Susturduk 1-2

3 Şubat 2013

PTT 1'inci ligin 20'inci haftasında Boluspor deplasmanda Göztepe ile karşı karşıya geldi. Kırmızı beyazlılar zorlu İzmir deplasmanından İskender ve Alp'in golleri ile...

PTT 1'inci ligin 20'inci haftasında Boluspor deplasmanda Göztepe ile karşı karşıya geldi. Kırmızı beyazlılar zorlu İzmir deplasmanından İskender ve Alp'in golleri ile üç puanı hanesine yazdırdı.

Ev sahibi Göztepe karşılaşmaya, Ferhat, Aytek, Şamil, Dilaver, Orhan, Mithat, Ergin, Veli, Fatih, Theo Weeks, Hakan on biri ile maça başladı.

Boluspor ise, Serdar, Engin, Jimmy Dixon, Muhammed Özdin, Ali, Djiehoua, Mesut, İskender, Cihan, Barbaros, Alp on biri ile sahadaki yerini aldı.

İlk 45 dakikada rüzgarı karşısına alarak başlayan Boluspor, Göztepe ataklarını durdurmaya çalışırken, bunda da başarılı oldu Karşılaşmada zaman zamanda rakip kalede ender geliştirdiği ataklarda tehlikeli anlar yaşattı. Ekibimiz ilk yarı boyunca topu sahada kontrol etmek de zor anlar yaşarken oyunda mücadele eden 11 futbolcunun da yardımlaşmaları dikkat çekti. Boluspor Göztepe karşısında rüzgâra karşı oynasa da ev sahibi ekibe fazla pozisyon vermezken adeta kalesinde de ilk 45 dakikada bir duvar oluşturdu. Boluspor Djiehoua ve İskender ile iki gol pozisyonunda sonuç alamadı. İlk yarı 0-0 berabere sonuçlandı.

İkinci yarı rüzgârı arkasına alan kırmızı beyazlılar ard ardı yakaladıkları pozisyonlar ile galibiyetin adeta habercisi gibiydi. Boluspor ikinci yarıda oyun kontrolünü eline alarak ev sahibi takıma şans fazla şans vermezken teknik patron Oğuz Çetin'in hamleleri sonrası oyunda daha diri bir görüntü ortaya koydu. ikinci yarının hemen başında Göztepe'li Theo Weeks Barbaros Barut'a dirsek atması sonucu kırmızı kartla oyundan ihraç edildi. 10 kişi kalan ev sahibi karşısında kırmızı beyazlılar orta alanda kazandıkları topla sağ açıktan Dalmat'ın oyuna katkı yapması ile Göztepe defansının bir anlık hatasını değerlendiren İskender Alın kaleci Ferhat'ı da geçerek kırmızı beyazlıları 1-0 öne geçirdi. Boluspor golden sonra 10 dakikalık bölümde rakibine oranla daha rahat bir oyun ortay koyarken Göztepe takımı da zor anlar yaşadı. Golün şokunu atlatan Göztepe Boluspor kalesine tehlikeli ataklar geliştirirken hem defans hem de kaleci Serdar gole izin vermedi. Maçın son anlarında 1-0 bitecek derken son iki haftanın formda oyuncusu Alp Ergin sahneye çıktı ve yaklaşık 25 metreden topu çatala göndererek Ferhat'ı ikinci defa avladı. Bu gol sonrası galibiyeti almak için hakemin bitiş düdüğünü bekleyen kırmızı beyazlılar 5 dakika uzatmalarda rüzgarın'da etkisi kalesi ile şok bir gol yedi. Son dakika Boluspor rakibine pozisyon vermezken zorlu İzmir deplasmanından Boluspor geleneğini devam ettirip geçmiş olduğumuz yılda olduğu gibi bir kez daha Göztepe'yi mağlup etti.

MAÇTAN DAKİKALAR

Karşılaşma Boluspor'un vuruşu ile başladı.

Göztepe, Boluspor karşısında karşılaşmaya rüzgarın avantajını alarak hızlı başladı.

Boluspor ilk tehlikeli atağını karşılaşmanın 17'inci dakikada geliştirdi. Ali Güzeldal'ın kullandığı korner atışı sonrası ceza yayında topla buluşan Alp, topu kafayla kaleye gönderdi. Top Göztepe kalecisi Ferhat'ta kaldı.

Karşılaşmanın 25'inci dakikasında Boluspor'dan Engin Aktürk rakibine yaptığı sert hareket nedeniyle karşılaşmanın hakeminden sarı kart gördü.

36'ıncı dakikada Boluspor'un Ali Güzeldal ile geliştirdiği tehlikeli atakta, Güzeldal'ın al da at dercesine güzel ortasında İskender'in kafa vuruşu direğin üzerinden az farkla auta çıktı. Boluspor mutlak bir golden oldu.

37'inci dakikada Göztepe'den Theo Weeks sarı kart gördü.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 berabere sonuçlandı.

Karşılaşmanın 46'ıncı dakikasında Göztepeli futbolcu Theo Weeks, Bolusporlu Barbaros'a ikili mücadele de dirsek attı. Karşılaşmanın hakemi Weeks'e direk kırmızı Kart gösterdi.

56'ıncı dakikada Boluspor teknik direktörü Oğuz Çetin ilk oyuncu değişikliğini yaptı.

Barbaros'un yerine yeni transfer Dalmat oyuna girdi.

Karşılaşmanın 57'inci dakikasında Boluspor golü buldu.  Göztepe defansının hatasını çok iyi değerlendiren İskender topu kaptı, kaleci Ferhat'ı geçerek topu filelerle buluşturdu. Bu Boluspor 1-0 öne geçti.

62'inci dakikada Göztepe ikinci oyuncu değişikliğini yaptı. Şamil oyundan çıktı, Herve Tum oyuna girdi.

68'inci dakikada Boluspor mutlak bir golden oldu. Serdar'ın uzun pasına hareketlenen Djiehoua kaleci ile karşı karşıya kaldı. Sergey'in aşırtma vuruşu az farkla auta çıktı.

72'inci dakikada İskender oyundan çıktı. Cafercan oyuna girdi.

75'inci dakikada Göztepe ikinci oyuncu değişikliğini yaptı Mithat oyundan çıktı. Onur Bektaş oyuna girdi.

79'uncu dakikada Boluspor'dan Dalmat sarı kart gördü.

80'inci dakikada Boluspor son oyuncu değişikliğini yaptı.  Ali Güzeldal oyundan çıktı. Gençer oyuna girdi.

90+1'inci dakikada Boluspor Alp ile ikinci golü buldu. Orta sahada topla buluşan Alp topa çok set vurdu.  Meşin yuvarlak doksan diye tabir edilen yerden ikinci kez Göztepe ağları ile buluştu. Skor 2-0 oldu.

90+3'üncü dakikada Göztepe Ergin Keleş ile skoru 2-1 yaptı.

Boluspor karşılaşmayı 2-1 kazandı.

2407 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.07530689239502