaybettiğimiz Eskişehir maçı sonra ki sezon play off yarı finalinde kaybettiğimiz Karşıyaka maçı sonraki sezonlarda yaşadığımız hüsranlar…
Hep bu çekilen çileler verilen emekler bu sene bir anda uçup gidebilir. Yazık değil mi bu şehre,  yazık değil mi taraftara bu takıma destek olan şehir esnafı ve işadamlarına. Bu lige nasıl zorlukla çıktık herkes biliyor. Bunu bilmeyen sadece oyuncularımız bilmiyor. Gökhan Emreciksin'e sorup öğrenebilirler.

Bu konuma nasıl geldik birde ona bakalım. Sezon başı öze dönüş amacıyla takımın başına Bolunun evladı Ali Beykoz geldi. Ama transfer politikasında büyük hatalar yapıldı. Zaten eldeki kaynaklarımız sınırlıydı. Hatır gönül işiyle transferler yapıldı. Kadroda  büyük eksik vardı. İlerde top tutan sırtı dönük oynayan bir forvet bile bulamadık. Üstüne üslük Ali hocanın takımın beyni olarak düşündüğü ALİ GÜZELDAL sakatlandı, hala da yok ne zaman gelir onu da Allah bilir.
İskender Alın'ın ilk haftalarda form tutmaması sık sık sakatlanması forvette gol üretememek bununla beraber gelen kötü sonuçlar ve ALİ hoca istifa etti. ALİ hocada hiç suç bulmuyorum bir aşçı elindeki malzeme ile yemek yapar Ali hoca bu kadroyu en iyi şekilde kullandı ama olmadı. Ard arda gelen sonuçlar ve düşme potasındayız ilk yarının bitimine 4 hafta kaldı. Besim hoca takımda kaybolan takım olma ruhunu geri getirebilir ne yapabilir.  4 haftada bilemem ama gördüğüm yönetim takım üstünde otorite sağlama yönünden eksik sahada oyuncular başına buyruk oynuyor ''bitse de gitsek'' kişisel olarak mücadele eden oyuncularımızı tenzih ederim.

Şimdi ne yapabilir ve Bolusporumuzu bu konumdan kurtarabiliriz diye sorulmalı ?
İsim sponsorluğu ile kulübe sıcak para girişi yapılmalı ve devre arasında en az 3-4 nokta transfer yapmalıyız. Kadrodaki kullanılmayan ve yarar sağlaman oyuncularımızla helalleşip yollarımızı ayırmalı ve bu işi yürekten isteyen elini değil vücudunu taşın altına koyacak yürekli oyuncularla tekmeye kafa sokan oyuncularla  devam etmeliyiz. Yediği nimetin hakkını veren ekmek yediği yere  ihanet etmeyen  varıyla mücadele eden oyuncularla  devam etmeliyiz. Aksi halde ne olur söylemeye dilim bile varmıyor. 4,5 milyon lira borçla küme düşecek bir Boluspor'un toparlanması hele hele 2.lig de 2.lig gelirleri Ptt 1.ligin çok altındadır. Bu borçla tutunamayız. Allah Bolusporumuzu bu duruma düşmekten korusun. İlk devrede kalan 4 maçta en az 6-7 puan almak umuduyla Bolusporumuza gönülden başarılar dilerim.                                             

Bana bu yazıyı yazma fırsatı veren herkese gönülden teşekkürlerimi sunarım.

GÖKHAN SAYIN



2441 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.05534815788269