TSYD yeni sezonda spor basınını uyardı…

14 Ağustos 2013

Türkiye Spor Yazarları Derneği Bolu temsilciliği adına Mustafa Özkan ve Bülent Çiftçi yeni sezon öncesi saha içerisinde ve basın tribününde uyulması gereken kurallara...

Türkiye Spor Yazarları Derneği Bolu temsilciliği adına Mustafa Özkan ve Bülent Çiftçi yeni sezon öncesi saha içerisinde ve basın tribününde uyulması gereken kurallara dair bir yazı yayınladılar.


TSYD il temsilciliğinden yapılan yazılı açıklamada Türkiye Futbol Federasyonu ve Türkiye Spor Yazarları Derneği arasında yapılan protokol gereğince FIFA ve UEFA ulusal ve uluslar arası karşılaşmalarda tribün ve saha içerisinde çalışacak köşe yazarı, muhabir ve foto muhabirlerinin uyması gereken talimatları, Pazar günü oynanacak olan Adana Demirspor maçı öncesi bir kez daha hatırlatarak kuralların kesin uyulması gerektiğini belirttiler.

 

 İşte o kurallar ve talimatlar:

1- Boluspor Kulübü en az 2 medya sorumlusu istihdam edecek bu görevli kişiler kendi sahalarında oynadıkları tüm müsabakalarda medya görevlilerine yardım için TSYD ile iş birliği içerisinde olacaklar.

2- Karşılaşmalarda akredite olan spor muhabiri, köşe yazarı, foto muhabirleri o anki iki takımın rengini içeren forma,atkı,bere vs. gibi malzemeleri üzerlerinde teşhir edemezler.

3- TFF’nin görevlendirmiş olduğu hakem, saha komiseri gibi kişiler aleyhinde bağıramaz ve itirazda bulunamazlar.

4- Karşılaşmaya alkollü gelmek veya alkol almak, sigara içmek basın tribününde fotoğraf çekmek, cep telefonu veya kamera ile çekim yapamazlar.

5- Basın tribününe akredite kartı olmayan kesinlikle giremez. Akredite kartı olanlar ise, kartı görülebilecek şekilde yanlarında bulunduracaklardır.

6- Saha içerisinde foto muhabirini belirten yelek ve boynunda akredite olmayan medya mensubu sahaya kesinlikle giremez.

7- Karşılaşma bitiminde veya öncesinde köşe yazarı, kameraman ve spor muhabiri olan medya görevlileri sahaya giremez.

8- Foto muhabirleri taç çizgisi önünden veya yedek kulübesi önünden fotoğraf çekemez ve reklam panolarının önüne kesinlikle geçemezler.

9- Foto muhabirleri müsabaka bitmeden (devre arası haricinde) çalışma alanlarını terk edemez, karşılaşma başladıktan sonra sahaya giremezler.

10- Foto muhabirleri yedek kulübesinin önüne kesinlikle geçemezler.

11- Müsabaka öncesi ve sonrasında (basın odası haricinde) stadyum içinde ve çevresinde kamera ile çekim yapamazlar.

12- Foto muhabirleri hakemlerin oyun alanına çıktığı körüklü koridorda kesinlikle bulunamazlar.

TFF ve TSYD’nin yaptığı protokol gereğince bu kural ve talimatların uygulanmasının görevli gazeteci arkadaşların yukarıda belirlenen talimatlara eksiksiz uyulması gerektiği aksi takdirde kural ihlali yapan medya görevlileri hakkında TSYD tarafından yasal işlemlerin yapılacağını bir kez daha hatırlatır, yeni sezonda meslektaşlarımıza görevlerinde başarılar diler, Boluspor’a da yeni sezonda iyi bir sezon geçirmesini diliyoruz.

 

1994 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.057523965835571