Tansel GÜLEN Bolusporluyuz.com'da

23 Kasım 2010

İlimizin ve hakemlik camiasının etkili isimlerinden olan Tansel GÜLEN Bolusporluyuz.com'da sizlerle birlikte olacak. Tansel Gülen futbola dair tüm gözlemlerini sizlerle...

İlimizin ve hakemlik camiasının etkili isimlerinden olan Tansel GÜLEN Bolusporluyuz.com'da sizlerle birlikte olacak. Tansel Gülen futbola dair tüm gözlemlerini sizlerle paylaşacak olup ilk hafta Boluspor'un son maçını değerlendirdi.

Tansel Gülen'in yazısını siz değerli okuyucularımız ile paylaşıyoruz.  

 

 

BOLUSPOR UN SUÇU NE?

 

 

Sezona 'o sene bu sene' gibi kulağa hoş gelen ve her Bolulunun ve Bolu sporlunun için kıpırdatan bir soğanla başlayan Boluspor inişli çıkışlı grafikle sevenlerini üzmeye devam ediyor.

 

Öncelikle çok zor olacağı bilinen Rize deplasmanın ilk 40 dakikasında tarihine yakışır bir futbol sergileyen ve golü bulan Bolusupor ilk yarının uzatmalarla birlikte son 6-7 dakikasında çok zor anlar yaşasa da ikinci yarıda bu baskıyı kırıp tempoyu düşürmeyi başaracağını düşünmüştük.

 

Ancak ikinci yarı özellikle 60 dakikaya kadar adeta kendi yarı sahamıza hapsolmuş bir görüntü ve her atağından sonra öz güveni artan bir Rizespor izledik. Bunda Rizespor takımında yapılan oyuncu değişikliği ve taktik değişlilikte etkili oldu.

 

Takımımızın baskı altında oynadığı dakikalarda Kaptan Burak AKDİŞ ve Gökhan GÜNEY in etkisiz oyunları, Orta sahayı çabuk geçebilen ve adam eksilte bilen özellikleri olan Caner'in oyundan alınarak yerine stoper özellikleri olan Cemil in oyuna dahil olması takımımızın iyice geriye yaslanması ve kalemizde gördüğümüz goller.

 

Bu maçla birlikte Bolu spor 2010 -2011 sezonunda bank Asya 1 liginde şu ana kadar en çok kart gören takımların başında yer almakta. Rizespor deplasmanında da her ne hikmetse takımımıza kartlar çok kolay gösterildi. Kaptan Burak AKDİŞ e gösterilen 2 sarı kart doğru bir karar değildi. Babadan hakem İzmir li Hakan CEYLAN Özgür BAYER in rakibine arkadan yaptığı hareket sonrasında Rizespor un mutlak bir penaltısını veremedi.

 

Birinci ligde en olumlu futbolu oynayan hedefi süper liğ olan bir takıma bu kadar kolay kart gösterilememeli. Özellikle İçeride Oynadığımız Denizlispor müsabakasında Bir zamanlar birlikte hakemlik yaptığım Fifa kokartlı Bülent YILDIRIM ve Yine Birlikte hakemlik yaptığım Deniz ÇOBAN ın izledikten sonra, Kayseri ERCİYES deplasmanındaki Hakan ÖZKAN ve içeride oynadığımız Diyarbakır spor müsabakasında Mürvet SEZERİN verdiği ve vermediği penaltılarla skandala yakın yönetimi İş Başındaki hakem camiasının içerisinde bulunduğum 25 yılda gördüğüm en iş bilmez, başarız ve durumdan vazife çıkartarak bazı şeyleri görev sayacağına inandığım Oğuz SARVAN Merkez Hakem Kurulu da olunca ister istemez Boluspor un sucu ne diye sorgulamamıza neden oluyor.

 

Ancak sucu ve suçluyu sadece Hakem camiası içinde aramak ta sadece günü kurtarmak olur. Gaziantep Büyükşehir Bld. Müsabakasında Fabiano nun gördüğü İlk sarı kart adeta Ben uzak Rize deplasmanına gitmek istemiyorum mesajı içeriyordu ilerleyen dakikalarda da bana göre direk kırmızı kart olması gerekirken, hakem ikinci sarı kartı gösterilerek Fabiano yu oyundan ihraç etti. Kendisini oyundan attıran Boluspor un pahalı transferi acaba gitmediği Rizespor deplasmanı ve diğer boş zamanlarını İstanbul da Fenerbahçe de futbol yaşantısını sürdüren hemşerileri Brezilyalarla birliktemi geçirdi.   

