Tavşanlı tarihe geçti!

30 Ocak 2012

Bank Asya 1. Lig'de, 28 Ocak'ta deplasmanda oynadığı Bucaspor karşılaşmasının ikinci devresinde 7 gol atan TKİ Tavşanlı Linyitspor, Spor Toto Süper Lig...

Bank Asya 1. Lig'de, 28 Ocak'ta deplasmanda oynadığı Bucaspor karşılaşmasının ikinci devresinde 7 gol atan TKİ Tavşanlı Linyitspor, Spor Toto Süper Lig ve Bank Asya 1. Lig'de ''bir devrede en fazla gol atma rekoru'nu kırdı.


AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Spor Toto Süper Lig ve Bank Asya 1. Lig tarihlerindeki maçlar göz önüne alındığında, ''en farklı galibiyet'' rekorunu, 1989-1990 sezonunda Adana Demirspor'u 10-0 yenen Beşiktaş elde etti.


Maçın ikinci devresinde 6 gol kaydeden siyah-beyazlılar, ''bir devrede en fazla gol atma'' rekorunu da eline geçirdi.


Söz konusu liglerde bir maçta en fazla gol ise 1991-1992 sezonunda, Fenerbahçe-Gaziantep karşılaşmasında atıldı. Maçı 8-4 kazanan Fenerbahçe, ikinci devrede 5 gol attı, ancak Beşiktaş'ın rekorunu kıramadı.


28 Ocak'ta Bucaspor'a konuk olan TKİ Tavşanlı Linyitspor, ilk devresini 2-0 geride kapattığı maçın ikinci devresinde, 52 ile 90'ıncı dakikaları arasında tam 7 gol kaydetti.

Rekoru Beşiktaş'tan devralan Kütahya temsilcisi, şimdiye kadar profesyonel liglerdeki en farklı galibiyetini, 1994-1995 sezonunda 3. Lig 5. Grup'ta mücadele ederken Kütahyaspor'a karşı deplasmanda 7-2'lık skorla almıştı.


''Bu skor bizim için de sürpriz oldu''


TKİ Tavşanlı Linyitspor'un takım kaptanı Abdi Aktaş, AA muhabirine, ilk devreyi 2-0 geride kapattıktan sonra soyunma odasına moralsiz girdiklerini söyledi.


Yedikleri gollerde rüzgarın da payı bulunduğunu dile getiren Aktaş, şöyle konuştu:


''İlk golü yiyene kadar iyi oynuyorduk. Bir şutumuz direkten döndü. Devre arası soyunma odasında hocamız ve arkadaşlarımızla bu takımı yenebileceğimizi konuştuk. O şekilde motive olduk. Çünkü biz iyi takımız. Sonuçta 7 gol attık. Galip gelebileceğimizi tahmin ediyorduk ama bu skor bizim için de sürpriz oldu. Böyle maçlar 10-15 senede bir olur. O da bize denk geldi.''

Aktaş, son 3 maçı kazanmalarını, sakat arkadaşlarının takıma katılması ve yeni transferlerin kısa sürede uyum sağlamasından kaynaklandığını belirterek, hafta sonu Tavşanlı'da Konyaspor'la oynayacakları karşılaşmadan 3 puanla ayrılmaları halinde play-off için en güçlü adaylar arasında yer alacaklarını sözlerine ekledi.


7396 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.11358404159546