Sıkıntı ve Altyapı

14 Ağustos 2012

Geçtiğimiz sezon bir çok konuyu bir çok maçı analiz yapıp değerlendirmiştik. Korner Köşesi ile o zaman bir isim bulalım ve...

Geçtiğimiz sezon bir çok konuyu bir çok maçı analiz yapıp değerlendirmiştik.
Korner Köşesi ile o zaman bir isim bulalım ve köşemize koyalım dedik ve madem maçı korner köşesinden takip ediyoruz bizde Korner Köşesi adı ile maçların analizini çıkartmıştık.
Son günlerde bizim Korner Köşesinden sonra çok farklı 'adı sanı belli olmayan ' isimler gündeme geldi yazıldı çizildi. Belli kesim buna da tepki gösterdi.
Kimin kim olduğu bilinmeyen şu dönemde sitemizde farklı isimlerle değil sitemiz adına köşelerimize devam edelim dedik.
8 yıldır Bolu ya ve Boluspor taraftarlarına hizmet eden Bolusporluyuz.com sitesi herkes tarafından bilinmekte onun için bizi bilen biliyor. Bundan sonra yazılarımız sitemiz adına yayınlanacaktır. Onun için kimsede Korner Köşesi kim diye merak edemeyecek….

Bu bilgilendirmenin ardından gelelim şimdi kuru fasulyenin faydalarına !  

Sıkıntı ve Altyapı dedik bu hafta…
Dedik demesine de ne kadar dikkate alınıyor onu da bilmiyoruz.

Sorunu ört bas etmek yada halının altına süpürmek daha kolay geliyor bizlere… Dikkate alınsın alınmasın biz duyduğumuz bildiğimizi yine her zaman olduğu gibi paylaşacağız. Belki biri DİKKATE ALIR !

2012-2013 Sezonu Bolusporumuza Hayırlı olsun temennileri ile bizde köşemizden sizleri aydınlatmaya devam edeceğiz. ;
Yeni bir oluşum genç ve tecrübeli yöneticilerin karışımıyla oluşturulan yeni yönetimimizin yeni vizyonu yeni bir oluşumu ile  lig hazırlıklarına başladık.

Yukarıda bahsettiğimiz gibi yeni heyecanın nasıl bir başlangıç yapacağını hepimiz merak ediyorduk. Hepimizin ümitle baktığı yeni sezonda takım oluşumunda bir fark yaratılırmı diye düşünüyorduk.

Şimdiye kadar oynanan 6  hazırlık maçında ne Boluspor takım olarak lige hazır nede yapılan transferler lige hazır bir görüntü vermedi. İyi bir görüntü vermeyince de hiç bir şey hazır olmayınca şimdiden böyle giderse koca bir sezonda sıkıntıların olacağı sinyali de şu anki durumlara göre  biraz alarm veriyor.

Yeni yönetim göreve gelmesi ile birlik de kulüp bünyesinde gelirin ve giderin hesaplanmasının ardında ayağını yorganına göre örtmek isteyen başkan ve yönetim kurulu ilk olarak Boluspor fazla açılmadan bünyesine ve cebine göre transfer yapmak istemesi de hesaplı bir iş olarak göreve başlamaları kamuoyu ve bizler tarafından taktirle karşılandı. Yapılan transferlerle bütçeyi açmayıp yola çıktılar.

Yeni sezon öncesi gelenleri bir değerlendirelim dedik ve ilk olarak Serhat Güller için şunları söyleyelim. Kırmızı beyazlı camiada bir final bir yarı final oynatarak büyük bir başarı elde etmiş ve ondan sonraki dönemlerde de gelen hocaların onun üstüne çıkamaması da tarih de bir yer almıştır. Serhat Güller Boluspor kulübünden ayrıldıktan sonra başarısız bir grafiğin ardından tekrar geri döndü.Kenarı dan gördüğümüz gibi geçmiş yıllara nazaran Güller'in tek değişikliği daha fazla kenarı dan konuşmaya başlaması bizim dikkatimizi çekti.

Transferler Dejeahuo şu anki görüntüsü teknik olarak oynadığı mevkii itibariyle üretken bir görüntü vermemekte ve geçirdiği sakatlığın izlerinin sürdüğü dikkat çekerken şimdiki haliyle sıkıntılı.

Kingsley o da geçirdiği ağır sakatlık ve sezonun bitmesi ile hızlı bile yürümediğinden kilolu ve antrenmansızlığı dikkat çekerken 4-5 hafta sonra alınabilecek randımanla katkı yapar diye düşünüyorum ama şimdilik sıkıntılı.

Ali Güzaldal yine zor ve ağır bir sakatlık geçirmiş kalitesi tartışılmaz sezonun ilk çalışmalarında ağrıları oluştu ve tedaviye gitti. Ayrıca ligden gelip bu ligin temposuna ve sertliğe ayak  uydururmu bilinmez şuanda soru işareti ama Almanya dan iyi döndüğünü açıkladı. İnşallah katkısı büyük olur.

Mesut Çaytemel yine Giresun'dan geçmişi başarılı bir oyuncu son 2 ayda sakatlığından dolayı oynamamış hazır olması 5-6 haftayı bulacağa benziyor zaman ihtiyacı var.

Volkan Kocaloğlu 32 yaşında ve Malatya maçında hazır olmadığından 25 dakikada oyundan alındı. Geldiği takımlarda istikrarlı ancak ne vereceği soru işareti diyebiliriz.

