SEYİRCİ HAKLI

9 Şubat 2014

Balıkesirspor karşılaşmasının ilk bölümleri iki takımın birbirini kontrol ettiği denk kuvvetlerin mücadelesi şeklinde geçti. İlk devrenin son 20-25 dakikalık bölümünde...

Balıkesirspor karşılaşmasının ilk bölümleri iki takımın birbirini kontrol ettiği denk kuvvetlerin mücadelesi şeklinde geçti. İlk devrenin son 20-25 dakikalık bölümünde Boluspor rakibine oranla üstün bir oyun ortaya koydu. Müsabakanın bu bölümünde Oyuncular rakibe üstünlük kurmak için üst düzey efor saffettiler. Ancak bu bölümde girilen net gol pozisyonlarından forvet oyuncuları yararlanamayınca ilk yarı golsüz sona erdi. Boluspor’da Emrah, İskender ve İsmail Haktan ODABAŞ ile 3 forvet oyuncusuyla  oynar bir görüntü vardı. Ancak üç oyuncu hücumda kalıp orta sahaya çok fazla yardım etmeyince ikinci devre orta saha hatta savunmada oynayan oyuncularımız bile yorgunluk belirtisi verdi. Bu arada şunu da belirtmek gerek Boluspor adına savunmaya gereği kadar yardım etmemiş olsa bile İsmail Haktan ODABAŞ takımın en iyilerindendi. Yine diğer Forvet oyuncuları Emrah ve İskender gol atamamış olmalarına rağmen gayretli ve başarılı bir performans ortaya koydular.

Müsabakanın 60 dakikasından sonra Boluspor takımındaki yorgunluk Oyun kontrolünün konuk takıma geçmesine neden oldu. Bu dakikalarda tribünlerden Besim Durmuş’a seyirciler oyuncu değişikliği için bağırmaya başladılar. Herkesin gördüğünü Besim Durmuş görmemiş olmalı ki, İlk oyuncuyu 75 dakikada ikinci oyuncuyu 81 dakikada üçüncü oyuncuyu da 89 da değiştirdi. Bence Besim hoca oyuncu değişiklik dakikalarında ve değiştirdiği oyuncularda isabetli karar veremedi ve mağlubiyette temel etken oldu. Takımın bu kadar istekli ve arzulu olduğu bir maçta gerekli hamleleri yapamadı. Birde bu takıma devre arasında Gençlerbirliği takımından alınan Milli takımlarda oynayan genç Atabey var fakat bu gün kendisini 18 kişilik kadroda göremedik. Ama insanın aklına geliyor kadroda olsaydı son 20 dakika değerlendirilse acaba bir gol bulabilir miydik? Galiba seyirci haklı Besim hocam fazla zorlamanın anlamı yok. Bu saatten sonra yeni hoca aramanın anlamı da yok.  Bu takımın Çocukları Müfit İKİZOĞLU, Yılmaz ÖZEN değerlendirilmeli.

Gelelim Maçın hakemine Özkan ÇELİKER, Bu hakemin arkasında kim var bu ligde ısrarla nasıl görev alıyor anlamadım. Koca koca gözlemciler bu arkadaşa nasıl geçer not veriyorlar onu da anlamadım. Bu arkadaşın 12 kural yorumu (Fauller ve fena hareketler) ve disiplin uygulamaları tutarsız, 3 dakika önce çaldığı ihlale benzer pozisyonda 3 dakika sonra çalmıyor, sarı kartlarında standardı yok.  Ama Maçtaki en büyük hatası ilk yarıda Emrah’ın düşürüldüğü pozisyon İhlal varsa kesinlikle penaltı. İlginç olan bu pozisyon sonrası serbest vuruşu yaya kadar taşıdı. Muhtemelen ‘ben avantaj oynattım umulan avantaj gerçekleşmediği için yay üzerindeki ihlali değerlendirdim’ diye savunma yapacak. İkinci bir husus İkinci devre tedavi için oyun alanı dışına çıkan Balıkesirspor’lu oyuncu tedavi bitiminde Maraton tribünün önünden oyun alanına girmeden taç atışı kullandı. Benim bulunduğum yere uzak olduğu için yanılmış olabilirim ama girmeden kullandı ise bu bir kural hatası.  Oyuncunun oyunculuk vasfı,  hakem izin verip oyun alanını sınırlayan çizgilerden içeri girince başlar.Yani tedavi içen çıkan oyuncunun oyun alanına girip tekrar çıkarak taç atışını kullanması gerekir.

Herkese iyi haftalar.

1935 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.058547019958496