 

Diğer Bir konu ise zor deplasmanlarımız Karşıyaka, Erciyes ve Rize'de galibiyeti neden koruyamadık.

Rize deplasmanında takımımızın en başarılı isimleri Ramazan ve Özgür BAYER yani iki stoperimizin olması da düşündürücü. Her ne kadar İlk golde Ramazanın hatası varmış gibi görünse ve Özgür BAYAR in kontrolsüz hareketi ile hakem vermemişte olsa penaltıya sebebiyet vermiş olsa bile. Onların yürekten ve iyi oyununu gölgelemez.

 

Formasını layıkıyla terlettiği gün Fabiano nun da bu takıma çok şey katacağına inanıyorum. Ancak Boluspor un büyüklüğünün farkına varamazsa bile Yaser, Ferhat Yürekten oynayan kaptan Burak ve diğer oyuncularla birlekte tabiki Levent ERİŞ yönetiminde O sene bu sene diyecekler ve süper liğe çıkacaklardır.

 

Hoşcakalın.

 

Tansel GÜLEN

3133 kez okundu.

8 yorum yapılmış
  • ibrahim akkoç
    23 Kasım 2010 • 11:40
    bolu hakem camıasını yıllarca tum turkıyede basarıyla temsıl eden ve turk futbol hakemlıgınde artık markalasan tansel GÜLEN''i futbolumuz aılesıne kazandıran tum yonetıcılere sevgıler. degerlı yorumlarının devamını sabırsızlıkla beklemekteyiz
  • Korkmaz Ulaş GÜLEN (Tansel GÜLEN'in oğlu)
    23 Kasım 2010 • 19:32
    işte benim babam,sana yakışan bir yorum olmuş soylediklerinin hepsi doğru
  • Remzi KIRICI
    23 Kasım 2010 • 20:31
    Bolu yerel basınında Boluspor teknik direktörünü eleştiren yazarlara "Bir anda leş kargaları ortaya çıktı" diye hakaret eden zat, Boluspor halkına hakaret eden Erol Kapusuz, Hüseyin Yoğurtçu vb futbolcular gibi bir gün Boludan giderden, halkımızın gönlünde iyi izlenim bırakmaz. Herkes eleştirilir, siz eleştirilere sahada futbolcularınızla beraber cevap vereceksiniz. Rize kalecisi maçın son 50-55 dakikalarında topu ayağı ile orta sahaya kadar getirerek oyuna soktu. Maçı anlatan spiker söyledi bu durumu. Bu hafta dış sahada galip gelen 6 takımdan hangisi, galip durumda iken kendi ceza sahasına yığıldı. İkinci devrede kendi sahamızdan çıkamadık. Sayın teknik direktörüm insanlar görevden kaçmak için sorunlar yaratırlar, inşallah biz yanılırız, eleştirilere açık olun. Bir insanın mühendis diploması olması onun iyi bir mühendis olduğu anlamına gelmez. Bir insanın teknik direktör diploması olması da onun iyi bir teknik direktör olduğunu anlamına gelmez. Bolu yerel basında bazı spor yazarlarımızda sizlere devamlı destek oluyorlar. fakat bu yazarlar genelde hafta içindeki antramanlarda futbolcuların ne kadar isabetli şutlar atarak gol attıkalarını anlatıyorlar ama Rize maçında son 50-55 dakikasını anlatan yok..
  • Fatih
    24 Kasım 2010 • 13:45
    İyi yorumlamışsında hocam erişin hiçmi suçu yok bakıyorumda hocaya hiç çatmamışsın.niye acaba?
  • Çağlar Tarhan
    24 Kasım 2010 • 13:58
    Bolu'nun en tanınmış ve tek profesyonel hakemi Sayın Tansel Gülen'e hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum.Başarılar
  • belediyeci
    24 Kasım 2010 • 14:42
    fatma gülün suçu ne?
  • abuzer
    26 Kasım 2010 • 16:17
    hocam öncelikle sizi yazar olarak görmek güzel bir olay. bolu camiasının futbol ve hakemlik olarak sizden birşeyler kapacağına inanıyoruz. burak akdiş konusunda her 2 kartta tamamen yanlıştı buna katılıyorum. fabianoyu göynükten metin şentürk bile gördü.
  • abuzer
    26 Kasım 2010 • 16:23
    hocam öncelikle sizi yazar olarak görmek güzel bir olay. bolu camiasının futbol ve hakemlik olarak sizden birşeyler kapacağına inanıyoruz. burak akdiş konusunda her 2 kartta tamamen yanlıştı buna katılıyorum. fabianoyu göynükten metin şentürk bile gördü.

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.062250852584839