Tarihin Derinliklerinde Gezinti

15 Mart 2012

Ziraat Türkiye Kupası karşılaşması yaklaştıkça heyecan da giderek artıyor. Geçmişte oynanan Boluspor Beşiktaş karşılaşması haberlerinden oluşturduğumuz yazı dizisini yayınlarken tüm taraftarımızı tarihin derinliklerine...

Ziraat Türkiye Kupası karşılaşması yaklaştıkça heyecan da giderek artıyor. Geçmişte oynanan Boluspor Beşiktaş karşılaşması haberlerinden oluşturduğumuz yazı dizisini yayınlarken tüm taraftarımızı tarihin derinliklerine tekrar yer veriyoruz.

Boluspor 21 yıl sonra evinde 50. Ziraat Türkiye Kupasında Beşiktaş 'ı misafir etmeye hazırlanırken şehirde heyecan da giderek artıyor. Çok sayıda taraftarın İstanbul, Ankara,Zonguldak,Bartın,Karabük,Kastamonu,Kocaeli,Sakarya dan karşılaşmaya gelmek için şimdiden bilet telaşına girerken bizde Bolusporluyuz.com olarak 14 Ciltten oluşan ARŞİVİMİZİ  gözden geçirip Boluspor, Beşiktaş ile tarih de oynanan maçları okurlarımız için tekrar hatırlatıp heyecana heyecan katıyoruz.

Boluspor 'un 1973 - 1974 sezonundan başlayan bu tatlı rekabet heyecanlı müsabakalara şahit olurken Türk futbolunun ilk kulüplerinden olan Beşiktaş JK Boluspor ile oynadığı tüm maçlarda sahaya çıkarken bir çekingen içinde olurken medarı iftarımız Boluspor bu tatlı rekabet de kendisini kabul ettirmiş İstanbul'un kara kartallarına korkulu anlar yaşatmıştır.1992 sezonundan buyana Beşiktaş ile hiç karşılaşmayan ekibimiz bir kez daha tarihe geçerek Türk futbolunun en büyük kupası olan 50. Ziraat Türkiye Kupasından İstanbul temsilcisi Beşiktaş'ı Bolu da misafir edecek .

Bitarafta Türk futbolunun 109 yıllık koca çınarı Karakartallar bir diğer tarafta ne kadarda zor günler geçirse her zaman medarı iftarımız 47 yıllık koca çınarımız Köroğlun'un torunları Boluspor  22 Mart 2012 Perşembe günü tekrar karşılaşmak için bir araya gelecek.

Bizde Bolusporluyuz.com olarak bu heyecanı şimdiden okurlarımızla paylaşırken tarih de oynanan iki takımın maçlarında gazetelerde çıkan haberlerin manşet  fotoğraf ve yazılarını Arşivimizden çıkarttık ve sizlerle buluşturduk . Bu yazı dizimiz Beşiktaş karşılaşması oynanana kadar farklı yılları siz okurlarımız için yayınlamaya devam edeceğiz .

 

 

2173 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.061745166778564