Serhat Gürpınar Kırmızı Beyaz

17 Ağustos 2012

Boluspor transfer komitesi kısa bir sürede ard ardına takıma kazandırdığı isimler ile hedefini de koyuyor. Boluspor transfer komitesi Cihan ve...

Boluspor transfer komitesi kısa bir sürede ard ardına takıma kazandırdığı isimler ile hedefini de koyuyor.

Boluspor transfer komitesi Cihan ve Barbaros 'un ardından İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan Serhat Gürpınar'ı kadrosuna kattı. Transfer komitesi uzun zamandır eksik bölgelere nokta transfer yapmak isterken orta saha oynayan Serhat'ı Boluspor'a kazandırdı. Ankaragücü ile profesyonelliğe merhaba diyen Gürpınar Hacettepe , Karabükspor , Torku Konyaspor , Denizlispor Kayserispor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un formasını giydi. Geçen sezon Süper Ligde 12 karşılaşmada oynayan Serhat Boluspor ile her konuda anlaşarak bu sezon Boluspor'un başarısı için mücadele edecek.

Kulüp kariyeri

Serhat, 1979 yılında Tokat'ın Reşadiye ilçesinde doğdu. Babası memur olduğu için Ankara'ya yerleşti ve 12 yaşındayken MKE Ankaragücü'nün altyapısına yazılarak futbolculuk kariyerine başladı. Ankara 50.Yıl Lisesi takımıyla 1997 yılında Peru'nun Lima kentinde yapılan Liselerarası dünya futbol şampiyonluğu yaşamıştır. Yedi yıl altyapıda oynadıktan sonra 19 yaşında A takıma yükseldi. Profesyonelliğe yükseldiği ilk yıl o zamanki adı ASAŞ olan Hacettepe SK'ya kiralandı ve takımıyla ilk sezonunda 3. Lig'de şampiyonluk yaşadı. İki sezon ASAŞ'ta oynadıktan sonra, 2000-01 sezonunda bu kez de kiralık olarak Kardemir Karabükspor forması giydi.

Serhat Gülpınar, 2001-02 sezonunda ise takas yoluyla Konyaspor'a transfer oldu. Süper Lig'e çıkma mücadelesi veren Konya, sezon sonunda ligi dördüncü sırada tamamlayınca genç futbolcu sözleşmesinin de sona ermesiyle UEFA Kupası'nda mücadele edecek olan Denizlispor'la anlaştı. Denizlispor'daki ilk sezonunda 16 maça çıkıp 2 gol atabilen Serhat, ilk lig golünü 32. haftada Göztepe'ye attı. Takımının 4. tura kadar yükseldiği UEFA Kupası'nda ise 4 müsabakada oynadı. Ligin sonuna doğru teknik direktörlüğe Giray Bulak'ın gelmesiyle ertesi sezon takımın as futbolcularından biri haline geldi ve 29 maçta 4 gol attı.

Serhat, Denizlispor'la olan sözleşmesi 2006-07 sezonu sonunda bitince, 22 Haziran 2007 tarihinde Kayserispor'la iki yıllık sözleşme imzaladı. Ancak sezon başında dizinden bir sakatlık geçirdi ve uyum sorunu yaşadığını ifade ederek takımdan ayrılmak istediğini belirtti. Kulüp yönetiminin bu teklifi kabul etmesiyle Serhat, tekrar eski takımıyla anlaştı. Serhat, 2012-13 sezonu yaz transfer döneminde Boluspor'a imza atarak gelecek sezon Boluspor'un şampiyonluk yolunda en büyük kozlarından biri olacak.


4317 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.38139390945435