Yunus  'Onur Bektaş' gibi bu ligin en iyi ön liboralarından sonra onun alınması bizce yetersiz bir transfer.

Emre Taşkoparan yeni transfer geç daha iki senesi var

Agbetu  Boluspor'un en iyi transferi diyebiliriz  tek sıkıntısı gol yolları .

Cihan Yılmaz son dakika transferi geçen yıl ikinci yarı Karşıyaka da 17 maç oynamış ve 3 gol atmış geçmiş kalitesi tartışılmaz iyi bir ortam bulursa 30 yaşındaki oyuncu 5-6 hafta sonra katkı yapar ama zaman gösterecek şuan sıkıntılı.

Serdar Kulbilge bir yıl maç oynamadı. Kalitesi ön planda görünüyor.

Engin Aktürk kağıt üzerinde görünen en iyi transfer katkı yapacaktı kalitesi var.

Abdulaziz temposu yükselirse iyi oyuncu katkı yapar.

Kısaca gelen oyuncuların eksileri ve artıları ile  değerlendirdik.
Bu transferlere bakarsak bu takımın oyun sistemi takım uyumu temposu eğer sakat oyuncuların durumu iyi olursa 6-7 haftayı bulur. Tabi seyirci tahammül eder atı alan Üsküdar'ı geçmezse sabrı da gösterirsek yüzümüz güler.

Şimdi bakalım birde geriden gelenlere elimizde olanlara Cemil, Hakan, Alp esas yeni transfer Emre Kılınç. Gerçi ne kadar oynatalım dense de kredisi çok olmayacak. Malatya maçında sol kenarda o kadar iyi oynamasına rağmen hocadan yediği fırça bunu göstermek de !

Teknik ve taktik olarak değerlendirirsek son maç açısından bu kadro ile takımımız hiçbir zaman oyunun kontrolünü ele alamaz. Öndeki oyuncuların hepsi birileri kazansın bana atsın hesabında, orta saha üretmeyen pas yapmayan oyuncularda oluşmakta.

Bu takımın yapabileceği tek şey Agbetu ve Abdulaziz ile defansın arkasına kaçabilirse pozisyona girer. Bütün bölgeleriyle uyumsuz bir birini tanımayan konuşmayan kavga etmeyen bir takım.

Ama son anda bir Barboros ve bu oyuncunun yanına Kıvanç olmazsa onun gibi bir oyuncu alıp, lige ortak olabiliriz. Uzun bir maraton eksiklikleri görüp bunlardan ders çıkartıp iyi bir sezon geçirebiliriz. Onun için biraz sabır ama bizde eksik bölgeleri lig başlamadan biraz kaleme alıp değerlendirdik A takım için.

A takım değerlendirmemizin ardından birazda Alt yapıdaki çalışmaları değerlendirelim.

Alt yapıda çeşitli değişiklikler göze çarpmak da Hakkı Öztabağ'ın Rize'ye gitmesi ile Ali Beykoz  A2 takımın başına getirildi. Buraya Ali Beykoz'un çeşitli takımları çalıştırdıktan sonra A2 kabul etmesi şaşkınlıkla karşılandı. Tabii ki profesyonel olarak bakıldığı için yararlı olma temennisini istiyoruz.

Geçen sezon Koordinatörlüğü Gençlerbirliğinden ayrıldıktan sonra Önder Şemsek'in katkıları ile getirilen Osman Nuri Işılar başarısız bir sene geçirdi. Alt yapı olarak bütün guruplarda başarısız olan takımlarımız için 1 yıl daha boşa geçti. Yine görevine devam etmesi basından da takip ettiğimiz kadarıyla Önder Şemşek'in baskılarıyla devam ettirildiği bunun sebebi de nedir bilinmemek de!

Ayrıca her zaman  eski başkan Necip Çarıkçı'nın sağ kolu olarak bilinen Muharrem Demirel'in altyapı ve A2 takımı menajerliğine getirilmesi buda yeni yönetimin Muharrem Demirel'in yeteneklerini fark etmesi diyebiliriz.!

Ama beni en çok üzen olay ise alt yapı hocalarının maaşlarının yetersizliği yüzünden ek iş yapmak istedikleri. Bazı alttaki hocaların bazı hocalarının maaşlarının yüksekliğine rağmen diğer hocaların adamlarının olmamsından dolayı komik artırımlara gidilmesi. Ama biz bu konuyu araştırdık ve Alt yapı yöneticisi İlker Aktaş bu konuda ilerleyen haftalarda bazı yeniliklerle iyeleştirme olacağını söyledi onun içinde bu konunun takipçisi olacağız.
Kısacası burada birilerinin adamı muamelesinin yapılması değil Boluspor'a oyuncu kazandıracak kişilerin ön planda olması gerekli.  

Üst yapının başarısı alt yapıdan geçer ne kadar değer verirsek o kadar verim alırız sadece belirli bir yaşa kadar getirip yarı yolda bırakırsak biz her sene çok transfer yaparız. Başarıda devamlılık önemlidir. Onun için alt yapı bir altın düşünmüyorsak kapatalım.

Altyapı'da olanlar o kadar çok ki biz yazmaktan siz okumaktan yorulursunuz. Bugünlük altyapıya kısa değindik. Ama bir şeylerin düzelmesi için kaleme almaya devam edeceğiz.

Yeni sezonun takımımıza ve Bolu'muza hayırlı olmasını diliyoruz.


2778 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.079360961914062