STADYUM MÜJDESİ BAŞKAN’DAN

13 Kasım 2017

Bolu’da yıllardır yapılması planlanan ancak bir türlü çözüme kavuşmayan şehir stadyumu ile ilgili somut adımlar atılmaya başlandı. Abant İzzet Baysal...

Bolu’da yıllardır yapılması planlanan ancak bir türlü çözüme kavuşmayan şehir stadyumu ile ilgili somut adımlar atılmaya başlandı. Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Mustafa Alişarlı öncülüğünde, Bolu Valiliği ve Bolu Belediyesinin katkılarıyla Bolu’ya kazandırılması beklenen stadyum ile ilgili Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz müjdeyi verdi. Yılmaz; “Hem Boluspor ile hem de spor camiasıyla görüşülerek Bolu büyüklüğündeki bir şehir için gerekli olan büyüklükte planlanacak. Hallettik gözüyle bakıyorum” dedi.

Geçtiğimiz günlerde özel olarak yaptığımız haberde Bolu’nun yıllardır beklediği stadyum ile ilgili gelişmelerin olduğunu ve somut gelişmelerin olduğunu siz okuyucularımızla paylaşmıştık.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Yerleşkesi içinde bulunan Ali Ericek Camii ile yeni rektörlüğün güneyine düşen arazinin stadyum kompleksi yapılması planlanıyor. Yerleşke de bulunan araziyi çok beğenen heyet, gerekli çalışmaların yapılması için temaslara başladı.  

“KARAÇAYIR’A TAŞIMAYI DÜŞÜNMÜŞTÜK”

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, daha önce stadyum ile ilgili belirlenen bölgenin Karaçayır olduğunu ancak bu alanın büyüksu projesi ile çakıştığını belirterek; “Sporun her branşının kamp merkezi Bolu olacak. Spor deyince hemen hemen herkesin aklına stadyum geliyor. Stadyum şehir içinde kalmıştı. Stadyumu biz şehir dışına taşıyacağız. Nereye taşımayı düşünmüştük, Karaçayır’a taşımayı düşünmüştük. Çünkü sporun her branşının orada merkezi olarak planlamasını yaptığımız bir yerdir orası. Hatta stadyumun yeri de planlıydı. Büyük su projesi gelince ikisini mukayese ettiğimizde büyük su projesinin daha cazip olduğuna inandık ve stadyumun yerini değiştirdik. Karaçayır’da yine istimlak la ilgili çalışmalarımızı yapıyoruz ama Belediye birisinden bir yeri almaya kalktığı zaman hemen orasının fiyatları oynuyor ve çok yükseliyor” şeklinde konuştu.

“BETONUN TAMAMINI HİÇ KOŞULSUZ BELEDİYE OLARAK VERİYORUZ”

Başkan Yılmaz, Bolu Belediyesi olarak stadyum inşaatında kullanılacak betonun tamamını Bolu Belediyesinin karşılayacağını sözlerine ekleyerek; “Oraya stadyum yapabilirmiyiz diye Rektör hocama sormuştum. Şu anda tapusu kimde diye?  Bizim bu talebimiz üzerine hemen orayı etüt ediyor. Orada stadyum yapılabilecek bir alanı planlıyor. Bizim ekiple birlikte de dolaştı. Herkesin beğendiği bir alan ortaya çıktı. Geçtiğimiz gün hem Valimiz hem de Rektörümüz beraber oturduk müzakere yaptık. Yer şu an Orman Bakanlığının arazisi. Orman ile alakalı çalışmaları Rektörümüz yürütecek. Şu anda bir miktar parası da var. Betonun tamamını hiç koşulsuz Belediye olarak veriyoruz” dedi.  

“EN AZ 4 TANE FUTBOL SAHASI DA GELECEK”

Stadyum çevresine de 4 tane futbol sahası yapma planlarında olduğunu sözlerine ekleyen Yılmaz; “Orada iki alanımız daha var orman içinde. Biz bundan 6 yıl önce orada Atlı spor okçuluk yarışması düzenlemiştik. Şuan oraların eğimleri de çok fazla değil. Oralara da belki en az 4 tane futbol sahası da gelecek. Stadyumun yanında da alanlar var. Eğer oraya stadyumu, üniversitemizin gayretleri, bizim ve Valiliğin destekleriyle halledebilirsek ki, hallettik gözüyle bakıyorum” ifadelerine yer verdi.

“ŞEHRİMİZİN VE ÜNİVERSİTEMİZİN EMRİNDEYİZ”

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Mustafa Alişarlı’ya hemen proje ürettiği için teşekkür ederek; “Karaçayır’da stadyumu düşündüğümüzde şöyle bir endişemiz vardı. Çok rüzgar aldığı için acaba o rüzgardan dolayı sıkıntı çekermiyiz diye düşündük. Rüzgarı nasıl keseriz gibi endişelerimiz vardı. Orası rüzgarı almayacak bir alanda. Orada öyle bir mekan oluşacak inşallah. Bu konuda başta Rektörümüzden Allah razı olsun. Hemen proje ürettiği için. Valimiz sonuna kadar konunun takipçisi olacağını söyledi. Biz ise şehrimizin ve üniversitemizin emrindeyiz” dedi.  

“ULAŞIM AÇISINDAN DA ÇOK İDEAL BİR YERDE”

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Yerleşkesi’ne yapılması planlanan stadyumun ulaşım açısından çok ideal bir yer olduğunun altını çizen Başkan Yılmaz; “Bizde sonlarına kadar yanlarındayız. Yanına da sahalarla beraber orası futbol turizmi anlamında önemli bir merkeze ve aynı zamanda sürekli kullanılan bir merkeze dönüşebilir. Şehirde bir stadyumumuz var senede çok az kullanılıyor. Ama üniversitede olursa, bu çok daha fazla kullanılacak bir mekan haline dönüşebilir. Ulaşım açısından da çok ideal bir yerde” dedi.

 

 

2962 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.051007986068726